motora 4t yerine 90 lık dişli yağı koysak ne olur sanki...?

arkadaşlar ben bunu hep merak etmişimdir 4t yerine dişli yağı koysak motor daha rahat hareket etmezmi hem sürtünme azalır hemde motorun sesi diye düşünüyorum. Ama bi konuda tereddüt ediyorum piston yatağına motor yağı giriyormu yoksa sadece hava ve benzin karışımımı giriyor piston yatağına

dede yaş kaç
alemsin ha
kışın sabah değil marşa
ayak pedalına abansan
o unu da bırak bayırdan aşağı itsen gene çalışmaz
gres gibi yağ demişsin

ne olur bılıyormusun.sana bır tabak pısmemıs makarnayı veya pılavı versek bunu ye desek ne olur.yersın ama yutkunamazsın. onun gıbı ıste.sakın deneme

Çalışsa bile akıcı ozelliği az olduğu için yağ pompa basamaz ve pompa bozulur motoru yersin :) Motorlar için genellikle yağın incesi makbuldu.(Bütün motorlar için geçerli değil)

Motosikleti
Honda Forza 250 (2026)
Hacım sen ne yaptın ya o motor 100 km bile gitmeden bozulur bencede sakın deneme.Dişli yağı:)enteresan.Bu siteyi seviyorum.:)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Alırsın pistonu eline o olacak,testere mi bu,2 zamanlıya belki.

bisiklet zincirinde işe yarıyor ama:mrgreen::queen::queen::queen:

''Aman Diyeyim DEDE DENEME

Fındık yağı daha iyi kaçırır motor azar.::138:

Başlığı görünce aklıma motora tereyağ veya sanayağ koy tavsiyeleri verilecek gibi bir düşünce geldi , bunlar denilmemiş ama gelen yanıtlarda bunları aratacak cinsten..

Yağlarda, viskosite denilen bir özellik var. ( bir yüzeydeki akıcılık oranı ) , üretici tarafından tavsiye edilen yağ haricinde yağ kullanmazsanız , büyük ihtimal motorunuzu yakarsınız. bu vizkosite konusunda çok derin bilgi sahibi değilim. motor mühendisi bir üye varsa bu kavramı daha iyi açıklayabilir. televizyonlarda tehlikeli deneyleri gösterirken yaptıkları uyarıyı tekrarlayayım.
" bunu sakın denemeyin "

arkadaşlar hepinize teşekkür ederim aslında aklımdan geçmedi değil ama pistonu ve yatağını değiştirdikten sonra bunun ne kadar saçma bir düşünce olduğunu fark ettim ilginize teşekkürler

Başlığı görünce aklıma motora tereyağ veya sanayağ koy tavsiyeleri verilecek gibi bir düşünce geldi , bunlar denilmemiş ama gelen yanıtlarda bunları aratacak cinsten..

Yağlarda, viskosite denilen bir özellik var. ( bir yüzeydeki akıcılık oranı ) , üretici tarafından tavsiye edilen yağ haricinde yağ kullanmazsanız , büyük ihtimal motorunuzu yakarsınız. bu vizkosite konusunda çok derin bilgi sahibi değilim. motor mühendisi bir üye varsa bu kavramı daha iyi açıklayabilir. televizyonlarda tehlikeli deneyleri gösterirken yaptıkları uyarıyı tekrarlayayım.
" bunu sakın denemeyin "

Motor oktan sayısı vardır,benzinle ilgilidir. Viskozite indeksi vardır.O da yağın kalitesini gösterir ve farklı sıcaklık koşullarına göre yağın akışkanlığını belirtir. Kısaca Çerkes Abi , motor yağı motor için ,fındık yağı vb.'lerini de kendimiz için kullanmak en hayırlısıdır.:cat:

90 lık dişli yağı koyarsak ne olur bilemiyorum ama ben son iki yağ değişimimde 10 40 normal motor yağı (Otomobiller için) koydum ve artık debriyajım yüklendiğimde sıyırıyor. Üstelik debriyaj balatamı yeni değiştirmiştim. İlk etapta sorun yok gibiydi ancak yeni yağ koyduktan sonra ( Sanırım eskisi özelliğini yitirdiğinden kaydırmıyor ondan dolayı da sıyırmıyordu :D) 5. viteste ilk yüklenmemde o acı uzama sesini duydum... Ne var ki eskisi gibi uzayamıyordum...

:salut::pale:

Neyse zaten yakınlarda emektarı dağıtıp 3 tekerlekli birşey yapmak istiyorum. :queen:

90 numarada bişey olmaz arkadaşım ne olcak ki :)
Tek bildiğim motorda ne subap sesi nede yatak sesi kalır
Mekanik seslerin hepsi kesilir

Motor yagı olayında 4t olayı elbetde güzel ama bundan on sene önce 4t yi bulmak ne mümkündü ve motorlar genede canavar gibi km ler yapıyordu.Ne debriyaj kaçırıyordu ne de yag yakıyordu.üstelik benzincileri dolaşın hala 2t reyonu 4t den zengin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar