Harika bir organizasyon olmuş.. Zaman Müsait olmadıgı için gelemedik ama Yalovada Beraberiz şimdiden BaşladıkO Zamana Kadar KEndinize Güzel Bakın MT KELebekleri :mrgreen:
Bu işlemin yapılmasındaki amaç nedir(ciddi soruyorum bak)belki başka arkadaşlar da bu vesileyle bilgi sahibi olabilirler...
höyyyt noluyor burada yahuuu öyle yokluğumdan faydalanıp arkamdan iş çevirmeler filan...ben de seni esefle kınadım diloşcum oziye horlamayan bir tane buluyoruz da bana niye motorlu yeni bir sevgili bulmuyoruz???::yanliss: o olmazsa kim beni arkasına atıp gezdirecek brummmm brummm diyeee hııı sorarım sana!!!biz de ozinin kara kaşına kara gözüne vurulmadık herhalde heh heh :queen::queen:
---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:15 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:12 PM ----------
okumama gerek kalmadı bir de utanmadan söyledi bana böyle böyle yazdım diye ben de gerekeni yaptım canım merak etme sen ::158::::158::::158:::queen:
arkadaşlar bu işlemin asıl amacı şudur;
gözlerimizde 2 adet ışıkları kıran ve bizim görmemizde görev alan kısım vardır birisi en dşta yer alan kornea diğeride içerde göz küresinin içinde bulunan mercek(lens),,zamanla bu 2 yapıdan birisi çoğunlukla da mercek yaşlanır ve ışığa adapte olamaz hale gelir ve görme sorunları yaşarız(miyopi,,hipermetropi,,astigmatizm vs gibi)( bu yaşlanma olayı ise genetik yapınızla ilişkilidir çoğunlukla,,,kimisnde 7 yaşında başlar kimisinde 50),,,
laser operasyonda gözküresinin önünde yer alan tabakanız inceltilmek süretiyle görmeniz netleştirilir ve böylece merceğin yada pürüzlenmiş kornea yüzeyinizin saydamlığı artırılır bu sayede şeffaf bir görme sağlanır....YANİ bi manada gözünü dıştan laserle TIRAŞLIYORLAR
AMA AMA AMA şunu yazmadan geçemeyeceğim arkadaşlar; görmesin netlik problemi yaşayan bir insanın kullanabileceği en akıllı yöntem; itina ile kullanabilecek ve bütçe ayırabilecek ise kontakt lenstir,, alternatifide GÖZLÜK tür.....
bu tür operasyonlar gayet güzel sonuçlar verir ancak ondan sonraki yaşamınızda gözünüze alabileceğini bir darbede(olmaz değil insanlık hali) normal bir insanın gözünün görebileceği zarar,, gözü opere edilmiş bir insanın kine göre çok az olur hatta işin ucunda opere gözde %70-90 arası görme kaybına bile gidebilir
siz daha hiç laserle göz operasyonu yaptırmış doktor gördünüz mü?? Valla ben camianın içinden ama Mt ye de gönül vermiş bir doktor olrak yazıyorum ben hiç görmedim:cherry: hep gözlük kullanırız,,,lenste bile gözünüzün infeksion geçirme ihtimali var,,,,Boş Verin arkadaşlar,,olanlara sağlıklı yaşamlar olmayanlarada tavsiyem; Gözlüğünü tak keyfine bak !!!
:rendeer::rendeer::rendeer:
Bu bilgilerınızden dolayı teşekkür ederim bunlarıda öğrenmiş olduk .Daha henüz bir problemım yok ama bilgi bilgi dir.Tekrar teşekkürler yalnız bu konu ile ilgili ve motora gönül vermiş bir doktor olarak ara sıra bızlere yararlı olacağına inandığınız konularla ilgili kücükte olsa pratık bilgiler için topic açarsanız memnun oluruz saygılar.
her zaman ve memnuniyetle,,,
merak ettiğiniz sağlık konuları ve yada genel olarak merak edilen şeyler hakkında topic açıp bildiklerimizi anında,,, bilemediklerimizide dersimize çalışıpen kısa sürede yanıtlarız
bu seneki yuvacık gezisinde nahzuvay ın artçısı olarak bulunmuştum ve çok güzel geçmişti gezilere fırsat buldukça motorum olmasada işirak etmeye çelışacam umarım karşılaşırız,,motor da kısa sürede almayı planlayıyrum chopper bakacam sanırım regal raptorlar cok hoşuma gidior ama şeytanda dior ki hyosung gt250 r bakalım bakim ne olacak:mrgreen:cok teşekkur ederım memnun oldum inşallah en kısa zamanda motorunuz olur aramızda gezilerde sizi görmekten memnun oluruz.:rendeer:
evet abi arkadaşımız senın kesene bereket böreklerını yemek icin son molamızı verdiğimiz yerde dondurmasını yıyıp serınlıyordu servan davet ettı sağolsun arkadaşımız davetımızi geri cevırmedi geri kalan yolu beraber geldık zaten banada cok yakın oturuyormuş
Ewet o arkadaş benim iyikide dondurma molası vermişim. Benim dondurmanın bonusu olarak yanına çay börek ve keyifli bir dönüş yolculuğu çıktı. tekrar thanks.)

arkadaşlar bu işlemin asıl amacı şudur;
gözlerimizde 2 adet ışıkları kıran ve bizim görmemizde görev alan kısım vardır birisi en dşta yer alan kornea diğeride içerde göz küresinin içinde bulunan mercek(lens),,zamanla bu 2 yapıdan birisi çoğunlukla da mercek yaşlanır ve ışığa adapte olamaz hale gelir ve görme sorunları yaşarız(miyopi,,hipermetropi,,astigmatizm vs gibi)( bu yaşlanma olayı ise genetik yapınızla ilişkilidir çoğunlukla,,,kimisnde 7 yaşında başlar kimisinde 50),,,
laser operasyonda gözküresinin önünde yer alan tabakanız inceltilmek süretiyle görmeniz netleştirilir ve böylece merceğin yada pürüzlenmiş kornea yüzeyinizin saydamlığı artırılır bu sayede şeffaf bir görme sağlanır....YANİ bi manada gözünü dıştan laserle TIRAŞLIYORLAR
AMA AMA AMA şunu yazmadan geçemeyeceğim arkadaşlar; görmesin netlik problemi yaşayan bir insanın kullanabileceği en akıllı yöntem; itina ile kullanabilecek ve bütçe ayırabilecek ise kontakt lenstir,, alternatifide GÖZLÜK tür.....
bu tür operasyonlar gayet güzel sonuçlar verir ancak ondan sonraki yaşamınızda gözünüze alabileceğini bir darbede(olmaz değil insanlık hali) normal bir insanın gözünün görebileceği zarar,, gözü opere edilmiş bir insanın kine göre çok az olur hatta işin ucunda opere gözde %70-90 arası görme kaybına bile gidebilir
siz daha hiç laserle göz operasyonu yaptırmış doktor gördünüz mü?? Valla ben camianın içinden ama Mt ye de gönül vermiş bir doktor olrak yazıyorum ben hiç görmedim:cherry: hep gözlük kullanırız,,,lenste bile gözünüzün infeksion geçirme ihtimali var,,,,Boş Verin arkadaşlar,, laser olanlara sağlıklı yaşamlar,,düşünen ve halen olmayanlarada tavsiyem; Gözlüğünü tak keyfine bak !!!
:rendeer::rendeer::rendeer: