defransiel yağı hava filtresinin içine geliyor...?

slm arkadaşlar 125 asya scooterım var defransiel den ince bir hortum hava filtresine takılı ordan da hava filtresine az da olsa yağ geliyor sebebi nedir acaba ::sos::

teşhisin yanlış geldi bana
scooterının diferansiyel yağı karter yağğıyla aynı yağ değil mi
diferansiyel yağ haznesi başkamı yani senin moto da
karbüratörden geçen benzinin bir miktarı hava filtreni yağlandırır zaten
ayrıca motoru yan yatırırsan karterdeki yağın hava filtresinden akabilir normal bir durum anormal bir şey yok

Difransiyel dedigin yer şanzuman ise gelen;yağ buharı ve üflemedir(ben normalde vitesli motor kullanıyorum.yanılmış olabilirim).Bir nevi geri dönüşüm.Eski karter havalandırmasını filtre önüne monte etmişler.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Difransiyel dedigin yer şanzuman ise gelen;yağ buharı ve üflemedir(ben normalde vitesli motor kullanıyorum.yanılmış olabilirim).Bir nevi geri dönüşüm.Eski karter havalandırmasını filtre önüne monte etmişler.

+1 P.C.V. Pozitif karter havalandırması bu; Egzoz gazından ayrı diğer bir kirletici de yağ buharıdır. Çevreye salınmaması için karterdeki yağ buharı, yanması için hava filtrenden sonra bir noktadan gönderilip kirletici HC emisyonlarını azaltmak için kullanılır.

bende nasıl olur neden bahsediyor diyordum.

hocamız cevaplamış düzgünce :)

Moderatör
Aramızda bir de ingilizce öğretmeni olsa ne iyi olurdu... Sorar öğrenirdik :p

Moderatör
Valla ben onu kastetmemiştim.. Motorhocamız var ALLAH'a şükür, herşeye cevap veriyor, bir de ingilizce hocamız olsaydı dedim.. Yoksa Positive Carter Ventileyşınla ilgilendiğimden değil :p
Bir arkadaş anlattı elemanın biri bakkala giriyor, bakkal amcaya;
Bir daymıs meyve suyu bir de kerpıır peynir verirmisin diyor. Aklıma geldi niyeyse :)

Sağol sayın okul birincimiz, medarı iftiharımız:queen:

okul birincisi değilim hiç de olmadım :)
ha gazide yükseklisans sınavında hakkaten birincilikle mi ikincilikle mi ne kazanmış olabilirim orası ayrı..

Valla ben onu kastetmemiştim.. Motorhocamız var ALLAH'a şükür, herşeye cevap veriyor, bir de ingilizce hocamız olsaydı dedim.. Yoksa Positive Carter Ventileyşınla ilgilendiğimden değil :p
Bir arkadaş anlattı elemanın biri bakkala giriyor, bakkal amcaya;
Bir daymıs meyve suyu bir de kerpıır peynir verirmisin diyor. Aklıma geldi niyeyse :)

kerpıır peynir ha :)

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar