Hatalıydım

Arkadaslar merhaba...

Gecenlerde sahile inmek için bostancıdan bağdat caddesine bağlandım.Suadiye yakınlarına geldiğimde yoğun bir trafik ile karşılaştım.Doğal olarak bizlere özgü hemen en sağ tarafa gecip sıkışmış olan trafiğin sağından 15-20 km ile ilerlemeye devam ettim.Ben alışkanlık olarak ileride bulunan yanından geciceğim aracın sag ön lastiğine hafif bir bakış atarım.Bunun sebebi bazen taksi,dolmuş gibi aracların hiç bir anlam veremesemde hafif sağa cıkma istekleridir.Tabi bu haraket bizim için tehlike arz ediyor.Yine bunun gibi bir durum basıma geldi.Aynı hızda sag taraftan ilerlerken bir anda taksi sagdaki ufak cebe cıkmak istedi.Son anda durdum.Belkide hafif dokunmus olabılırım.O anda cok sınırlendım ve kendımı kaybederek ssförün yanına geldim ve bagırmaya basladım.Adam gayet sakin bir sekilde " arkadasım, sen sagdan geliyorsun.benim kor noktamda kaldın ve gormedım.Ayrıca neden o kadar dar bır alandan gıdıyorsun" dedi.Bır an için sinirim şaşkınlıga donustu.Aslında haklıydı.Tek serit olan sag tarafta ben en sagdan gıderek 2 serit yapmıstım.Sanırım suclu bendım.Bunu sizlerle paylasmak istedim.

taksi söförü sinyal verdimi acaba cebe girerken ben bunu merak ettim doğrusu ne kadar sağda olursa olsun sonuçta arkadaki araçların bilmesi için sinyalini yakmak zorunda nede olsa yanaşacak veya duracak

Orası istanbul o olay bizim burada olacak bütün şoparlar etrafına toplanır anlayamazsın :mrgreen:

Ne yazıkkı sıkısık trafıkte bır cogumuzun yaptıgı bırsey bu taksıcı dogru solemıs ama suda varkı sıkısık trafıkte motorluların gecmesı ıcın serıdın sagına yada soluna yanassalar ve aynalara bakmayı akıl etseler sorun olmaz ama nerde bızım taksıcılerde ayna kullanma becerısı...

Cıddı bısey yasamamıs olması sevındırıcı gecmıs ve son olsun inş. şafak...

kaskla kafa atmayı denedin mi?:mrgreen:

valla o sınırle evet belkı saldırabılırdım ama taksıcı arkadasın uyumlu yaklasımı butun sinirimi aldı goturdu.
Ne yazıkkı sıkısık trafıkte bır cogumuzun yaptıgı bırsey bu taksıcı dogru solemıs ama suda varkı sıkısık trafıkte motorluların gecmesı ıcın serıdın sagına yada soluna yanassalar ve aynalara bakmayı akıl etseler sorun olmaz ama nerde bızım taksıcılerde ayna kullanma becerısı...

Cıddı bısey yasamamıs olması sevındırıcı gecmıs ve son olsun inş. şafak...

tesekkurler.gercekten dıkkatlı olmak lazım.

kaldırımdan gitseydin ya.... orası daha boş...

:queen::queen::queen:

kızma hemen...:rendeer:

ne yapmamızı bekliyolar yani, arkasında durup berabermi gidelim. sanki güzelim memleketimde herkes şeridinde gider, ters yola girmez, kaldırıma park etmez.
ki bizim yaptığımız kimseye zarar verecek bişey değil, yani kimsenin işine gücüne yoluna mani olmuyoruz

Özellikle kırmızı ışıkta durmuş veya çok yavaş ilerleyen trafikte araçların arasından yürüyerek karşıdan karşıya geçmeye çalışan yayalara çok dikkat etmek gerek. Bir de durak harici yolcu indiren otobüs, minibüs ve hatta taksiler de tehlike yaratabiliyor. Araçların arasından motosikletle ilerlerken, bir anda önünüze atlayan bir insan veya açılan bir kapı ile karşı karşıya kalmak an meselesi. Aman dikkat arkadaşlar...

ne yapmamızı bekliyolar yani, arkasında durup berabermi gidelim. sanki güzelim memleketimde herkes şeridinde gider, ters yola girmez, kaldırıma park etmez.
ki bizim yaptığımız kimseye zarar verecek bişey değil, yani kimsenin işine gücüne yoluna mani olmuyoruz

elbette bende sıkışan trafikte bekleyemıyorum.İçgüdüsel olarak aradan gitmeyi tercih ediyorum.Ama bu ne kadar dogru orası tartısılır.

Aslında sen hatalı değilsin. O taksici yolda kendi geçip gideceği yolu olsa duracak mı? yoksa gidecek mi? Tabii ki gidecek. Kim yolu varken durur ki? Trafik kanunlarına aykırı.

Ancak yol sadece arabalara ait ve onların kullanım alanları tüm araç için numune gibi benimsemişler. ASLA....

Yol plakası olan herkese kullanım alanı dahilinde aittir, onlar bize zulmediyorlar...

Sen haklısın kardeşim......

Kendince yapmış olduğun hatayı bir özeleleştiri olarak ifade etmişsin her zaman haklı
olduğumuzu sanıp celallenmek doğamız da var ama hatamızı fark edip kabullenmek en büyük erdem.

bende aynı şekilde taksiden inen birisinin açtığı kapıya yapışmıştım taksici ordan gidersen oyle olur diye konuşuyordu ama aynı taksici yolcu indirilmiyecek yerde yolcu indirip sinyal vermemişti aslında arabalarda biizm kadar hatalı ama anlayış göstermerlerini beklemekten başka yapacak bişey yok ben sağ şerit yerine geçmesi daha zorda olsa şerit arasından zorlamayı tercih ediyorum.

Motosikleti
Honda Forza 250 (2026)
İstanbul'daki taksicilerden nefret ediyorum.Ben bu taksici için konuşmuyorum belki bu haklı olabilir ama İstanbul'daki taksicilerin geneli araba kullanmayı bilmiyorlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar