- Motosikleti
- TGB X-MOTION 250
bende yeni aldım
çok iyi nede olsa o bir honda
arkadaşlar bende cbf 150 yi 1 buçk aydır kullanıyorm. Gayet memnunun. Ama yakıt konusunda biraz fazlacamı yaktı nedir anlamadım. Bir depo benzin dolduruyorum 20 tl ye. Yaklaşık 190 km yol gidiyorm. Ama yedek depo hariç. Sanıyorum yedek depoyla beraber bi 50 km daha gitse çnkü 2,3 ltreymiş yedek deposu toplamda 240 km yol yapıyor. Bu arada performans olarak gerçekten çok iyi. En kral yokuşta iki kişi durduk kalktık banamısın demedi valla. Çatır çutur çıktık yokuşları. Hız konusunda e5te bi test yaptım 110 nu geçemedim. Ya motor yolunu aldıkça hızlanıyor yavaş yavaş. Yada Cbf 150 110 km hızı geçmiyor... Herkese kazasız belasız iyi sürüşler arkadaşlar....
dün 250 km yol yaptım 8,7 krş./km yaktı. Bunun 1/3ü şehir içi yoğun trafik, 1/3ü şehir dışı tam gaz, kalan 1/3 ü ise toprak ve yokuş yolda mümkün olan en hızlı şekilde (Bala-Kırıkkale arası yol çalışmaları sebebiyle bayağı kötü durumda). 2 kişi ile toplam 170 kg yük ile... çok başarılı bir motor. neredeyse yakmıyor. Maksimum yaptığı hız, devir kesici nedeniyle 115 km/sa. devir kesiciyi iptal ettirip 140 km/sa yaptığını söyleyenler var. Bu motorla 140 yapanın aklına şaşarım. Yazık etmesinler kendilerine.
suan honda cbf 150 nın uretımı war demı o km ne kadar dır arkadaslar tam bı bılgısı olan warmı bıde honda cbr 125 ne kadar ???
arkadaşlar benim cbf 'm 1 yaşına daha gelmedi 6900 km de. şehir içinde sıkıştırmadan sakin kullanıyorum. 25 tl benzin ile 320 km yol yaptım. rodaj süresi bittikten sonra motoru açmak için çevre yolunda da 125 km/s hız gördüm.Ama motosikleti sıkıştırmanın anlamı yok kendi kendine 115 e çıkıyor.Bence ideal bi motosiklet
kcotur:3 sene ybr kullanmış ve iki aydır (şirkete ait)cbf 150 kullanan biri olarak görüşüm izlenimlerim şöyle.Kullandıgım motorda metzeler lastik mevcut.Ve yanılmıyorsam yaklaşık 20*25 bin km önce motoru garantiden degişti.Yol tutuşu ybr den iyi gibi.yakıt ybr ile daha hızlı olmasına ragmen(ybr de ortalama maksimium sürat 100 dersek iyi açılsada açılmasada ki 120 yi görenleri yok degil hatta daha fazlasını.bendeki yokuş aşagı max 115 km görüyordu.CBF de %98 i genel 120 yi görüyor.)aynı gibi.Sanki büyük cc den uzun yolda yakıt düşüyor.arabalardaki gibi.Kuryeyim ve mecburen e-5 yada tem e cıktıgımda 100-120 arası yokuş aşagı veya rüzgar ittiriyorsa redline layıp gaz keserek yani tarfikte durmadıgımızdan yakıt için hep uzunyol ortalaması söylemiş olayım:ybr ile yakıt bana göre aynı.Titreşim tam puan.tek kronik sorunu çabuk rektefeye gelmesi dolayısı ile yag yakmaya çok çabuk başlaması.Şu an 1500 km de 150-gram net eksiltiyor.Bendeki ybr 140 bin km de ve anca o kadar eksiltiyor.Cbf motor konusunu tekrar ele almalı.Motoru bittiginde rektefe yapmıyorlar genelde,yeni silindir pidton takılıyor.Aslında yeni yerine sıkı rektefe yaptırmış olan birisi varsa(ben daha performaslı olacagına inanıyorum hızlanma -yakıt- ve yağ yakma farklı olabilir) Görüşlerini almak lazım.Fakat belirteyim gözüm ybr 250 de.Kolay gelsin..
kcotur:3 sene ybr kullanmış ve iki aydır (şirkete ait)cbf 150 kullanan biri olarak görüşüm izlenimlerim şöyle.Kullandıgım motorda metzeler lastik mevcut.Ve yanılmıyorsam yaklaşık 20*25 bin km önce motoru garantiden degişti.Yol tutuşu ybr den iyi gibi.yakıt ybr ile daha hızlı olmasına ragmen(ybr de ortalama maksimium sürat 100 dersek iyi açılsada açılmasada ki 120 yi görenleri yok degil hatta daha fazlasını.bendeki yokuş aşagı max 115 km görüyordu.CBF de %98 i genel 120 yi görüyor.)aynı gibi.Sanki büyük cc den uzun yolda yakıt düşüyor.arabalardaki gibi.Kuryeyim ve mecburen e-5 yada tem e cıktıgımda 100-120 arası yokuş aşagı veya rüzgar ittiriyorsa redline layıp gaz keserek yani tarfikte durmadıgımızdan yakıt için hep uzunyol ortalaması söylemiş olayım:ybr ile yakıt bana göre aynı.Titreşim tam puan.tek kronik sorunu çabuk rektefeye gelmesi dolayısı ile yag yakmaya çok çabuk başlaması.Şu an 1500 km de 150-gram net eksiltiyor.Bendeki ybr 140 bin km de ve anca o kadar eksiltiyor.Cbf motor konusunu tekrar ele almalı.Motoru bittiginde rektefe yapmıyorlar genelde,yeni silindir pidton takılıyor.Aslında yeni yerine sıkı rektefe yaptırmış olan birisi varsa(ben daha performaslı olacagına inanıyorum hızlanma -yakıt- ve yağ yakma farklı olabilir) Görüşlerini almak lazım.Fakat belirteyim gözüm ybr 250 de.Kolay gelsin..
Rektefe demek zaten silindir pistonun değişmesi demek......Onlar değişmeden nasıl rektefe yapılıyor merak ettim şimdi....
Eğer silindir piston değişmeden yapılıyorsa kaç km gidiyor onu da merak ettim.....![]()
Abi rektefe demek silindirin belli bi miktar taşlanmasi ve ona göre orjinalinden 1 numara büyük piston sekman takılması demek degilmidir....ben böyle biliyorum....Ustalar düzeltsin...Bence hondanin yaptigi rektefe degil direk sıfırlamak:cherry::cherry: