slm arkadaşlar ismim hakan..uzun zamandır bu başlığı takip ediyorum.. çin işi bir 250 lik motosikletim var...2. sezonum ve seneye hyosung 250 almak istiyorum...250 cc satıp 250 cc alacağım..çünkü bende sizler gibi motosikletimi %80 şehir içinde kullanıyorum ,250 cc daha az yakıyor işime geliyor ve sizler gibi hızı fazla sevmiyorum...sizler gibi diyorum dediğim gibi bu başlığı uzun süredir takip ettiğim için üç aşağı beş yukarı tanıdım sizleri..peki bi soru şimdi??? sizde bu düşüncelerdeyken neden 600cc motosiklete geçmeyi düşünüyorsunuz...şehir içinde kullanım zorluğu hoşunuza gideceği yada binebzede olsa daha fazla benzin yakması umurunuzda olmayacağı içinmi?heleki kullandığınız motosikletten bukadar memnunken!!!!sınıfının en güçlüsü,sınıfının enaz yakanı ve şehiriçi olsun şehirler arası olsun kullanımı çok rahat olmasına rağmen..yani sadece satte 40 km daha fazla hız yapacaksınız sanırım hemen hemen(bu sorum bilgi edinmek içindir..mantığıma denk gelmiyorda

)
Hakan kardeşim yazımla yerden göklere kadar hak veriyorum. Sanıırım senin bu sorunun ilk muhatabı benim. Hyosung GV250cc çok optimum bir motosiklet. Yani; GV250 asla bir 25.000 YTL lik yada 15.000 YTL lik motosiklet ile bir olamaz.
Ama 6000-7000 lira verdiğin yada ödediğin band aralığında sana 10000-12000 liralık hizmet vermesidir bu motosikleti iyi yapan.
Şu an benim herhangi bir marka motorum yok. Hyosung muda sattım. Yani yalan söylemem için hiçbir neden yok.
Gaz kesme var ama beni hiç rahatsız etmedi.
Boşa geçme sorunu var, ama tekniğini bulunca hiç sıkıntı olmadı.
Yakıtı elbette bazı arkadaşlar 4.2 demiş ama bende 3,85 lt yi hiç geçmedi. Ekonomik, dengeli bir makina idi.
Şu an sattım evet sattım ama bu memnuniyetsizlikten değil bu iş öyle bir sevda ki en memnun olduğun makinadan bile birgün diğerlerini denemek için ayrılmak istiyorsun.
Mesela GV250 hiçbir zaman üzerine binip İspanya'ya gideceğin bir motosiklet değildir. Ben eşimle seneye Macaristan'a gitmek istiyorum. Bunun için CBF600 mü yoksa GV250 mi daha uygun.
Elbette CBF600 dür. BU gv250 nin kötü olduğu anlamında olamazki. Birisi gezinti motoru diğeri seyahat motorudur. Amaçları farklıdır. Ama amaçlarının farklı olması bunların kalitesiz olduğunu göstermez.
BU motosikletin en kötü yanı mekanik değildir, konfor değildir. Türkiye 'de daima Honda, Yamaha, Suzuki'nin altında kalmış olmasıdır.
Bu da sanki motoru kalitesiz diğer çinli motosikletlerden farkı yok gibi göstermektedir.
Niye değiştiriyoruz? Bu kadar memnunuz... İŞte diğer bir arkadaşım üst sayfalarda sen daha soramadan yazmış bile...
emrahcım valla 250cc benim için bitti mi tam olarak anlayamıyorum ama artık yetmiyor.motoru hep uzun yolda kullanıyorum.100-110 km hızla giderken ani bir durumda bir anda hızlanmam gerekirse bunu 250 cc makine ile yapmak zaman alıyor.o yüzden daha büyük hacimli ve rüzgarla dans etmemek için biraz daha ağır bir makine arıyor insan haliyle..aslına bakarsan gv650 ile dl650 arasında kararsızım.her ikisini de kullanmadım o yüzden benimkisi sadece taslak plan.zaten afganistandan dönünce düğün yapacağım için 250cc evresini tamamlamış olsam bile bir süre daha karacamla yaşamaya devam edeceğim.hayırlısı bakalım
herkese sevgilerim ve saygılarımla..
Yani eninde sonunda boyunda en nihayetinde bu motosiklet ne kadar harikulade olsa bile 250cc dir. 110 dan 130 çıkması zaman alır. Evet çıkar 130'a. Ama zaman alır. 650cc gibi. Yada CBF600 gibi 2 sn de çıkmaz çıkamaz mekanik kurallara aykırıdır.
Bu motor bundan dolayı kötü müdür. HAyır asla. Ama 250cc 110-den 130 10 saniyede çıkarken 750cc 2 saniyede çıkar.
Ama bana 110-120 yeter di. Çünkü motosikletimde gezinti yapardım. Çek Cumhuriyetine 2 günde gitmeyi hiç düşünmedim de ondan.
Yani bu forumun başından beri hep bu sorulara yada benzerlerine cevap yazdım durdum. Bu motor sınıfında hatta 400cc lerde bile en iyi verimi veriri. Ödediğiniz paranın hakkını tepe tepe alırsın.
Ama 100 den 130'a 2 saniyede ulaşamazsın.
Bence üst cc ye geçmek; İlker arkadaşımın dediği gibi ve ayrıca başka model ve cc leri tanıma isteğimizle beraber bizlerin kullanım amacıdır.
GV ile Alanya, Korkuteli, Eğirdir seyahatleri mükemmeldir. Ama Antalyadan bir günde İstanbula geleceksem Honda CBF600'ü tercih ederim. Bu ne diğerini yüceltir ne de diğerini kötüler...
Umarım anlaşmısızdır..
Kalın sağlıcakla..:rendeer: