O Egzoztları yaptırın arkadaşım

Ben böyle genclerin, delikanlilarin Ailelerini merak ediyorum !!acaba babasi annesi, cocugu motorunu garajdan iceriye sokarken veya apartman bosluguna herneyse iste bakip gururla izliyormu yada zevkmi aliyorlar yada hic dikkatlerini cekmiyormu, veya ya hanim bosver iste genclikmi diyor babasi. Gercekten enteresan bi durum düsünmeden edemiyorum herseferinde. (eger sizde bir evlat sahibiyseniz bunu bir düsünün) mahallenizdeki komsulariniz cocugunuza nefret dolu gözlerle bakmasi + serseri damgasi vurmasi gibi. Veya ihtimaller siralanabilir cocugunuzun bir polis tarafindan kovalanirken bir tasita carpmasi gibi (olmuyor degil cok örnegi var bunlarin ) gibi gibi gibi . Egitim ögretim aileden baslar ve ben egzozun sorumlusunu anasindan babasindan bilirim yada o cocugun bir tasita carpip yaralanmasini ölmesinide.

ben bir kere garajın onunde duramadım elektriği kapadım , tam açtım güüüüüüüüüm dedi egsoz babam agzıma mıçtı bir daha dikkat ettim . Arkadan kol gibi alev atmış

dragstarım ve vance & hines egsozlarımla baya bi gürültü yapıyorum ama şikayet eden çıkmadı.bide havalı ferrari korna denen aletten taktım kornaya basınca yol alma sorunu yok.motosiklet sesli olmalı fark edilmek hayatta kalmak demektir.

benım normal spor egsozlara felan dedıgım bır sey yok her motor azcık seslı olmalı ama

demek ıstedıgım gecerken tum mahalleyı uyandırcak sekılde egzosu olan arkadaslar var onlardan sikayetciyim bende hakım bey :mrgreen:yoksa azcık sesten kımse ölmez rahatsızda olmaz ama stadyumu ınletcek gibi gezilirze doz kacıyor işte..

zuah ankarada bu özelligi ybr ciler taşır her 10 ybr den 8 ının egzozu 10 santım capında duz borudan agzı yatay şekılde kesılerek oluşturulan ve estetık bi dizayna fantasdık bir sese sahip olan bildiginiz Boru diye tabır ettıgımız metallerden olusmakta ..ses kirliligi yaratn tıplerı oldugu gibi bide damalı koltuk üsdünden püsküller sarkan depo kafa grenajında araba teyıbı topcasede 2 adet pıonerr hoparlor barındıran ve goruntu kırlılıgı yaratan modellerıde mevcut

apachelerden başka ne beklersin ???? o söylediğin grubun %98lik kısmını 550-650 lira ceza yedim diye konu açan arkadaşlardan geriye kalan kısım ise biraz abartıyı sevenler ama apacheler kadar olamaz...

dragstarım ve vance & hines egsozlarımla baya bi gürültü yapıyorum ama şikayet eden çıkmadı.bide havalı ferrari korna denen aletten taktım kornaya basınca yol alma sorunu yok.motosiklet sesli olmalı fark edilmek hayatta kalmak demektir.

düzgün bir yorum gelmiş :)
kaliteli seslere açığız patlak sesler :farao:

Cruiser larda helikopter sesi, racinglerde yüksek perdeden mutfak robotu sesi ve scooterlarda da eskiden bisikletlerimizin arkasına sıkıştırdığımız 0.5 lt lik su şişelerinin çıkardığından daha tok bir ses beklerim ve beğenirim..

Gerisi tamamen gürültü kirliliği..

Yapıp sokağa salınca egzozu söker de deler de. Beklenmedik birşey değil. Bunların çoğu zaten kasksız biniyor ve belgeleri de (ehliyet ruhsat vs.) yok. Polis temizliğe başlasa çok güzel olur bence. Geriye kalanlar da muayenede patlar zaten.

Kafes şöförlerinin de motorculara karşı nefretle dolmasına sebep oluyor..
Düşünsenize ya trafikte, ya da evinin önünden sürekli geçen gürültülü motorların yarattıgı ruh halini..

hocam farkedilmek bahanesinin arkasına sığınılmamalı bence. Aralardan geçerken sık sık korna dıtlatıyoruz oluyor bitiyor. Zaten motorunuz büyük hacimli, bir aragazla kendini duyuracaktır. Ama korna ile farkedilmek çok daha sağlıklı. Soba borusundan egzoz yapmış bir 150cc motorun çıkardığı iğrenç sesi duydunuz mu hiç? Helikopter gibi. Arabayla giderken birtanesi yanımdan geçti, annem korkudan yerinden zıpladı. Bu mudur farkedilmek? 10 yıldır motor üstündeyim, kornamla dıt yapıp da farkedilmediğim hiç olmadı. Bahanelerin arkasına saklanmayalım. Hatta bu şekilde egzozu komple açıp, yanlarından geçtikleri araçların alarmlarını çaldıracak kadar gürültü yapan motorcuları şikayet bile edelim. O kadar da gıcığım bu olaya.. Kimsenin kimseyi korkutmaya, rahatsız etmeye hakkı yok. Herkese önerdiğim gibi, kornanız güçsüz ise güçlü bir kornayla değiştirin yeter.

Konuyu okurken evin önünden Yamaha BWS 100 geçti daha yeni motora benziyordu işte böyle sese can kurban:)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Fatih ve caner konuyu baltaladığınız için şükranlarımı sunarım bakın herkezin yazacağı birşeyler varmış..:wiinkk:

Kimse kusura bakmasın, egzoz açtırma işi düpedüz saygısızlık ve çevre kirliliği...

İğneyi başkalarına batırırken çuvaldızı da kendimize batıralım arkadaşlar. Bir şey yanlışsa yanlıştır!

benim anlamadığım 4 silindirliler gürültülü egsoz takınca performans pahasına katlanıyoruz, ufak motorlar aynı desibelde gürültü çıkarınca amele oluyo. motor kapasitesine göre rahatsız etme istihkakı mı var?

Musti dükkanının önünden geçerken 3 kere ara gaz vericem :p ordan tanırsın beni

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar