ybr 250 test (alacaklara kişilere duyurulur)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
merhaba arkadaşlar, bir hafta önce aldığım motorumu test ettim, yakıt konusunda çok cimri olan motoruma, bayiden çıkar çıkmaz 95 oktan kurşunsuz benzinle fulledim, tam 60tl ye doldu, tabi ülkemizde akaryakıt fiyatları hergün değiştiği için bugün alsaydım 58tl ye dolacaktı, ve ilk aldığım gün size gezi bölümünde belirttiğim gibi uzun bir yola çıktım, yaklaşım 200km yol yaptım, ve bugüne kadar motorumun deposu yeni bitti sinyali vermeye başladı, ve tam 590- 600km yol yaptı, yani km de 100 kuruş yakıyor, 250cc lik bir motora göre yakıtı bana göre çok iyi geldi, tabi motorum henüz yeni olduğu için rodajını tamamlamaya çalışıyorum, kitabında 5000 deviri geçmeyeceksin diye yazmışlar ama, ben arada bir 7000 devire kadar çıktım, motor hiç zorlanmadan 7500 devirde rahat 130 yapıyor, tabi motor açıldıktan sonra maximum 9000 devire çıkardığımda 150 yapar diye düşünüyorum:cat: motorun kullanımı çok rahat uzun yolda sürücüsünü yormuyor, yalnız alacaklara duyurulur, bu motorda ön cam şart rüzgar adamı fena tokatlıyor:cat: virajlara çok iyi cevap veren makine limitlere yatabiliyor:cat:

Forumdan Uzaklaştırıldı
merhaba arkadaşlar, bir hafta önce aldığım motorumu test ettim, yakıt konusunda çok cimri olan motoruma, bayiden çıkar çıkmaz 95 oktan kurşunsuz benzinle fulledim, tam 60tl ye doldu, tabi ülkemizde akaryakıt fiyatları hergün değiştiği için bugün alsaydım 58tl ye dolacaktı, ve ilk aldığım gün size gezi bölümünde belirttiğim gibi uzun bir yola çıktım, yaklaşım 200km yol yaptım, ve bugüne kadar motorumun deposu yeni bitti sinyali vermeye başladı, ve tam 590- 600km yol yaptı, yani km de 100 kuruş yakıyor, 250cc lik bir motora göre yakıtı bana göre çok iyi geldi, tabi motorum henüz yeni olduğu için rodajını tamamlamaya çalışıyorum, kitabında 5000 deviri geçmeyeceksin diye yazmışlar ama, ben arada bir 7000 devire kadar çıktım, motor hiç zorlanmadan 7500 devirde rahat 130 yapıyor, tabi motor açıldıktan sonra maximum 9000 devire çıkardığımda 150 yapar diye düşünüyorum:cat: motorun kullanımı çok rahat uzun yolda sürücüsünü yormuyor, yalnız alacaklara duyurulur, bu motorda ön cam şart rüzgar adamı fena tokatlıyor:cat: virajlara çok iyi cevap veren makine limitlere yatabiliyor:cat:
test bu kadar mı oluyor?yok mu ayrıntı?

Moderatör
Km'de 100 Kuruş yakması ilginç. Rodajdan sonra bir daha aynı konuyu konuşalım :)

Kardeşim yanlış hesaplamış olabilirsin. kontrol et :cat: .Yanlış hesap Bağdattan dönermiş.:p

Forumdan Uzaklaştırıldı
60 tl ise deposu 20 litre civarı mı?
evet deposu 19,8 litre:cat:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:49 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:44 PM ----------

Kardeşim yanlış hesaplamış olabilirsin. kontrol et :cat: .Yanlış hesap Bağdattan dönermiş.:p
yanlış hesaplamadım depoyu full yaptım, 590km götürdü:cat: ve dikkat ettim kaç litre alacak diye 17,8 litre benzin aldı, deposu 19.8 litre olduğu için daha deposunda 2 litre benzin vardı, çok ekonomik:cat:

bravo, cok cimriymiş ama rodaj konusunda kullanım klavuzuna uymanı pek tavsiye etmem, benim bildiğim 50-100 km yi devirdikten sonra yüksek devirlerde kullanabilirsin hatta sağır kalmaması için kullanmalısın.

1000kmden sonra yavaş yavaş zorlaması lazım.motor sağır kalmaz.ama şimdiden basarsa ilk yağ değişimi daha yapılmadığı için sağın içindeki metal parçalar silindire zarar verir.kullanım kılavuzuna uygun radoj yapmak en doğrusu:cat:

haklısın, belirtmeyi unuttuğum birşey var: 100km den sonra ki zorlamaların ardından 300 km de yağını değiştirmesi gerektiği ve hatta 300 - 1000 km arası yine seri kullanarak rodajın tamamlanması ve 1000km de 2. yağ değişimi yapılmalı.

saygılar

100 kuruş değil 10 kuruş demek istedin herhalde. 100 kuruş 1 lira eder.

Forumdan Uzaklaştırıldı
1000kmden sonra yavaş yavaş zorlaması lazım.motor sağır kalmaz.ama şimdiden basarsa ilk yağ değişimi daha yapılmadığı için sağın içindeki metal parçalar silindire zarar verir.kullanım kılavuzuna uygun radoj yapmak en doğrusu:cat:
motorum şu an 1200km 1000 bakımı yapıldı yağı ve filitresi değişti, şu zamanlar 6500 / 7000 devir arası kullanıyorum, 1000km den önce 5000 deviri geçirmedim kitabında öyle yazıyordu:cat:arada bir 8000 / 8500 devire çıkıyorum , 1600km den sonra istediğim gibi kullanabilirmişim :mrgreen: ne kaldı şunun şursında 1600km ye :queen:hatta arkadaşım dediki motoru düz bir yere sabitle, rolantide çalıştır dedi 2 saat o zaman hemen alışırmış pistonları

---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:55 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:53 PM ----------

100 kuruş değil 10 kuruş demek istedin herhalde. 100 kuruş 1 lira eder.
pardon 10kuruş :cat:

Aman ha o denen şey sogutma fanı olan-şamzuman yagı ayrı tip aletlerde belki.......Rölanti de uzun süre durur halde motora büyük zarar.(Şanzumanın hareketsiz kaldıgından yag seviyen uygun degil 1.........yol gitmediginden motor sıcaklıgı hep artacak bu 2.......)Bence tabikiiii

Hayırlı olsun Edremitli.Yalnız arkadaşın dediği gibi durduğu yerde uzun çalıştırma.Hava soğutmalı makinalarda soğutma için haraket halinde olması lazım.Aman diyeyim :wiinkk:

aynen, aman ha öyle bir iş yapma! hatta bildiğim kadarıyla su soğutmalı bile olsa uzun süre rolentide çalıştırmak zararlı. özelliklede katalitik konvertöre zarar verir

vfr

motorun sonu zaten 130 dur. açılış devresinde basmamanı öneririm.

7500 devirde maxsimum güç üretir bu motor. yani 21 hp motor bundan sonraki devirlerinde iş yapmaz.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar