arkadaşlar motorun 4000 km bakımı geldi.bakımı kendim yapmak istiyorum.ilk tecrübem olacak.motorun yağ filtresini,benzin filtresini ve yağını değiştireceğim.başka yapmam gereken bişi var mı?bir de yağı,yarı sentetik mi yoksa tam sentetik mi alayım?bujileri 8000 km olunca değiştireyim diyorum.
tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar.
İlker abi benzin filtresini 10.000km de falan değiştirsen olur.Basınçla hava tutarak temizlemek yeterli.4000 km bakımında:
-yağ&yağ filtresi değişimi(boşaltma tıpasının içindeki tel filtrede çıkarılıp temizlenecek)
-hava filtresi temizlenecek
-zincir gerilecek
-debriyaj&fren manetlerindeki kablolorın içine yağ sıkılacak.
-arka kampana kavrama ayarı yapılacak
-bujiler temizlenecek.
-balatalar aşınmışsa değişecek
-akü durumu gözden geçirilecek.Bakım süresi boyunca şarja bağlanacak.
-lastik çatlama vs durumu ve hava basıncı
Yağ konusuna gelince tam sentetik 4T motosiklet yağları GV250 için biraz lüks pahalı bir yağ.Genelde yüksek devir veren 600cc üstü s.s lerde kullanılır.Shadow,dragstar dahil tam sentetik kullanılması gereksizdir.Bu yağ çok kaliteli ve akışkandır lakin İzmir gibi sıcak yerlede bu ters etkileyebilir.Sıcak havada yağın vizikotesi artar zaten bi de üstüne tam sentetik koyulursa yağ çok inceleşir.Metal üstünde tam yağlamama yapabilir.İzmirde olsam 4T 15w40 yarı sentetik motosiklet yağı koyardım ben.Ama siz yenede kitapçıktan şaşmayın 4T 10w40 yarı sentetik motosiklet yağından koyun.Bu yağın ömrü yaklaşık 3000 km civarıdır.
Marka olarakta castrol ve shell kullandım.İkisinde de ters bir durumla karşılamadım hatta 3000 km sonra değişime gittiğimde yağ durumu iyiydi daha 1000 -1500 km daha iş görürdü.Ama ne de olsa yağ konusu motorun can damarı,uzun ömrü için en büyük etken.GV650de 4000de bir yağ değişirken ben 3000 civarı erkenden giderim.Neme lazım =) Of bi de 3,5 lt yağ alamasa ne iyi olurdu.GV250 nin nerdeyse 3 yağ değişim masrafı ile GV650 nin 1 yağ değişimiyle masrafı aynı

r: