motorumu kışa hazırlıyorum

bi 5 gün kadar sonra ekim kasım gibi dönmek üzere yurt dışına çıkacağım. Bu nedenlede motorumu arkadaşımın garajına bırakıcağım. 3 yada 4 ay kadarda motor çalışmıyacağı için aküyü çıkarmayı düşünüyorum aküyü çıkardıktan sonra nerde ve nasıl muhafaza etmeliyim birde benzin deposunda benzin bırakmalımıyım? Ve başka önerileriniz var mı? Önerileriniz için şimdiden teşekkürler.

eğer motorun çin aslanlarından ise parlak metal olan kromsu kaplı yerlerine ince gres sür derim.Arkadaşım fengchiye oyle yapmıştı askere giderken .
Akünü de koyacağın en guzel yer faal olan bir motorun akü yeri :) çalışırsa bişi olmaz yatarsa biter. depoya da hiç sanmam bişey olacağını. Kolay gelsin...

Aküyü arada bir şarj ettirmekte fayda var. Ama bu imkan yoksa oda sıcaklığında kuru bir yerde saklarsanız bi sakıncası olmaz. Benzini eğer tehlike yoksa boşaltmanıza gerek yok. Vanasını kapatmanız yeterlidir. Benzin kolay kolay bozulmuyor.

eğer motorun çin aslanlarından ise parlak metal olan kromsu kaplı yerlerine ince gres sür derim.Arkadaşım fengchiye oyle yapmıştı askere giderken .
Akünü de koyacağın en guzel yer faal olan bir motorun akü yeri :) çalışırsa bişi olmaz yatarsa biter. depoya da hiç sanmam bişey olacağını. Kolay gelsin...

ewt motorum çin malı , gres sürmek ne için paslanmayı mı önlüyor?:silent:

depoda benzin bırakmazsam depo paslanabilir demişti bi usta full doldur ole bırak demişi ama hangisi daha mantıklı çözemiyorum

akünü kullanmazsan içindeki asitli suyu boşalt sonra tekrar doldurur şarja verip kullanırsın.depondaki benzini ver arkadaşın kullansın:p kapak kapalıyken bişey olmaz sonuçta gelince benzin koymayı unutma.:)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar