1700 Km de 300gr Yağ Yakma Normal mi..

Cbf 150 ye pok atan bizden değildir :p Neyi var motorun arada biraz yağ yakabilir üstüne 100 kilo üstünde insan taşıyor hangi motor olsa yakar :p :cherry::queen::bounce:

Merhaba mete_han abi :)
Geçmiş olsun diyeyim
ben KYMCO cupla devam edıyorum
44,000km maşallahı var...Görüşürüz:bounce:

bende bır honda kullanıcısı olarak,benım duydugum cbf 150 kullanan kuryeler ybr,yı arıyorlarmıs.ybr ye gore cabuk dokuluyormus.

25 cc. hacim farkı yüzünden, 1 beygir fazla güç yüzünden, 1-2 newton tork farkı yüzünden, yerlere göklere sığdıramadılar bu makinayı.
Minnacık bu farklar nedeniyle nerdeyse yerin dibine soktular güzelim ybr'yi.

Sanki bu cbf garibesini NASA üretiyormuş gibi :p, efsane YBR'yi çin malı dahi yaptılar. :p

"Sinek taze moka konarmış" misali, hep birden üşüştüler bu contanın başına.

Conta Türkiye firması, ilkin bir parmak bal çaldı milletin ağzına, motorları ucuz ucuz saldı piyasaya, sonra bir zam patlattı, bi zam daha, bir daha, bir daha derken, ikinci el BMW F650 fiyatına çıkarttı. Gariptir ki, hala satış yapabiliyor. :silent:

Conta fanatikleri de verdiler gazı millete, YBR kötüdür, şöyledir-böyledir diye, yok amortisörleri eski sistemmiş, çok çirkinmiş, yok cebefe çok iyiymiş, ayak marşına bile gerek yokmuş, yok bu motor 200 bin kapak açmadan gidermiş, yok YBR'yi ezermiş, rampada uçar, ovada kaçarmış, vıdı-vıdı, bıdı-bıdı, vs. vs...

Hep beraber gördük, ve görmeye devam edeceğiz zümrüt-ü anka kuşunu...

Benim çin malı motorlarım bile 1 damla yağ eksiltmediler.
Mok atan çok oldu ama, contacılar gibi her hafta yağ koymadım. Topkasede yağ taşımadım. :queen:

Honda, palavra onda. :queen:

"Ulan adam doğru diyor be... Amma üfelediler bizi." demezler, topa tutarlar beni.
İzle de gör. :cherry:

bence yazdiklarindan Adan Z ye haklisin 2 greneja sattılar başka bişey degil:queen::queen:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:56 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:55 PM ----------

hele şu kısma hala gülüyorum 200 bin kapak açmadan gidermiş.:queen::queen::queen:Nereye gidiyo işigami 200 bin:queen:

rodajını düzgün yapmadığınız zaman, abuk sabuk yağlar koyduğunuz zaman, fazla zorladığınız zaman..........yağda yakar cebini de yakar.

sayın arkadaşlar kusura bakmayın son cevapları takip edemedim birazdan cevaplarım...

yağ yakmada son gelişme...2000 km tekrar yağ değişimine girdim...bu sefer motoru çok sıkıştırdım 130 dip gaz videoları uzun yoldada bayağ zorladım bakalım ne olacak diye...

2000 km de son yağ yakması 650 gr oldu...içerde 1 litre olduğunu düşünürsek 425 miligram kalmış...yani 200 daha olmasa krankı elime alıcakmışım...

artık Ağustos sıcağında yağımızı çantadan eksik etmeyiz herhalde...hadi bakalım geçin makaranızı biraz...:p

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:17 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:16 PM ----------

25 cc. hacim farkı yüzünden, 1 beygir fazla güç yüzünden, 1-2 newton tork farkı yüzünden, yerlere göklere sığdıramadılar bu makinayı.
Minnacık bu farklar nedeniyle nerdeyse yerin dibine soktular güzelim ybr'yi.

Sanki bu cbf garibesini NASA üretiyormuş gibi :p, efsane YBR'yi çin malı dahi yaptılar. :p

"Sinek taze moka konarmış" misali, hep birden üşüştüler bu contanın başına.

Conta Türkiye firması, ilkin bir parmak bal çaldı milletin ağzına, motorları ucuz ucuz saldı piyasaya, sonra bir zam patlattı, bi zam daha, bir daha, bir daha derken, ikinci el BMW F650 fiyatına çıkarttı. Gariptir ki, hala satış yapabiliyor. :silent:

Conta fanatikleri de verdiler gazı millete, YBR kötüdür, şöyledir-böyledir diye, yok amortisörleri eski sistemmiş, çok çirkinmiş, yok cebefe çok iyiymiş, ayak marşına bile gerek yokmuş, yok bu motor 200 bin kapak açmadan gidermiş, yok YBR'yi ezermiş, rampada uçar, ovada kaçarmış, vıdı-vıdı, bıdı-bıdı, vs. vs...

Hep beraber gördük, ve görmeye devam edeceğiz zümrüt-ü anka kuşunu...

Benim çin malı motorlarım bile 1 damla yağ eksiltmediler.
Mok atan çok oldu ama, contacılar gibi her hafta yağ koymadım. Topkasede yağ taşımadım. :queen:

Honda, palavra onda. :queen:

Kıltek yazını şimdi okudum +1 diyorum aga...:cat:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:23 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:17 PM ----------

Merhaba mete_han abi :)
Geçmiş olsun diyeyim
ben KYMCO cupla devam edıyorum
44,000km maşallahı var...Görüşürüz:bounce:

:p kapak olsun bana...

Son düzenleme:
abi 2000km de 600gr nasıl bi yağ yakma olayıdır anlayamadım yani sizin ölçekte yanlışlık var galiba.

2000'de 600 ha, fiyasko resmen :cyclopsan

bence senin motorda özel bir durum var metehan abi.

abi 2000km de 600gr nasıl bi yağ yakma olayıdır anlayamadım yani sizin ölçekte yanlışlık var galiba.

hiç belli olmaz kardeş ne zaman ne olacağı...ama gerçek olan şu eninde sonunda olacak...garanti kapsamındayken krankı falan sıfırla unutma...:wiinkk:

2000'de 600 ha, fiyasko resmen :cyclopsan

bence senin motorda özel bir durum var metehan abi.

yok kardeş şıdandart bir durum...:cat: çoğunda var bu...özellikle ilk gelen partiler bu şekildeydi...200/300 grla servise gelen yağ yakan motoru yakan kişiler geliyordu 2007 de...

İman gücüyle 130 yapıyor bırak yaksın::mrgreen:Bana inanmıyorsunuz ama bu alete yağ ince geliyor:)

abicim sende neden dalga gcelim grcekleri söyledigin için seni tebrik ederim herkes bunu böyle yapamaz demek istedigmi anladin:wiinkk:Hondayada hiç yakıştıramadim... yaşasin ybr...:p

tabi bu motora 10-40 hatta 15-50 bile ince gelir en aşagi 20-50 de rim ben servislerin pek işine gelmez 20-50 koymak sebebi ortada ucuz oluşu belki bir çogunuzun 1 litre yag aldigi parayla 4 litrelik 20- 50 aliorum litre hesabinda bedavaya geliyor 20-50 yanliz ybr ye yaramiyor onu söylemeden gecemeyecegim vitesler cbf 150 gibi geçmeye başladi biraz kemikli:mrgreen:

tabi bu motora 10-40 hatta 15-50 bile ince gelir en aşagi 20-50 de rim ben servislerin pek işine gelmez 20-50 koymak sebebi ortada ucuz oluşu belki bir çogunuzun 1 litre yag aldigi parayla 4 litrelik 20- 50 aliorum litre hesabinda bedavaya geliyor 20-50 yanliz ybr ye yaramiyor onu söylemeden gecemeyecegim vitesler cbf 150 gibi geçmeye başladi biraz kemikli:mrgreen:

çılgın sedat kanka bak deniycem rotella 20/50 kamyon yağını sonra yağ eksiltmicek ama yağlamada yalan olacak he...:p

Takım elbise ile binince yağ yakabilirmi??:cyclopsan Komşu ne zaman gidiyoruz bir yerlere

şimdi senin yazından sonra gidip tekrar yağına baktım CASTROL POWER 1 4T 10W-40 yağ var üzerinde yağdan sonra 900 km yapmışım artçı ile kuşadasına gitim otobanda 1 saat 10 dakika hep tam gaz bu sıcakta... perşembe günü de cross motor gibi dağa çıktım 1-2 vites sıkıştırarak iniştede fren kullanamadığımdan 1 vites kompresörle yağ eksilmemiş.
birde fotograflara daha detaylı baktım o terleme normal mi ? hani şu arada 130 lara çıktığında sıkıştırmadan sallamasın keçelerden yağları :)

çılgın sedat kanka bak deniycem rotella 20/50 kamyon yağını sonra yağ eksiltmicek ama yağlamada yalan olacak he...:p

Ya abicim nerden çikarityorsun bu kamyon yaglamalarini sanki önceden hep 10-40 vardi dimi 20-50 araba yagidir dogru ama senin motorun bu yagi kabul edecek bak gör yaglama yalan olsaydi benim ybrde olurdu ben kullaniyorum... Hatta bu yagı kışın kullanan arkadasim var kısın bile bi sorun yasamamiş yagin kalin olusundan dolayi kalin dedigimde bal gibi degil yani:cherry:zaten yagi görünce bu ayniymiş dersin:queen:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:50 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:49 PM ----------

şimdi senin yazından sonra gidip tekrar yağına baktım CASTROL POWER 1 4T 10W-40 yağ var üzerinde yağdan sonra 900 km yapmışım artçı ile kuşadasına gitim otobanda 1 saat 10 dakika hep tam gaz bu sıcakta... perşembe günü de cross motor gibi dağa çıktım 1-2 vites sıkıştırarak iniştede fren kullanamadığımdan 1 vites kompresörle yağ eksilmemiş.
birde fotograflara daha detaylı baktım o terleme normal mi ? hani şu arada 130 lara çıktığında sıkıştırmadan sallamasın keçelerden yağları :)

Motor kaç binde ama ilk 20 bine kadar sorun yoktu diyo metehandro sonraddan sapıttı diyo:wiinkk:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar