10 puanlık uzman sorusu. .. :)

arkadaşlar kafamı kurcalayan bir soru
karbüratörlü motor mu?
enjeksiyonlu motor mu?
daha performanslı olur ? çekişte hangisi daha avantajlı dej avantajlıdır?
mesela x-max iki seçenek var ve ya hyo 250r yine iki seçenekli gibi?

x max scooter değilmi yaa?diğeri 250 r twin motor.V motor uzun yolda daha verimlidir ama enjeksiyonluda daha seridir ve daha az yakar.x-max ve hyo 250 R farklı grup motorlar .

sana uzman cevabı eğer bir enjeksiyon farkı yüzünden 1000 tl para ödeyeceksen karbüratörlü derim ama yok ikisi arasında fiyat farkı yoksa teknolojiye ayak uydurup enjeksiyonlu derim:cat:

tükkandayım eve geçip özenerek yazdığınız cevapları okuyacağım şimdiden teşekkürler. .:rendeer:

arkadasım artık her aracın enjeksıyonlusu tercıh edılıyor.teknolojıyı tercıh et,eger ımkanın varsa

Genelde aynı motora uygulanan karbüratör-enjektör karmalarında :karbüratörlü sistemin daha fazla benzin sarfiyatından dogan performansı beraberinde getirdigi görülmüş.Ama motor teknigi ile ugraşıldıgında daha az benzin ile aynı cc de (zamanında yeteri kadar ve daha iyi harmanlanmış yakıt hava oranları ile)aynı porformans ve çok daha düzgün tork ve güç eğrisi elde edilmiş.Emisyon oranları ve çevrecilik çabası.ama karbüratörlü sistem digerlerinden parçaları buluna bildigi sürece hep daha ucuz olacaktır.Ve eminim ne kadar azda benzin yaksa amortismanı 100-150 bin km den önce olmaz.Hiç bakım ve parça degiştirmedigi halde.Enjektörün yeni nesil şekli gelmeden de karbüratör ile fiyat konusunda yarışamaz bu bağlamda.Hep daha pahalı ve bozulunca parça fiyatından dolayı :at ve yenısini al....:queen::queen::queen:

Yakıt tasarrufunun son dert olduğu Formula 1 araçlarında enjeksiyon var :) Enjeksiyon daha hassas yakıt iletimi ve yanma sağlar.

Çıkıp "o araba bu motor" diyecekler için not: O da içten yanmalı dört zamanlı motor bu da!

Motosikleti
ϸεџꬶεѻҭ ӽϸ ꜯꝏ ꬶҭ
Şöyle kıyaslıyım Emre;

Eski motorum Kymco Granddink 250, karbüratörlüydü ve 250cc idi. Şehiriçi km. de 16kr. civarı yakıyordu.

Şimdiki motorum ise enjeksiyonlu biliyosun, üstelik 500cc. 12kr. yakıyor şehiriçi. :)

Kararı sen ver şimdi. Ayrıca arkadaşın dediği gibi teknolojiyi yakala bence de. İmkanın varsa enjeksiyonludan şaşma. :cat:

Şöyle kıyaslıyım Emre;

Eski motorum Kymco Granddink 250, karbüratörlüydü ve 250cc idi. Şehiriçi km. de 16kr. civarı yakıyordu.

Şimdiki motorum ise enjeksiyonlu biliyosun, üstelik 500cc. 12kr. yakıyor şehiriçi. :)

Kararı sen ver şimdi. Ayrıca arkadaşın dediği gibi teknolojiyi yakala bence de. İmkanın varsa enjeksiyonludan şaşma. :cat:

olgay biliyorum yakıtta tasarruflu ama çekişte bir fark varmıdır asıl bunu merak ediyorum asıl merak ettiğim konu x-max 250 injeksiyonlu ve karbüratörlü iki seçenekte tabiki enjeksiyon son teknoloji ve yakıtta tasarruflu peki ya çekişte ve hızlanmada ? ?

Benim uzmanlık puanım 10 değil baştan söyliyim:p

Serviste karbüratör performasta enjeksiyon.:bounce:

Motosikleti
ϸεџꬶεѻҭ ӽϸ ꜯꝏ ꬶҭ
olgay biliyorum yakıtta tasarruflu ama çekişte bir fark varmıdır asıl bunu merak ediyorum asıl merak ettiğim konu x-max 250 injeksiyonlu ve karbüratörlü iki seçenekte tabiki enjeksiyon son teknoloji ve yakıtta tasarruflu peki ya çekişte ve hızlanmada ? ?

Neden bu kadar önemli ki bu? Yarış mı yapıcaksın scooterla. :) Şaka bi yana bence çekişinde ve hızlanmasında o kadar büyük bir fark yoktur. Fark varsa bile enjeksiyonlu motor benzini daha düzgün yaktığından daha bile seridir diye düşünüyorum. Hem boşver, katettiğin her metrede tasarruf edeceksin. Beni dinle sen. :cat:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Mümkünse aynı modelin her iki motorunun da tork-devir ve güç-devir eğrilerini karşılaştır ,mümkün değilse emin ol enjeksiyonlu olan daha üstündür.

anlaşıldı zaten kimse karbüratörü savunmuyor tercihimiz enjeksiyonlu olacak demekki fikirlerini esirgemeyen herkese teşşekürler . .

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar