leke çıkarma

aya

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
arkadaşlar daha 2 hafta önce revit air model yazlık montumu, korumalarını çıkarıp, makinenin narin yünlü kısa programında soğuk su ile yıkadım. mis gibi oldu.

bugün de yine revit GT Pro 4 mevsim montu aynı şekilde aynı makinede aynı yöntemle yıkadım. üzerindeki deri şerit kısımların kırmızı boyası etrafındaki kumaş kısma bulaştı. yani renk verdi.

air modeli 350 liralık bi mont iken GT Pro, yaklaşık 600 liralık yani daha pahalı, daha profesyonel, daha kaliteli bir mont. buna rağmen ucuz olana hiç bir problem çıkarmazken 2 katı pahalı bir montta yıkama sorunu yaşamış olmanın garipliğini bir tarafa bırakıp asıl soruyu soruyorum...

bu lekeleri kumaştan çıkaracak ve kumaşa hiç zarar vermeyecek pratik bir yöntem, bir leke çıkarıcı, bir macun, bir detarjan veya işte herhangi bir malzeme bilen var mı, yok mu?

revit air tamamıyle naylon bir mont o yuzden renk cıkarmamıstır yani bunun 600 le 300 le alakası yok kanımca neyle cıkar konusu yani esas soruya gelincede I have no İdea!

arkadaşlar daha 2 hafta önce revit air model yazlık montumu, korumalarını çıkarıp, makinenin narin yünlü kısa programında soğuk su ile yıkadım. mis gibi oldu.

bugün de yine revit GT Pro 4 mevsim montu aynı şekilde aynı makinede aynı yöntemle yıkadım. üzerindeki deri şerit kısımların kırmızı boyası etrafındaki kumaş kısma bulaştı. yani renk verdi.

air modeli 350 liralık bi mont iken GT Pro, yaklaşık 600 liralık yani daha pahalı, daha profesyonel, daha kaliteli bir mont. buna rağmen ucuz olana hiç bir problem çıkarmazken 2 katı pahalı bir montta yıkama sorunu yaşamış olmanın garipliğini bir tarafa bırakıp asıl soruyu soruyorum...

bu lekeleri kumaştan çıkaracak ve kumaşa hiç zarar vermeyecek pratik bir yöntem, bir leke çıkarıcı, bir macun, bir detarjan veya işte herhangi bir malzeme bilen var mı, yok mu?

Öncelikle geçmiş olsun montlarının koruma filmleri artık yok.
o yazlık olanda bulunmuyordur belki ama 4 mevsim olan montundaki su geçirmez özellik artık yok..
Bana montumu aldığım yer asla makinede yıkamayın sadece kuru temizlemede kuru bir şekilde veya duşun altında tazyiksiz bir şekilde üstünden su akıtarak yıkamamı söylemişti..
makinede yazlık olmayan mont yıkanmaz yahu :silent::silent:

aya

Forumdan Uzaklaştırıldı
bunu ciddi mi yazdın? yani selülozik ya da sentetik farketmez, adı tiner olunca insan bir durup irkiliyor... :pale:

sen buna bakma sitenin delisidir kendisi....

doktor kendi haline bırakın dedi...

:queen::queen::queen::queen::queen::queen::queen:

montu eritecek delüüüüüü işte delüüüüüü:bounce::bounce::bounce::bounce::queen::queen::queen:

aya

Forumdan Uzaklaştırıldı
Öncelikle geçmiş olsun montlarının koruma filmleri artık yok.
o yazlık olanda bulunmuyordur belki ama 4 mevsim olan montundaki su geçirmez özellik artık yok..
Bana montumu aldığım yer asla makinede yıkamayın sadece kuru temizlemede kuru bir şekilde veya duşun altında tazyiksiz bir şekilde üstünden su akıtarak yıkamamı söylemişti..
makinede yazlık olmayan mont yıkanmaz yahu :silent::silent:

işte işin en vahim kısımlarından biri de bu. kimsenin söylediği bir diğerini tutmuyor. bak sana kuru temizleme yapın kesinlikle makinede yıkamayın demişler. oysa bir çok yerde "aman haa, sakın, asla, kat'a, kesinlikle kuru temizleme yapmayın" diye okudum.

korumaya gelince. evet haklısınız korumalar için makineye atmayın, duşun altında, fırçalayarak yıkayın diyorlar. niye peki? makinede narin programda, duşun altında akan suyla aynı suyun içinde aynı deterjanla yıkayınca korumalar gidiyor da, duşun altında detarjan ve yumuşak fırça ile niye gitmiyor. velhasılı, ben bu korumalar makinede yıkanırsa gider durumuna inanmıyorum. gitmişse de, sorun değil, canı sağolsun ama yok öyle bi şey... makinede iki çalkalanmada kaybolacak bir yağmur koruması, yağmur çamurda da dayanmaz. bu iş bu kadar basit olamaz... makinede ya da dışarıda, elde, nerde olduğu farketmez sıcak suyla yıkanırsa bu koruyucu film eriyip kaybolabilir haklılar, ama soğuk suda, kumaş üzerindeki bir film (varsa tabii), sadece makinede daha fazla sağa sola sürtündü diye yerinden kopup gidecekse, buyursun gitsin. hayatım bu kadar narin bi şeyi kollamakla geçecek değil ya...

Son düzenleme:
bence montu aldıgın mağazaya git monttan şikayet çi ol 300 mont aldım gusel yıkandı 600 mont aldım boyası cıktı deıssınler yada montun nasıl zarar görmeden temizleneceğinden sana yardımcı olsunlar:cat:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:28 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:20 PM ----------

güNcelll
:cat:

bunu ciddi mi yazdın? yani selülozik ya da sentetik farketmez, adı tiner olunca insan bir durup irkiliyor... :pale:

Yok laf olsun diye yazdım..
---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:34 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:32 PM ----------

[/COLOR]
sen buna bakma sitenin delisidir kendisi....

doktor kendi haline bırakın dedi...

:queen::queen::queen::queen::queen::queen::queen:

montu eritecek delüüüüüü işte delüüüüüü:bounce::bounce::bounce::bounce::queen::queen::queen:

Sende doğru dürüst cevap yaz istersen deli falan o laflar başına dert açar demedi deme.:farao:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:37 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:34 PM ----------

Benim Bundan önce kullandığım montun başınada benzer bir olay geldi bir tavsiye üzerine beze hafiften tiner döktüm ve sildim boya çıktı ...Şimdi ben bunu size göre paylaşmayayım ha...

Son düzenleme:

aya

Forumdan Uzaklaştırıldı
Yok laf olsun diye yazdım.. Sen dalgamı geçiyorsun:cyclopsan

niye dalga geçeyim. ben ciddi bir soru sordum, dolayısıyla cevapların ciddi olacağını düşünüyorum. kaldı ki, cümle sonunda kullanılan "smile", espri sonrası kullanılanlardan olmayınca, her ne kadar tinerle olmayacağını bilsem de, yine de bi anlık bi "acaba mı" sorusunu getirdi aklıma.

niye dalga geçeyim. ben ciddi bir soru sordum, dolayısıyla cevapların ciddi olacağını düşünüyorum. kaldı ki, cümle sonunda kullanılan "smile", espri sonrası kullanılanlardan olmayınca, her ne kadar tinerle olmayacağını bilsem de, yine de bi anlık bi "acaba mı" sorusunu getirdi aklıma.

Yok kardeşim gerçekten başıma geldiği için seninle paylaşmak istedim dalga geçme gibi niyetim yok.:cat:

aya

Forumdan Uzaklaştırıldı
Benim Bundan önce kullandığım montun başınada benzer bir olay geldi bir tavsiye üzerine beze hafiften tiner döktüm ve sildim boya çıktı ...Şimdi ben bunu size göre paylaşmayayım ha...

bak bu kısmı sonradan eklemişsin, şimdi gördüm. ben tinerin sıkıntılı olabileceğini düşündüğüm için senin de espri olarak söylemiş olabileceğini düşündüm ve emin olmak adına sordum. bunu baştan söylesen, denedim desen farklı olurdu durum. niye bunu paylaşmayasın, bildiğinizi paylaşın diye açtık bu başlığı zaten. cevap için teşekkür ederim. görünmeyen bi yerde denerim ben de... :cat:

bak bu kısmı sonradan eklemişsin, şimdi gördüm. ben tinerin sıkıntılı olabileceğini düşündüğüm için senin de espri olarak söylemiş olabileceğini düşündüm ve emin olmak adına sordum. bunu baştan söylesen, denedim desen farklı olurdu durum. niye bunu paylaşmayasın, bildiğinizi paylaşın diye açtık bu başlığı zaten. cevap için teşekkür ederim. görünmeyen bi yerde denerim ben de... :cat:

Seni kırmak istemedim . Kırdıysam Kusura bakma :rendeer: Agresif yazı değil yazdığım ama Akileosa karşı agresif yazdım.

aya

Forumdan Uzaklaştırıldı
bence sürekli mont yıkama nedir bu titzlik :mrgreen:

hehe, dışarıdan bakınca öyle gibi göründü di mi. yok yok, merak etmeyin temizlik hastası değilim. sadece öyle denk geldi ikisini birbirine yakın tarihlerde yıkamam gerekti de ondan böyle oldu... :)

peki dikkat et bari sonra, bir suru para verıyoruz icinin ne kadar cızz ettigini anlıyabiliyorum..icligini felan ayrı yıkayabilirsin dısınıda silersin icide cok kırlenmez sanırsam ter olur onuda havalandırma yaparsın gecer..

Kuru temizlemecilerin çoğuda tiner türü kimyasal sürüyorlarmış lekeye veya boyaya,
Denersen bezi bastırarak değil hafiften ovalayarak uygula.:cat:

aya

Forumdan Uzaklaştırıldı
korkut250 sağolasın. hemen baktım evdeki tinere ama sentetikmiş. selülozik olsa hemen deneyecektim. yarın alayım küçük bir kutu bari...

bu arada, her ne kadar çok net olmasa da, leke bulaşmaları fotoğraftaki gibi... (tabii görebilirseniz. :mrgreen:)

korkut250 sağolasın. hemen baktım evdeki tinere ama sentetikmiş. selülozik olsa hemen deneyecektim. yarın alayım küçük bir kutu bari...

bu arada, her ne kadar çok net olmasa da, leke bulaşmaları fotoğraftaki gibi... (tabii görebilirseniz. :mrgreen:)

Ama sadece boyanın bulaşmış olduğu yere uygula :cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar