bu n biçim scooter lan yarış motoru gibi![]()
merhaba geçen hafta ilk motorumu kırmızı hs mi aldm ilk kazamıda yaptım.Bir viraja fazla hızlı girince yolun bozukluğu aşırı rüzgar ve hız sonucu (+acemilik)yavaşlıyamadım ve merkezkaç etkisi ile beton bariyere yanlamasına vurup birkaç takla attım,motorun sağ aynası kırıldı ve sağ tarafta çizikler oldu bende de iki dirseğim ve sağ dizimde deri sıyrıkları ayrıca baldırımın sağında da ağır bir deri yüzülmesi oluştu(şu an yeni kabuk bağlayıp iyileşmeye başladı)kaskım olmasaydı çok ağır yaralanabilirdim çünkü çok sert çarptım başımı hiç birşey olmadı.Lütfen kask takmadan yola çıkmayın işinizi şansa bırakmayın.
banarlı ustam sana iki sorum olacak
1.si süspansiyonlar çok sert en ufak çukurda engebede bütün iç organlarım birbirine giriyor bu normalmi zamanla alışırmı
2.si arka fren motoru tamamen durdurmuyor ön frenle takviyeli olarak durdurabiliyorum lastikler ve motor yeni olduğundanmı acaba ne yapmalıyım
ayrıca ilk defa motor sahibi olan birine ne gibi tavsiyelerin olur. nelere dikkat etmeliyim gerek sürüş gerekse motor aksamı olarak gerçekten acemiyim senin ve diğer arkadaşların tecrübelerine muhtacım.
simdiden ilgilenen ve yazan arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum
sevgiler saygılar.kazasız belasız kasklı sürüşler...
arkadaşlar merhaba ben size b işey sorcam benim hs daha 1 aylık motor 1000 km de ve dün zeytinburnunda mert motora gittim ( ordan almıştım ) neden gittin derseniz arıza olarak marşa basıyorum herşey normal fakat motor bir türlü çalışmıyor anlayamadım denk gelirse bazen çalışıyo hani çakmağı yakasınızda yanmaz yanmaz bazen denk gelir yanar ya öyle neyse bende götürdüm servise ilk önce bi dişli var adını tam olarak hatırlıyamıyorum onu söktüler dişli sağlam çıktı tekrar kapatıpo denediler fakat yine çalışmadı marş basıyo ama çalışmıyo bana motoru bırakacaksın indiricez motoru dediler komprösörden dediler neyse bırak tım 2 gün sonra gel dediler sizce 1000 km de 1 aylık motor da bu sorun nerden çıktı ben anlayamadım sizin fikirleriniz nedir bu arıza yapılsa bile motor artık randıman verirmi cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...
Selam arkadaşlar sizinle bi sorunumu paylaşmak istiyorum. 150 HS kullanıcısıyım motor 1700 Km'de. Bugün ön diske bişey oldu. Normalde ön freni sıkınca tık tık ses gelir ya fren kolundan... O ses hiç yok. Sanki fren kampanaymış gibi çalışıyor. Tutuyor tutmasına ama freni sıktığımda bi cikleme sesi var. Buna nasıl bi çözüm getirilir? Servise soksam yaklaşık ne kadara mal olur.
hoşgeldin karayılan sahi sorayım bari hysong demişken hysong 250 likler kaç para ?