benzinin %64.5'i vergi

türkiye hayat olarak çok pahalı. aslında yaşanacak ülke değil bakarsanız. yurt dışına gidip yaşasak orda da yapamayız, çünkü senelerin alışkanlığı var. ip üstünde yaşamaya alışmışız. ay sonunu zar zor getirmeye, fazla fazla ödediğimiz vergilere, işin stresine, daha uzun çalışma saatlerine, alışmışız artık. gidip de başka ülkede yaşasak, yapamayız gibi geliyor bana, yoksa yabancılardan kat kat fazla çalışkanız. gideriz parayı kazanırız, motorları da dizeriz yan yana.

20 tl lik doğal gazın da 4 tl si vergi...ısınmak için vergi veren başka bir toplum var mı acaba?

Gene zam gelmiş benzine

Benzin fiyatlarına 7 kuruş zam...

Benzin litre fiyatlarına 7 kuruş zam yapıldı. 95 oktan kurşunsuz benzinin litre fiyatı Ankara ve İzmir’de 3,24, İstanbul’da (Avrupa yakası) 3,25 liraya çıktı.
A.A muhabirinin edindiği bilgiye göre, dün geceden geçerli olmak üzere, Ankara ve İzmir’de 95 oktan kurşunsuz benzinin litre fiyatı 3,17 liradan 3,24 liraya, İstanbul’da ise 3,18 liradan 3,25 liraya yükseldi.
97 oktan kurşunsuz benzinin litre fiyatı ise 7 kuruş artışla Ankara’da 3,23 liradan 3,30 liraya, İstanbul (Avrupa yakası) ve İzmir’de 3,24 liradan 3,31 liraya çıktı.

Bu durumun fıkrası vardı aslında, köprülü bir şey, ama yazarsam beni forumdan atarlar... Ama anladınız siz onu... ::cekic:: ::cekic:: ::cekic::

Bizim millet tuhaftır,her lafı kaldırmaz.
Vergiye çok der kızar,işten atılır aldırmaz!

BİR KAÇ İSTATİSTİK VERİ VERELİMDE DÜNYANIN NERESİNDEYMİŞİZ GÖRELİM
NASILSA BÜTÜN DÜNYA BİZİ KONUŞUYOR YATIRIM İÇİN KOŞUŞTURUYORLAR YA

Kurumlar vergisinde OECD ülkelerindeki ortalama oran yüzde 27,8,
Latin Amerika ülkelerinde yüzde 28
Asya pasifik ülkelerinde yüzde 30,1
AB'deki ortalama oran yüzde 24,2 düzeyinde

Türkiye, yüzde 20 oranındaki kurumlar vergisi ile Avrupa ülkeleri ortalamasının da altında

KDV veya mal ve hizmet vergisi oranları
OECD'de yüzde 17,7
Latin Amerika'da yüzde 14,2
Asya Pasifik'te sadece yüzde 10,8
Avrupa ülkelerindeki ortalama oran yüzde 19,5

Bu oran Türkiye'de yüzde 70”

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
BİR KAÇ İSTATİSTİK VERİ VERELİMDE DÜNYANIN NERESİNDEYMİŞİZ GÖRELİM
NASILSA BÜTÜN DÜNYA BİZİ KONUŞUYOR YATIRIM İÇİN KOŞUŞTURUYORLAR YA

Kurumlar vergisinde OECD ülkelerindeki ortalama oran yüzde 27,8,
Latin Amerika ülkelerinde yüzde 28
Asya pasifik ülkelerinde yüzde 30,1
AB'deki ortalama oran yüzde 24,2 düzeyinde

Türkiye, yüzde 20 oranındaki kurumlar vergisi ile Avrupa ülkeleri ortalamasının da altında

KDV veya mal ve hizmet vergisi oranları
OECD'de yüzde 17,7
Latin Amerika'da yüzde 14,2
Asya Pasifik'te sadece yüzde 10,8
Avrupa ülkelerindeki ortalama oran yüzde 19,5

Bu oran Türkiye'de yüzde 70”

e en çok kdv''den para gelinicek öyle dilmi:mrgreen:

msjı anlayan anlamıştır hala anlamıyan anlamamıştır kardeş:queen:

unakitan-sut.jpg

Son düzenleme:
Şu muhabbet Avrupa'da herhangi bir ülkede olsa yer yerinden oynar. Biz foruma mesaj yazalım anca... Benzin düşüyor, dolar düşüyor, bizde fiyatlar artıyor... Bir çıkıp "saaalak, saalak" demedikleri kaldı. :pr:

Şu muhabbet Avrupa'da herhangi bir ülkede olsa yer yerinden oynar. Biz foruma mesaj yazalım anca... Benzin düşüyor, dolar düşüyor, bizde fiyatlar artıyor... Bir çıkıp "saaalak, saalak" demedikleri kaldı. :pr:

oooo arkadaşım ne diyosun sen ya şu olaylar varya bi fransada almanyada

ingilterede v.s v.s bi yaşansın bu deniz feneriymiş yolsuzluklarmış bu

zamlarmış ülke yerinden oynar 8 sene fransada ikamet etmiş birisi olarak

yazıyorum bunları anında başbakan hükümet kısacası full biter ortalık karışır

halk isyan eder ne diyeyimki bundan 5 sene önce türkiyeye geldim ve geldiğim

ilk bi kaç ay çok zorluk çekmiştim çünkü buranın halkı ile avrupanın halkı

arasında dağlar var.avrupada herkez hakkını arar avrupadaki devletlerin asıl

amacı ceplerini doldurmak değil halkına en iyi hizmeti en ucuz fiyata

vermekdir.dediğim gibi geldiğim ilk bi kaç ay türk halkı sanki bana bir çizgi

filmden fırlamış gibi geldi hiçbir olaya sesleri çıkmıyor sanki herşeyi kabullenmiş

gibilerdi,allah sonumuzu hayır etsin.

oooo arkadaşım ne diyosun sen ya şu olaylar varya bi fransada almanyada

ingilterede v.s v.s bi yaşansın bu deniz feneriymiş yolsuzluklarmış bu

zamlarmış ülke yerinden oynar 8 sene fransada ikamet etmiş birisi olarak

yazıyorum bunları anında başbakan hükümet kısacası full biter ortalık karışır

halk isyan eder ne diyeyimki bundan 5 sene önce türkiyeye geldim ve geldiğim

ilk bi kaç ay çok zorluk çekmiştim çünkü buranın halkı ile avrupanın halkı

arasında dağlar var.avrupada herkez hakkını arar avrupadaki devletlerin asıl

amacı ceplerini doldurmak değil halkına en iyi hizmeti en ucuz fiyata

vermekdir.dediğim gibi geldiğim ilk bi kaç ay türk halkı sanki bana bir çizgi

filmden fırlamış gibi geldi hiçbir olaya sesleri çıkmıyor sanki herşeyi kabullenmiş

gibilerdi,allah sonumuzu hayır etsin.

Bizim milletimiz koyun mu desem sığır desem ne desem bilmiyorum nereye güdersen oraya gider işte:pr: Üzülerek söylüyorum mayamız bozuk malesef, bunu hakediyoruz ki böyle yaşıyoruz. Daha beter olsun ne diyim artık::ranntign Kimse üzerine alınmasın arkadaşlar kurunun yanında yaş da yanar demek ki sığır sayısı çok fazla.

kardeşim bu ötv denen meret deprem vergisi diye gelmemişmiydi. deprem yaraları sarılana kadar alınacak sonra kaldırılmayacak mıydı (köprülerinde maliyeti çıkınca ücret almayacaklardı güya) bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. asgari ücrete 3 kuruş zam emekli maaşına 3 kuruş zam ama benzinden %65 vergi. her halta deli gibi zam.

dünyanın neresine giderseniz gidin eğer birşeyden %60-80 vergi alındığını görüyorsanız anlayın ki o memleket geri kalmıştır

hani bi tabir vardır

bir memleketin havası solunabiliyo ama musluktan suyu içilemiyosa o memleket geri kalmıştır
eğer havası solunamıyo ama musluktan suyu içilebiliyosa ileri bir memlekettir.
nerede olduğumuzu anlıyoruz zaten.

işin kötüsü bizim memlekette artık su da içilmiyo havada solunmuyo

2000cc üstü diye bir araçtan %84 ötv + %18 kdv adında vergi alınan bir memlekette her köşe başında hala jeepler büyük motorlu araçlar varsa orada ben problem ararım arkadaş. hele bu araçlar deli gibi benzin tüketiyorken. fiyatlar zaten ortada. ama burada sabaha kadar konuşalım günlerce konuşalım hiç bi işe yaramaz. ama bu işin hukuki yolları var

denetleme kurulunu mail ve posta yağmuruna tutalım. bilmeyen varsa diye söylüyorum. iadeli taahütlü dilekçe şeklinde posta yolladığınızda size cevap yazmak zorundalar. gerekiyosa başka eylemlere geçelim. 1 günlük yakıt almama gibi. sadece yapılması gereken bir noktadan başlamak. sadece mail ve mektup yağmuruna bile tutsak yada bir yerde toplanıp toplu halde mektup yollasak bile bu gündeme gelmesi için yeterli. oraya gazetecilerin gelmesini de sağlarsak bi anda haberlere çıkar ve gönderdiğimiz mektupların daha sağlam bir tutanağı olur. hatta başka forumlarla haberleşerek ortaklaşa bir plan yaparsak çok da amaca uygun olur.

ki bu yapacağımız şey gayet demokratik bir hareket olur. eğer varsanız bunun için bir organizasyon bile yapabiliriz. yoksa burda söyleyelim suç onlarda suç bizde, vergiler çok, benzin pahalı, hayat pahalı....
heeeeee bence de öyle de arkadaş öyle bol keseden atıp memleketi kurtarma muhabbetiyle anca zaman geçiririz. iğneyi bi kendimize batıralım sonra ister çuvaldız batırız karşıya ister çivi.

Son düzenleme:
beyler 4 milyarlık motorun neredeyse 1 milyarı vergi inanmıyorsanız bi faturasına bakın.bnm cbf 150 nin faturasında yazıyordu ordan biliyorum ahah:)

kardeşim bu ötv denen meret deprem vergisi diye gelmemişmiydi. deprem yaraları sarılana kadar alınacak sonra kaldırılmayacak mıydı (köprülerinde maliyeti çıkınca ücret almayacaklardı güya) bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. asgari ücrete 3 kuruş zam emekli maaşına 3 kuruş zam ama benzinden %65 vergi. her halta deli gibi zam.

dünyanın neresine giderseniz gidin eğer birşeyden %60-80 vergi alındığını görüyorsanız anlayın ki o memleket geri kalmıştır

hani bi tabir vardır

bir memleketin havası solunabiliyo ama musluktan suyu içilemiyosa o memleket geri kalmıştır

2000cc üstü diye bir araçtan %84 ötv + %18 kdv adında vergi alınan bir memlekette her köşe başında hala jeepler büyük motorlu araçlar varsa orada ben problem ararım arkadaş. hele bu araçlar deli gibi benzin tüketiyorken. fiyatlar zaten ortada. ama burada sabaha kadar konuşalım günlerce konuşalım hiç bi işe yaramaz. ama bu işin hukuki yolları var

denetleme kurulunu mail ve posta yağmuruna tutalım. bilmeyen varsa diye söylüyorum. iadeli taahütlü dilekçe şeklinde posta yolladığınızda size cevap yazmak zorundalar. gerekiyosa başka eylemlere geçelim. 1 günlük yakıt almama gibi. sadece yapılması gereken bir noktadan başlamak. sadece mail ve mektup yağmuruna bile tutsak yada bir yerde toplanıp toplu halde mektup yollasak bile bu gündeme gelmesi için yeterli. oraya gazetecilerin gelmesini de sağlarsak bi anda haberlere çıkar ve gönderdiğimiz mektupların daha sağlam bir tutanağı olur. hatta başka forumlarla haberleşerek ortaklaşa bir plan yaparsak çok da amaca uygun olur.

ki bu yapacağımız şey gayet demokratik bir hareket olur. eğer varsanız bunun için bir organizasyon bile yapabiliriz. yoksa burda söyleyelim suç onlarda suç bizde, vergiler çok, benzin pahalı, hayat pahalı....
heeeeee bence de öyle de arkadaş öyle bol keseden atıp memleketi kurtarma muhabbetiyle anca zaman geçiririz. iğneyi bi kendimize batıralım sonra ister çuvaldız batırız karşıya ister çivi.

Çok güzel fikir! Arkadaşlar sizi bilmem ama ben bu haberleri okudukçar artık doğrudan bana küfrediyorlarmış gibi hissediyorum. Yani bu basit bir zam haberi falan değil, adamlar resmen bize hakaret ediyorlar artık. En ufak bir utanmaları kalmadı!

Allahın yaratıkları ne yazdıklarının farkında değiller ki:silent:
Akaryakıt tüketmekle onları (yaratıkları) zam yapmakla haklı kılıyoruz:cyclopsan

Ben her zaman söylüyorum, Bu zamlara en anlamlı protesto şu olabilir:
- Otomobilleri mümkün oldukça ortak kullanarak akaryakıt sarfiyatını düşürmek.
- Mecbur olmadıkça araç kullanmamak (yerine Toplu taşıma araçlarını tercih etmek)
- Son olarakta, eylem amaçlı 30 gün boyunca (çok mecbur olmadıkça) hiç bir (bisiklet,At,Eşek) hariç araç kullanmamak.

Ben diyorum ki; Devlet muazzam bir akaryakıt fazlasına sahip olacak ve inanın fiyatları oynaya oynaya düşürecek çünkü aynı eylem bir kaç kez tekrarlanırsa başları büyük bir derde girecek, talep olmayanı arz etmek ya da üretmek delilik olur hele bu petrol ise.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:33 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:29 PM ----------

hani bi tabir vardır

Aynen katılıyorum ve her türlü protesto hareketine de katılırım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar