Kask Bakımı

Arkadaşlar benim bildiğim kaskların da hava şartlarında ve özellikle güneşten etkilendiği ve bu yüzden de arasıra yağlanması gerektiği....
Bu yüzden ben 0 numara Singer dikiş makinası ile arasıra beze damlatıp siliyorum...
Daha doğru bilgisi olan varsa?

Kullanım kılavuzlarını okurum. Dediğin gibi bir bilgi bulamadım. Yalnızca herhangi bir kimyasal kullanmayın ve boyamayın, bunlar kaskın koruyucu yapısını sekteye uğratabilir yazıyordu.

Vizör temizliği için ise yumuşak bir bezi birazcık sabunlayıp kullanın diyordu.

Senin dediğin yağlama meselesini ilk kez duyuyorum...

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ilk defa duyuyorum. sen o yağlama bilgisini nereden edindin paylaşsana.

Arkadaşlar benim bildiğim kaskların da hava şartlarında ve özellikle güneşten etkilendiği ve bu yüzden de arasıra yağlanması gerektiği....
Bu yüzden ben 0 numara Singer dikiş makinası ile arasıra beze damlatıp siliyorum...
Daha doğru bilgisi olan varsa?

Evde 3M cila var güzelce sürüyorum tam kuruyana kadar bekletiyorum cillop gibi çıkıyor vizorünü ise cam sille siliyorum:)

ben kirli seviyorum. ayrı bir havası var :p
zaten mat siyah.
camı siliyorum böcekler yapışıyor sinir oldum artık öylesine siliyorum.
aman kask temizlemeye mi geldik dünyaya :cherry:

SONUÇ OLARAK;
1)İçini çıkar,makine'de bol yumoşla yıka:)
2)Vizörü camsil ile parlat,gıcır gıcır

koklaya koklaya gidersin artık.tertemiz,mis gibi:p

Kaska asla su haricinde sıvı sürülmemeli. Kılavuzunda yazıyor zaten. Ayrıca vizor daha da hassas asla kimyasal kullanmayıp, gözlük siler gibi özel bezle silin.

e-spartacus'e katılıyorum. Kılavuzu okuduktan sonra camsil bile kullanmaz oldum. Vardır mühendislerin bir bildikleri.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Grese bulayın kardeşim en güzeli öyle oluyor...:queen::queen::queen:

Şaka bir yana,benim kaskımın klavuzunda "sadece sabun ve su kullanın" yazıyordu.

Ben sadece suyla ıslatılmış bez kullanıyorum ve yanak pedlerini sabunlu suyla yıkıyorum o kadar.

Şahsen ben Shell Advance'in Helmet cleaner'ını kullanıyorum.
Bir zararınıda görmedim... Ayrıca çok güzel limon kokuyor. :)

Adana İl Temsilcisi
Son düzenleme:
valla sökerim vizörünü camsille bi güzel silerim sonra ıslak mendille kaskı silerim heryerini söktükten sonra tabi. sonra pecete ile kurularım sonra da oto yıkamada çalışırken kullandıgım beyaz silikon isminde bir kimyasal var cila görevi görüyor onunla bir güzel parlatır kaskın iç parçalarını havalandırırırm takarım sonra da vizörü takarım biter gider :) kaskım ls2 2009 red

sıkoç bırayt ve cam sil ile iyicene temizlerim her geziden sonra.kan revan içinde kalıyor yolu göremiyorum.:cherry:
nadirde olsa içine de makinaya atarım mis mis...:cherry:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar