ah şu karburatör ayarı..!!

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
selamlar arkadaşlar..geçtiğimiz hafta çarşamba günü afyondan ankaraya motorumla geleyim dedim..ve aslında iyi de ettim..gerçi ilk defa bu kadar yağmur yedim ama..:)..neyse..sormak istediğim bişey var yardımcı olursanız sevinirim..
şimdi afyonda yola çıkmadan önce motorumu iyice elden geçirip gerekli bakımları yapıp öyle yoa çıktım..fakat bu arada karburatör vidasıyla bir miktar oynadım..normalde de arasıra ayarı değiştirip en uygun pozisyonu bulmaya çalışıyorum..herneyse vidayı tatmin olduğum bir yerde bırakıp ertesi gün yola çıktım..motorum ilk defa bu kadar seri ve kuvvetli gitti..gayet memnun kaldım ve düz yollarda aşırı rüzgara karşı 105 civarı ile sabit hızla gittim..rüzgarın kesildiği yerlerde 135 kadar çok rahat çıktı motor..
biraz uzattım galiba ama problem şurda..ankaraya geldim ve burda da kullandım ve toplam 340 km yol yaptım..ancak dün akşam motoru kullanırken bi anda kırmızıda durunca stop etti..tekrar çalıştırdımepey gittim ve kırmızıda tekrar stop etti..daha benzinin var olduğunu düşündüğüm için sonradan farkettim ki benzinim bitmiş..şaşırdım..afyonda depoyu fullemştim..30 liralık aldım ve 5-10 liralık ta içinde var dı..yaklaşık 40 lira ile 350 km yol yaptı..
ilk defa bu kadar fazla yaktı motor..normalde en az 450 yapması gerekiyordu..
şimdi merak ettiğim konu şu..bu fazla yakması karburatör ayarından mı yok sa uzun yolda hiç gaz kesmeden sürekli yüksek hızda gelmiş olmam mı..ya da yolda gelirken hava filtresi mi çok toz aldı..bunlardan hangisi bilemiyorum..buji daha yepyeni..

çok uzun oldu biliyorum..zaman ayırıpta okuyanlara teşekkürler...
ayrıca son bir soru soru sormak istiyorum..o da bu karburatör ayar vidası(rölanti degil) sadece hava musluğu değil mi...benzin akışı sabit bunu değiştiremiyoruz öyle değil mi...??

şimdden teşekkürler..zaman ayırdınız...sagolun...

Cevap: Hepsi
yani yüksek devirde uzun süre kullanman ve karbüratör ayarıyla oynaman ikisi beraber bu artışı sağlamıştır.

Motosikletini asfalta Ferrari gibi sürerken haşuna gitmişti. O zaman benzin yakacağını düşünmemiştin galiba.!

Forumdan Uzaklaştırıldı
Öncelikle motorunun markası modeli nedir?Eğer 150 cc kullanıyosan evet uzun yolda rüzgara karşı dip gaz gittiğinde seni şaşırtacak derecede çabuk bitirir benzini.Ben cbf150 ile yazlıktan gelirken 300 km'de yedeğe düşmüştüm.Normalde 350-400 giderdi.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Motosikletini asfalta Ferrari gibi sürerken haşuna gitmişti. O zaman benzin yakacağını düşünmemiştin galiba.!

yok be dostum..hoşuma gittiği için değil de çok fazla yağmura denk geldiğim için hızlı geldim..resmen 120 km sini yoğun yağmurda geldim..zevk değildi aslında..zorunluluk tu..

Cevap: Hepsi
yani yüksek devirde uzun süre kullanman ve karbüratör ayarıyla oynaman ikisi beraber bu artışı sağlamıştır.

bence de..:cat:..ama şu karburatör musluk ayarına bi hakim olabilsem çok güzel olacak..

Öncelikle motorunun markası modeli nedir?Eğer 150 cc kullanıyosan evet uzun yolda rüzgara karşı dip gaz gittiğinde seni şaşırtacak derecede çabuk bitirir benzini.Ben cbf150 ile yazlıktan gelirken 300 km'de yedeğe düşmüştüm.Normalde 350-400 giderdi.

avatar resmimdeki motosiklet..kanuni windys 125cc...rüzgar çok büyük etken oluyor..ama yine de bu kadar fark olması çok şaşırttı açıkçası...

Son düzenleme:
karbrator hava ayarını bnde tatmın edıcı sekılde hassas ayrlıyamıorum anlıyan arkdaslar yazarsa sevınırım...

Sibab ayarında bir sorunun yok değil mi ? Çünkü benım motorunda sibablar ayarsız V motor kadar yakıyor inanmazsınız km'De 160krş kadar çıkıyor.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Sibab ayarında bir sorunun yok değil mi ? Çünkü benım motorunda sibablar ayarsız V motor kadar yakıyor inanmazsınız km'De 160krş kadar çıkıyor.

yok yok subap ayarlarında bi problem yok..ben de bi ara başka sebeplerden şüphelendim,çok ustaya gösterdim ama sorun yok dediler..daha önce de uzun yol gittim ve sadece bu sefer ki yolculuğumda oldu..diğer yolculuklarda bu kadar yakmadı..olay galiba karburatörde bitiyor..

abicim 100ukh uzun yolda 100-110 ile seyir ederek 90bin yaktı düşün. normalde 60 yakar:)

selamlar arkadaşlar..geçtiğimiz hafta çarşamba günü afyondan ankaraya motorumla geleyim dedim..ve aslında iyi de ettim..gerçi ilk defa bu kadar yağmur yedim ama..:)..neyse..sormak istediğim bişey var yardımcı olursanız sevinirim..
şimdi afyonda yola çıkmadan önce motorumu iyice elden geçirip gerekli bakımları yapıp öyle yoa çıktım..fakat bu arada karburatör vidasıyla bir miktar oynadım..normalde de arasıra ayarı değiştirip en uygun pozisyonu bulmaya çalışıyorum..herneyse vidayı tatmin olduğum bir yerde bırakıp ertesi gün yola çıktım..motorum ilk defa bu kadar seri ve kuvvetli gitti..gayet memnun kaldım ve düz yollarda aşırı rüzgara karşı 105 civarı ile sabit hızla gittim..rüzgarın kesildiği yerlerde 135 kadar çok rahat çıktı motor..
biraz uzattım galiba ama problem şurda..ankaraya geldim ve burda da kullandım ve toplam 340 km yol yaptım..ancak dün akşam motoru kullanırken bi anda kırmızıda durunca stop etti..tekrar çalıştırdımepey gittim ve kırmızıda tekrar stop etti..daha benzinin var olduğunu düşündüğüm için sonradan farkettim ki benzinim bitmiş..şaşırdım..afyonda depoyu fullemştim..30 liralık aldım ve 5-10 liralık ta içinde var dı..yaklaşık 40 lira ile 350 km yol yaptı..
ilk defa bu kadar fazla yaktı motor..normalde en az 450 yapması gerekiyordu..
şimdi merak ettiğim konu şu..bu fazla yakması karburatör ayarından mı yok sa uzun yolda hiç gaz kesmeden sürekli yüksek hızda gelmiş olmam mı..ya da yolda gelirken hava filtresi mi çok toz aldı..bunlardan hangisi bilemiyorum..buji daha yepyeni..

çok uzun oldu biliyorum..zaman ayırıpta okuyanlara teşekkürler...
ayrıca son bir soru soru sormak istiyorum..o da bu karburatör ayar vidası(rölanti degil) sadece hava musluğu değil mi...benzin akışı sabit bunu değiştiremiyoruz öyle değil mi...??

şimdden teşekkürler..zaman ayırdınız...sagolun...
ARKADAŞIM SEN 135 YAPTINA EMİNMİSİN O MOTORLA CBF 250 Mİ BU YAAA:p

Forumdan Uzaklaştırıldı
ARKADAŞIM SEN 135 YAPTINA EMİNMİSİN O MOTORLA CBF 250 Mİ BU YAAA:p

ya işte aslında yolda da aklıma geldi..o anda resmini çekmek istedim ama çok yağmur var dı ve de tehlikeli..:)..söz konusu hız değil ki..neden olmayan birşeyi olmuş gibi aktarayım ki..evet gerekli koşullar sağlanınca 135 i görüyorum..neyse polemiğe girmeye gerek yok aslında..ama uygun bi zamanda bunu kanıtlamayı ve bu tür ''ti'' li mesajlara son vermeyi düşünüyorum..:)cumartesi günü tekrar afyona dönecem nasıl olsa..:)
ama ben bunu kanıtlarsam sen de bir diğer mesajında ''ARKADAŞIM SEN 135 YAPTINA EMİNMİSİN O MOTORLA WİNDYS 125 Mİ BU YAAA'' diyecekmisin..:):):):cat:

Senin yaşadığın olay daha önce bir arkadaşımın başına gelmişti .sen yine kırmızıda benzinin bitmiş arkadaşımın otobanda .:mrgreen:

tamamen karburator yuzunden benzin ayarı vardır eger ordaki ayarı oynayıp biraz açarsan motosiklet süratli gider ÇOOK yakar.eger kısarsan az yakar ama YAVAŞ gider.hıı bide uzun yol meselesine gelince motosiklet uzun yolda daha az yakar kısa mesafelere göre.:cat:.

karburotorde olabılır dıyaframda patlak olup fazla hawa alır cok yakar bıde sıpop ayarlarından da cok yakabılır.bu 3lu arasında bı arastır derım

uzunyolda yüksek süratle gidersen çok yakar. benimde başıma geldi 100-110 gittim fazla yaktı.
karbüratör en önemli etkendir bence.

son gaz gidildimi acayip yakıyo miretler. izmitten istanbula giderken 8tllik benzinle gitmiştim. dönüşte gaza abandım daha yolun yarısında aynı benzini harcamıştım:)

Forumdan Uzaklaştırıldı
demek ki 80 i geçmemek gerekiyor..:) bakalım yarın ne kadar yakacak..yarın afyona geri dönüş yapacam umarım hava bu sefer benden yana olur...

Karbüratördeki görünen bir vidayı sıkarak benzini kısamaz -açamazsın.Bu ayar yalnızca rölantideki yakıt miktarını degiştirir-fazla dur kalk yapıyorsan % 0.5-1 anca.yaptıgın ayar rölanti hava ayarı dır büyük ihtimal ve kapış (rölanti evresinden güç evresine geçiş)süresini-performansını etkiler..Yakıtı fişek içindeki igneyi yukarı-aşagı oynatırsan degiştirirsin son sürati fazla etkilemez(mak devire ulaşma süreni kısaltır)..yagmurlu havalarda rüzgar etkeni yok ise hava basıncından dolayı bir miktar performans artışı normal.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Karbüratördeki görünen bir vidayı sıkarak benzini kısamaz -açamazsın.Bu ayar yalnızca rölantideki yakıt miktarını degiştirir-fazla dur kalk yapıyorsan % 0.5-1 anca.yaptıgın ayar rölanti hava ayarı dır büyük ihtimal ve kapış (rölanti evresinden güç evresine geçiş)süresini-performansını etkiler..Yakıtı fişek içindeki igneyi yukarı-aşagı oynatırsan degiştirirsin son sürati fazla etkilemez(mak devire ulaşma süreni kısaltır)..yagmurlu havalarda rüzgar etkeni yok ise hava basıncından dolayı bir miktar performans artışı normal.

karburatörde 2 adet ayar vidası var..birisi rölanti ayar vidası ve bu vida rölantide ki devir sayısını arttırıp azaltmaya yarıyor..bir diğer vida ise hava ve yakıt karışım oranı ayar vidası olarak biliyorum..ve yaptığım ayar bu 2. vida yani karışım vidasıydı..ve bu vida benzini mi azaltıp arttırıyor yoksa hava girişini mi arttırıp azaltıyor bundan emin değilim..
verdiğin bilgiler için teşekkür ederim...eline sağlık..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar