arkadaşım sonucu mutlaka paylaşacağım fakat merak ettiğim bir şey daha var.
Bu bahs ettiğim duman olayından sonra akü ve bağlantıları kontrol edildi,bir problem yok dendi ancak zaman zaman marşa basınca tak diye bir ses geliyordu(bazen).bir hafta falan sonra bir kaç kez marşa basınca tüm göstergeler sönüp, marşa basmadı ve sadece tık sesleri duyuldu,bir kaç dakika sonra tekrar basınca çalıştı. Derken bir kaç gün sonra yolda bir yokuşta stop ettirdim ve marşa basınca basmadı ve iterek çalıştırdım,servise götürdüm, inceledi ve marş motorunun dişlisi motorun sıcağından şişiyor ve dişlinin çelik bir dişli ile değişmesi iyi olur dendi . olur dedim ve garanti kapsamında değiştiler. şimdilik eski tak sesi yok,çalışmama yok. Kafama takılan şu ki marş dişli değiştirildiğinde kömürden her hangi probleme dair söz edilmedi.olsa söylenirdi her halde.
Bir kaç gün geçince duman olayı ikinci kez tekrarladı ve balata kokusu gibidir diye telefon açtım servise ,böyle bir probleme başkalarına ratlamadıklarını söylediler ve usta " ben bir sorup öğreneyim dedi bir gün sonra da olsa olsa şanzuman bölgesindeki sargılarda bir kısa devre ihtimalinden bahs etti ve getir bakalım dedi. Daha götürmedim,sonucu paylaşırım.
Fakat lütfen yazar mısınız şişip marşa basmama ve marşa basında bazen tak diye bir çarpma sesi duyanınız var mı?