debriyaj balatası deişecegini nasıl anlarız

arkadaşlar motor yuksek devirlerdeyken hınn hınn hınn seklınde (egzozdan gelmeyen) kesık kesık sankı surtunme yada yalpalama gıbı bı ses gelıyor ve vites düşürürken bazen sankı 1. vitesdeymıs gibi basıyorum ama vites düşmüyor takılıyor düşürmek icin debriyajı bırakıp biraz hareket vermek gerekıyor bunlar biten debriyaj balatalarından olabılırmı ?

Debriyaj balatası bittiği zaman , motor çekiden düşer . Mobilet kullandıysanız bilirsiniz , ince kayış ile kalkışta tam gaz verince , kayış boşa döner ve motordan aşırı ses çıkmasına rağman bi hız olmaz.

Bu gibi çok fazla ses çıkmasına rağmen gidişte bi sorun varsa anlayabilirsiniz.Eskisi gibi rampra çıkamıyorsanız da öyle...

Debriyaj balatası bittiği zaman , motor çekiden düşer . Mobilet kullandıysanız bilirsiniz , ince kayış ile kalkışta tam gaz verince , kayış boşa döner ve motordan aşırı ses çıkmasına rağman bi hız olmaz.

Bu gibi çok fazla ses çıkmasına rağmen gidişte bi sorun varsa anlayabilirsiniz.Eskisi gibi rampra çıkamıyorsanız da öyle...

eskıden 70 75 km ıle cıkdıgı yerde sımdı 60 ı gecemıyor fazla bi fark yok ama

1. motor birinci vitese atılır.
2.arka firene bas ( ayağını firenden cekme)
3.motora gaz verip gitmeye çalış.

a) motor stop etcek gibi olursa sağlam :cherry:
b) motor devir alırsa gaz yerse balatalar sizlere ömür.:salut: (debriyaj teli düzgün ayarlı ise).

denedim söylediğini ilk önce devir düşüyor bıraz daha debrıyajı bırakınca stop edıyor

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:11 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:06 PM ----------

ya benım asıl sıkıntı motor devri yukselınce hınn hınn hınn hınn tarzı bı ses ve titreşim oluşması motosiklette ılerı dogu cekıp cekıp bırakıyormuş gıbı oluyo o yuzden balatadan olabılecegını düşündüm

denedim söylediğini ilk önce devir düşüyor bıraz daha debrıyajı bırakınca stop edıyor

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:11 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:06 PM ----------

ya benım asıl sıkıntı motor devri yukselınce hınn hınn hınn hınn tarzı bı ses ve titreşim oluşması motosiklette ılerı dogu cekıp cekıp bırakıyormuş gıbı oluyo o yuzden balatadan olabılecegını düşündüm

yanıltmak istemem ama belki yağ değişiminin vakti gelmiştir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar