Ben bu siteden yaklaşık 2 ay önce alışveriş yaptım.
Benzin deposu kapağının kilit mekanizmasında problem vardı, Türkiye den bulamadığım için buradan sipariş ettim. kontak anahtarı, benzin deposu kapağı ve yan granaj kilit takım halinde aldım.
Ödemeyi Paypal aracılığı ile yaptım. Paypal, uluslararası para transferi yapmanızı sağlayan bir site. Her üyenin kredibilitesi var, kredibilitesi düşük üyelerin üyeliği iptal ediliyor. Kısacası, sitenin kendisi, ödemelere referans oluyor ve de güvenilri bir site. Bu siteye üye olmanız gerekiyor kredi kartınızla.
http://www.richardhyosunggvgt.com sitesinden alışveriş yapmak için sitenin sahibi Richard'a mail atıyorsunuz ve istediğiniz ürünleri ve adresinizi bildiriyorsunuz (mail adresi sitede var). Sonrasında kendisi size nakliye dahil teklifini iletiyor. Kabul ederseniz paypal den ödemeyi yapmanız için gereken linki gönderiyor ve ödeme hesabına geçtikten 1 gün sonra (ben de öyle olmuştu) ürünleri gönderiyor.
Türkiye ye gönderiyi özel kargolarla yapmıyor (DHL, TNT gibi...) PTT aracılığı ile gönderiyor. GÖnderdikten sonra gönderi takip numarasını da iletiyor.
Ürün ilk olarak Istanbul Topkapı daki Paket Posta Gümrük Müdürlüğüne geliyor. Eğer teslimat adresi olarak Istanbul verdiyseniz, oradan ürününüzü evinize gelen tebligatla alabiliyorsunuz. Eğer Istanbul dışı bir adres verdiyseniz, ürününüz Istanbul dan adresinizdeki ilin paket posta müdürlüğüne gönderiliyor ve akabinde evinize gelen tebligatla ürününüzü alabiliyorsunuz. Vergi konusunda artık işlem yapan memurun insiyatifine, paketin büyüklüğüne, toplam tutara göre şansınız değişiyor.