Jawa 250

Merhaba arkadaşlar başlıkta yazdığım eski kırmızı jawa250 ler acayip sevdiğim hasta olduğum motorlar çokda dayanıklılar taş gibiler
son zamanlardada iyice aklıma takıldı bu motorlar. alıp sağını solunu toplamayı düşünüyorum ama ne kadar problem çıkarır pek bilgim yok mesela karbratörünü falan temizleyip ateşlemesine bir bakım yapmak galiba platinli bu jawalar yani bunlar çok sorun çıkarırmı ? çok cesaret edemedim bunlar yüzünden.
böyle jawalarla eski motorlarla ilgilenenler tecrübesi olanlar yardımcı olursa çok sevinirim
bölüm olarak en uygun burayı buldum eğer yanlış olmuşsa mod. arkadaşlar kusuruma bakmasın
iyi forumlar

O Motorlar 2 Zamanlı motorlar. Kolay kolay sorun çıkarmazlar. Ama 4 zamanlı motorlardakik gibi uzun yol yapamazsın. Uzun yola çıksan bile motoru zaman zaman soğutman gerekebilir. 1000-1500 TL Arasında tamizini bulabilirsin. Konyaya ve Çoruma bak o illerde bunlardan oldukca fazla.

Motosikleti
ZX12R
O Motorlar 2 Zamanlı motorlar. Kolay kolay sorun çıkarmazlar. Ama 4 zamanlı motorlardakik gibi uzun yol yapamazsın. Uzun yola çıksan bile motoru zaman zaman soğutman gerekebilir. 1000-1500 TL Arasında tamizini bulabilirsin. Konyaya ve Çoruma bak o illerde bunlardan oldukca fazla.

yok konyada onlardan...attı konyalı onları çöpe..:pr:

kawasaki honda suzuki piaggıo..bunlar war artıkın..yok o jawalardan konyada..

yok dediiiim..:farao:

jawalar gerçektende tükenmeyen efsanelerdir.Ancak palatinli olduklarından dolayı ateşlemede ayarları pek tutmaz tutsa bile belirli zamanlarda yine bozulur. Tabiki her sorunun bir çözümü vardır.Onları elektronik yapıyorlar forumdada bir sayfada vardı ararsan bulabilirsin.ama temizini bulmak oldukça zor olacaktır bence hemde fiyatları çok caziptir en fazla 500 TL'ye kralını bulursun.Bendede emekkar bir jawa 350 sytell var.artk zamanı geldi bakımlarını yapıp yollara çıkacak yine. Jawaların yakıtları oldukça fazladır bunlarıda gözüne al.Benim jawa sadece gezindi amaçlı kullanıyorum diger zamalarda da kanuni benim işimi görüyor.Başka konularda sıkıntı bulabilirsen bana danışabilirsin yine.

benim arkadaşta temiz bi jawa 350 vardı still galiba 92 modeldi galiba. isersen bi sorıyım

Motosikleti
ZX12R
bu ne be abbasın minibüs gibi..:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

yok konyada onlardan...attı konyalı onları çöpe..:pr:

kawasaki honda suzuki piaggıo..bunlar war artıkın..yok o jawalardan konyada..

yok dediiiim..:farao:

tamam be kardeşim anladık. ben bi kaç kez gittim konyaya o zamanlar çoktu. Hele bi pırıl pırıl parlayın vardı. Boyası nikelajı sesi çok güzeldi. Hayran kalmıştım. Yazık olmuş o kadar jawaya insan bi kaç tanesini saklar bee :)

benim de o motorda hevesim var esasen vakit ve para bulursam toplayacağım bi tane vardı burda temiz bir motor 500 e ğitti 500 de harcardın cok harika olurdu orjinal bir motordu onlar iki zamanlıdır
250 cc bir de çift silindirli olanları vardır 350 cc onlar biraz daha bulunması zor ve pahalıdır 66 model 74 model arası yaygındır en son üretim tarihini bilmiyorum iki zamanlıdır 12 volt a cevirirsin platin ayarı ve debriyaj ayarını sık sık yapmanı öneririm birinci vites yukarıda 2 3 4 vitesler aşağıdadır bakır ekzoslu orjinal bir jawa bulursan tek tek atar

kardeşim ben sana hemen tam adresi vereyim adres çorumun kargı ilçesi oraya git en az 50 60 tane filan bulursun kesin.

çok çektim onlardan çoooooook:farao: ellerin yağdan çıkmaz.....zayıflatır o makina adamı...vurursun.:pr::pr: ona sadece anlayan bilen biner...

teşekkür ederim arkadaşlar benim amacım zaten tertemiz alayım bineyim değil kendimde uğraşayım emeğim olsun istiyorum o zaman tadı bir başka oluyo :) etrafımda bulma imkanım var çok fazla pert olmamış bir tane bulabilirsem alıcam bir tane

Jawanın sağlamlığına laf yok.Şahitlere göre Alanya kalesine 5kişi çıkıyorlarmış.Alanya kalesininde yolu çok diktir:)Uzun yoldada çok sorun cıkarmaz:cat:

arkadaşlar ben de bir adet jawa 350 ts var bununla alakalı olarak platin bulabilir miym ya da elektroniğe çevirecek biryer biliyor musunuz buna cevap verirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler foruma yeni katıldım herkese hayırlı sürüşler

:queen::queen::queen::queen::queen::queen::queen::queen::queen::queen:

böbrek taşı olanlar için bence en ideal jawa

:queen::queen::queen::queen::queen::queen::queen::queen::queen::queen:

benimde stil vardı ellerim kap kara gezerdim. zamanında manisadan izmire gelirdik ellerimizin uyuşukluğu 1 saat geçmezdi

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar