Karter temizliği?

Arkadaşlar, motorumun yağını boşalttıktan sonra motorun içini mazotla temizlemek istiyorum (yağ haznesine mazot doldurup kontağı açmadan kikstart'a basarak). Acaba piston ve şanzımana zarar verir miyim?

sorunuhn cevabını tam bilmiyorum ama bir alternatif olarak basınçlı havayı yağ kontrol deliğinden içeri vermeyi düşünmüşmüydün?

en iyisi basınçlı hava ve ardından yarım marş sonra tekrar basınçlı hava

ben bir kaç kez mazot doldurdum bazı ustalarda mazot koyuyor temizlemek için ama bilinçli mi yapıyorlar bilemiyorum.

eğer mazot koyarsanız belki içinde kalan mazot yanarak kurum bırakabilir ve bu kurum aşınmaya , subapları engellemeye neden olabilir

motorun yağını her değiştirdiğimde 1litre kadar mazot koyup 10-15 sn çalıştırıyorum mazotu motorun içinde biraz beklettikten sonra boşaltıyorum. yeni yağı kullanırken kontrole ettiğimde yağın çok daha fazla temiz berrak kaldığını farkettim. şuana kadar hiç bir problem olmadı (35300km dir).

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
ben mazot yerine temiz bir benzin tercih ederim çünkü mazot un karterden tamamiyle temizlenmesi lazım ki yeni yağı koyasın ve mazotun yeni yağın kimyasal yapısına zarar vereceğini düşünüyorum benzinin alt ve üst tapalardan bir müddet sonra istenirse basınçlı hava ile uçabileceğini tahmin ediyorum mazot biraz daha yapışkan ve kalındır benzin kadar uçucu değildir:silent:

ben mazot yerine temiz bir benzin tercih ederim çünkü mazot un karterden tamamiyle temizlenmesi lazım ki yeni yağı koyasın ve mazotun yeni yağın kimyasal yapısına zarar vereceğini düşünüyorum benzinin alt ve üst tapalardan bir müddet sonra istenirse basınçlı hava ile uçabileceğini tahmin ediyorum mazot biraz daha yapışkan ve kalındır benzin kadar uçucu değildir:silent:

Olabilir. Bu daha mantıklı.

ya arkadaşlar benzin yada mazot atılırmı? içinde kesin bu maddelerin kırıkları kalacaktır bu da yeni yaga karışıp yagın durumunu bozar bunun yerine 10 numara en ucuzundan yag at 10 dk çalıştır ve boşalt işte motorun içi tertemiz olacaktır

ya arkadaşlar benzin yada mazot atılırmı? içinde kesin bu maddelerin kırıkları kalacaktır bu da yeni yaga karışıp yagın durumunu bozar bunun yerine 10 numara en ucuzundan yag at 10 dk çalıştır ve boşalt işte motorun içi tertemiz olacaktır

Ha mazot atmışın ha en ucuzundan yağ ....
ne frk edecekki.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:21 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:19 PM ----------

Benzin daha uçucu ve yağ sökücü...akla yatkın gibi...
Ancak yanıcı özelliği sakata getirmesin .

Dalyan neden böyle bir yola ihtiyaç duyduğunu bilmiyorum ama, mazot-benzin türü ne koyarsan koy, tamamen temizleyemezsin.
Doldurduğun motor yağını da bozar, motor ve debriyajda kötü sürprizlerle karşılaşabilirsin.

Tek önerim şudur;
1 Lt. motor yağını (hangi markayı kullanıyorsan), yarım yarım motora koyarak kısa süreli çalıştır, ve boşalt. Bu yağı 2 seferde kullan ve feda et. Motor temizlenir.

Sonrasında normal işlemini yap, aynı marka temiz yağı koy ve devam et. :wiinkk:

Kolay gelsin.

bencede en mantıklısı yağ ile temizlemek. açık yağ al ucuz olur 10-15 dak çalıştır boşalt ve at.
birde motor temizleyiciler var otomobiller için acaba motosiklete uygulanırmı bilmem.

yarım marşta neymiş bence zarar verir. yeni silindir alırsın temiz olur :p

yarım marşı yeterince açık bir cevap hocam,aama sen neden anlamadın merak ettim :)..40.000 km yol yapmışım ort. 2000 km de bir yağ değiştirmeden yola çıkarsak 20 değişim yapar,ki şu an için herşey yolunda,,yolunda olmayada devam edicektir :))

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
dalyan abi 15w-50 numara castrol yada mobil bulursan banada haber et :cherry:

10 no yağ ile temizleriz yıllardır. İlla ki pislik alıyor içeride. Kartere yakıt koymayınız.:cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar