Yahu ne milliyetçiliği?
O, çocukken oynadığım çelik çomaktı. Milliyetçilik değil benim yaptığım. Dilinize saygınız kalmazsa hiç bir dili hakkıyla öğrenemezsiniz. Kendi dilini hakkıyla bilmeyen insanlar ondan sonra Türk halkı cahil falan diyorlar görmüyor musunuz?
Sömürge mantığı dediğim de odur. İngilizce bilmeyenleri aşağılıyorlar artık. İngilizce bilmiyorum diye üzülen bir çok delikanlı var.
Kendi dilini lastik gibi diye tanımlayan, nereye çeksen gidiyor bilmem neresine koyduğum, gibi ifadeler dışında dili ile ilgili bilgisi olmayan nesillerden bahsediyorum.
Hangi gelişmiş ülke daha kundakta bütün çocuklarına yabancı dil öğreneceksiniz, diye baskı yapıyor söylesenize?
Eğitim sistemimizin yaptığı da ayıp velilerin beklentisi de. Şahsen utanıyorum.
Hollanda'da yaşayan arkadaşın dediği bambaşka. Bir ülkede yaşıyorsanız elbette oranın dilini bileceksiniz. Öğrenmemek için zaten aptal olmak lazım. Ben kendi ülkemizden bahsediyorum.
Her dil kültürü ile birlikte geliyor aramıza kuruluyor. Bu emo dili nereden çıktı sanıyorsunuz?
Dil tarihimize bir göz attınız mı, dilimizin tarihi gelişimini okudunuz mu? Dil konusunda hassas olmakla milliyetçilik arasındaki bağın ne kadar gevşek olduğunu düşündünüz mü? Milliyetçilik taslayan insanların en önce dilimizi bozduğunu fark ettiniz mi?
Dilimize hiç saygının kalmadığını ve herkesin özenti haline geldiğini düşünsenize, ne hale geliriz?
Böyle olduğumuzu söylemiyorum tam olarak ama bir gün olacak böyle giderse. Bu hatırlatmaları yapmalıyız.
İngilizce dünyanın ortak dili olabilir. (Geçicidir.) Daha önce Fransızca'ydı, bütün Türkiye'ye o dili öğretmeye çalışıyorlardı. Ne oldu? İngilizce'ye geçtik.
Sonra hangisi olacak?
Niçin bizimki olmasın?
Niçin dilimizle birlikte kültürümüze ve kendimize sahip çıkarak lider olmaya gayret etmiyoruz?
Milliyetçilik suçlaması çok kolay olur bu bağlamda.
Siyasi içerikse çok aptalca durdu üzerimde. Hemen atmak istiyorum çünkü motosiklet forumundayız.

Hülasa: Kamus, namustur.
Dil konusundaki hassasiyetim milliyetçilikle değil haysiyetimle alakalı... Merak edenler okur...
http://edebya.blogspot.com/2008/01/dilini-eek-arilari-yazsin.html