Tecrübe ?

Selamlar ben foruma yeni üye oldum adım Tolga İstanbulda oturuyorum, 27 yaşındayım.Kendime bugun itibari ile başlangıç motoru olarak Ninja 250R (yeşil)(0 km) aldım. Bi 50-60 km kadar kullandım, ehliyeti 2007 de aldım bu sure zarfında yazlıkta scooter kullanarak motoru biraz tecrube ettim (Honba Beat) istedigim tipte bi motoru almam 2009 oldu, bu arada 9 senedir de araba kullanıyorum ve arabam duruyor onuda kullanıcam. Motorda trafikte arabaların arasına öle pek giremiyorum gerci onlar gibi trafikte bekliyorum bende maksat baştan sakatlık cıkarmayalım :cherry:

benim asıl sorum ise tabiki 600 cc lik bi motor almak hayalim, ama hani diyoruz ya biraz tecrübe et diye, araba da dendiği zaman anlıyorum ama motorda tecrübe dediğimiz şey tam olarak neyle ölçülür ? yaptığımız km. süre ve hangi faktörler etkilidir, çok tehlikeli makinalar oldukları cok belli zaten gaz tepkilerinden, peki bi insan nezaman "tmm ben artık 600 e gececem demeli" ??

Tahminimce bi 2 sene kadar kullanacam bu motoru her halükarda ama yinede sizlerin fikirlerini almak istedim

Teşekkürler..

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Hoş geldin aramıza. Hayırlı Olsun Motosikletin. Resimlerinide Ekle :wiinkk:

aramıza hoşgeldin , motorun hayırlı olsun.
tamam ben 600 cc'ye geçecegim demen için illaki 2 yıl yada şu kadar km gerekli diye birşey söyleyemem. ninja 250 sana yetmemeye başladığında , korkularını yendiğinde ve asıl önemlisi işin teorik kısımlarını öğrendiğinde 600 cc'ye geçebilirsin.

aramıza hoşgeldin , motorun hayırlı olsun.
tamam ben 600 cc'ye geçecegim demen için illaki 2 yıl yada şu kadar km gerekli diye birşey söyleyemem. ninja 250 sana yetmemeye başladığında , korkularını yendiğinde ve asıl önemlisi işin teorik kısımlarını öğrendiğinde 600 cc'ye geçebilirsin.

aynen katılıyorum...:cat:

Aramıza hoşgeldin arkadaşım, motosikletinde hayırlı ugurlu olsun.Elinden geldigi kadar yol yapmaya bak ve virajlı yollarda pratik yapmaya bak.gorusmek dilegi ile...

aramıza hoş geldin 1 sene kullandınmı pişersin bi motora alışma ve sıkılma zamanı ortalama 12 ay pişmek istiyosan bi 5 senen lazım:)

dostum bence eğitimini al motorun işin büyük kısmı hallolur.ben motor eğitimi alana kadar sadece scooter kullanabiliyordum.şimdi 500cc motorlar bilegözümü korkutmuyor.orada birçok şeyi sana en iyi şekilde öğretiyorlar.en azından motoruna ve kendine zarar vermeden viraja nasıl girersin,kontra nasıl yapılır,panik fren nedir iyice öğrenirsin orda.ondan sonra ister 250cc ninjadan sonra 600'lük motora istersende 750cc'lik motora geç.

Elindeki motorla oyuncak gibi oynamaya başladığında ...:)

Oyuncak derken aşağıdaki gibimi

[YT]http://www.youtube.com/watch?v=MpGbju7iIjk[/YT]

Özellikle 50. saniyeden sonra

Tecrübe farklı birşey öyle belli bir km veya yıl la kazanılacak birşey değil, yeri geliyor hergün yeni birşey öğreniyorsunuz.

En az 1-2 sene (tabiiki dolu dolu) 250cc bir motor kullanıp, birtakım hataları yapıp sonuçlarına katlandıktan sonra, bu motoru yedim yuttum, tamam ben artık oldum diyebildiğin zaman, 600'lük bir makine kullanacak tecrübeye ulaşmışsın demektir. 250cc'de yaptığın hataların bedeli 600'lükde olsaydı çok daha ağır olabilirdi çünkü. Sonrasında iyiki küçük hacimle tecrübe kazanmışım, ne kadar çok kullansam karmış diyeceksin.

Oyuncak derken aşağıdaki gibimi

[YT]http://www.youtube.com/watch?v=MpGbju7iIjk[/YT]

Özellikle 50. saniyeden sonra

Tecrübe farklı birşey öyle belli bir km veya yıl la kazanılacak birşey değil, yeri geliyor hergün yeni birşey öğreniyorsunuz.

Müsadenle [YT]MpGbju7iIjk[/YT]

250cc kullanan arkadaşlar yukarıdaki videoyu izleyip aman ben bu seviyeye gelemem diye üzülmesin videodaki motorda bilmem kaç inchlik arka dişli var onu da göz önünde bulundurun :)

Hayırlı olsun motorunuz. Bence motosikleti büyütmek için 1 sezon yeterlidir.

10.000 km VE iki yıl. bunun 5000 ini istanbul trafiğinde yapmalısın

sehir dışında oldugumdan cvp yazamadım, faydalı yorumlarınız için teşekkürler :cat:

Moderatör
Gaza gelmek denilen bir tabir vardır. Bu tabire yabancı olduğunuz zaman 600 cc değil, 1000 cc de kullanabilirsiniz :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar