hayatımın donum noktası yardımınıza ihtiyacım var

Hangı muhendislik?

• inşaat muhendisliği

Oy: 26 35.1%
  • makina muhendisliği

Oy: 48 64.9%

• Kullanılan toplam oy
    74
olay çok karıştı.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:28 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:27 PM ----------

çok feci hemde

biliyorum kotu ama yapacak birşey yok artık bir sene kalmak sahsen gozum yemıyor cunku sistem değişikliği 1 sene aile baskısı arkadaş etkisi ayrıca 1 sene kayıp gerekirse okulu bitirdikden sonra bi sene bi firmada işi ogrenmek için cay dagıtır kendimi geliştiririm buna inanıyorum

makine mühendisi olman daha avantajlı...sirketlerde daha rahat iş bulursun derdim ama inşaat mühendiside rahat iş bulur okuda hangisi olursa olsun farketmez...:)

makine mühendisi olman daha avantajlı...sirketlerde daha rahat iş bulursun derdim ama inşaat mühendiside rahat iş bulur okuda hangisi olursa olsun farketmez...:)

farketmez olmuyor işte ailem hocalarım benden bi meslek tercih edip dogru yerlerı yazmamı beklıyorlar bu yuzden sizin yardımlarınıza basvurdum

Benim babam Makina Yüksek Mühendisidir. Bende Jeoloji Mühendisiyim.. Mesleğimi çok sevmiştim. Ama devam etmedi.. Makina işini babamdan bilirim. Sürekli çok ince kalemler ile çizim yapardı sabahlara kadar... Şu an 68 yaşında ve gözleri çizimlerden dolayı kötü durumda. Ama sana tavsiyem sanki İnşaat Türkiyede haddini doldurdu gibi...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
arkadaş hangi okulda hangi mühendisliği okuyacağın önemli

arkadaşımız çok doğru söylemiş , hangi üniversiteden mezun olacağın çok ama çok önemli , sıradan bir üniversiteden mezun olursan işsiz kalma olasılığın daha yüksek , ama boğaziçi gibi itü gibi odtü gibi ünilerde okursan daha okulun bitmeden işini bulursun , hatta işi sen aramazsın , adamlar gelip seni bulurlar :)

insaat mı makine mi sen düsün artık . ikisi de herzaman prim yapar bence .

Son düzenleme:
arkadaşım kendini en iyi sen tanırsın.. ne diyebiliriz ki? burada bu soruyu soracak duruma geldiysen de.. lütfen gidip bir uzmandan destek al.

Öğrencilerin aralarında kullandığı bir laf var onu paylaşayım:
" Öğrencinin salağı mühendisliği , mühendisin salağı da inşaatı seçermiş " diye
Bölümün kötü olduğundan değil çok zor olduğundan söylenmiş bir söz. Makina ne durumdadır bilmiyorum ama daha kolay olmasını umuyorum.

Ayrıca buradan ne kadar doğru bilgi almayı umuyorsun?

Ben de bu sene sınava tekrar girdim bölümümü değiştirmek için ve şuan İspanyol dili ile İngiliz dili arasında gidip geliyorum. Çoğu özel üniversitenin %100 bursluları tutuyor acaba devlet mi burslu özel mi onu düşünüyorum fakat bunların çoğu ben ve profesyoneller arasında geçecek şeyler. Mevcut bölümümü bırakıyorum ve onca yıl kaybettim.
Girmeyi düşündüğün bölümlerin ders programlarına ulaş. Mümkünse okuyanlara ulaş aklındaki soruları yönelt ve buna göre tercih yap.
Bu mu çok para kazanıyodur bu mu şeklindeki yaklaşım seni bir yere götürmez.
Saygılar

arkadaşım bence 250 cc ile başla sonra büyütrsün ... pardon alışkanlık olmuş şaka bi yana motosiklete ilgin varsa makine okurken çok zevk alırsın şu an bu forumda bu soryu sorduguna göre makinede inşaattan daha çok eğlenecegin kesin mesela benimde motoru olan mekanik şeylere çok ilgim vardı ama seçme imkanım olmadı başka şeyler okudum ama şu an çok isterdim önemli olan hangisini seçeğin değil hangisinde iyi olacağıdığnıdrı şimdiden hayırlı olsun.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Avrupada olsaydin illaki insaat diyecektim ama Türkiyede oldugun için sanirim biraz durum degisir ama eger avrupaya açilacam diyorsan o zaman insaat çünkü kriz avrupayi vurdugunda makine mühendisleri issiz kaldi ayni anda insaat bir anda yükseldi insaat mühendisleri kisa sürede zengin oldular ve haala insaat sektörü büyüyor yeni son teknoloji gökdelenler , stadiumler , köprüler aldi basini gidiyor. Bunlardan illaki sanada pay düser ilerde. Basarilar...

12244492841810_dubai_590.jpg

bu işin yerinin burası olmadığını söylüüyor ve yazılanları okumadan inşaat mühendisliği diyorum bir öğretmen olarak.

Son düzenleme:
Makina oku, canın isterse inşaatta çalış (çelik gibi).

Mühendislik öğrenmeyi öğretir (alt yapın iyi ise dersler zorlamaz).

Makinadan mezun olduktan sonra ne yapacağın sana kalmış; sonuz olasılık nerdeyse.
(Konstrüksiyon bölümünde otomotivden bitirme ödevi yaptım, CAD/Robotik mastırı yaptım, ama ısı/enerji sektöründe çalışıyorum...Hepsi alakasız konular ama oluyor işte)

Türkiye'de iyi mühendis olduğun için para kazanamazsın. Para kazanmayı biliyorsan para kazanırsın. Bunun içinde mühendis olmaya gerek yok.

Enerji yakın zamanın en popüler konusu, makina daha yakın duruyor inşaattan.

boşver o zmn mühendisliği..dandik bi ünide okucaksan git iyi bi ünide güzel bi bölüm oku derim...okurken çok ii olur, adın muhendis olur ama iş bulmaya gelince çok büyük hayal kırıklığı yaşarsın....biliyorum bu yazdıklarımı hiiç tınlamıcaksın ama benden demedi..unutma, aklında olsun yeter

boşver o zmn mühendisliği..dandik bi ünide okucaksan git iyi bi ünide güzel bi bölüm oku derim...okurken çok ii olur, adın muhendis olur ama iş bulmaya gelince çok büyük hayal kırıklığı yaşarsın....biliyorum bu yazdıklarımı hiiç tınlamıcaksın ama benden demedi..unutma, aklında olsun yeter

yok hayır ataturk universtesi dandık değil yanı muhendislik egıtımı ust seviyede fakat artık kalmayı dusunmeye başladım seneye eczacılık yada itu yıldız gibi unilerde muhendislik dusunecegım gibi

valla ben diycektim ama bu konularda insanlar hassas oluyor
1 sene daha bekle iyi bir teknik üniversitede müh. oku derim

valla ben diycektim ama bu konularda insanlar hassas oluyor
1 sene daha bekle iyi bir teknik üniversitede müh. oku derim

bende oyle dusunuyorum fakat saglık yardımım kesilecek ve buyuk bi baskı ama buna dayanmalı insan bu ilerdekı sorunlların yanında cok kucuk birşey

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar