sizce yaptığım doğrumu????

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Aslında yanlış ama kim sinirine hakim olabiliyor ki sinirlenmeyecek gibi de değil hani..:farao:

Yaptığının doğru olmadığını bildiğin için "Sizce doğru mu" demişsin. Aman bir daha yapma abicim.Zaten bir sürü tehlike var.Birde bunu ekleme.Geçmiş olsun.Kapısını kapattığın arabada önce kapıya mı baktın?:p

Değerli arkadaşım yaşadığın olaya iki gözle bakabiliriz; duygularımızla baktığımız zaman "iyi yapmışsın ... herife. Keşke arabadan indirip kaskını dişlerine bir gömseydin" diyebiliriz. Mantığımızla baktığımız zaman ise "yanlış yapmışsın arkadaşım. Haklı iken kendine hakim olamayıp haksız duruma düşmüşsün. Suçlu olanı ise mağdur durumuna düşürmüşsün." demek mümkün.
Son olarak şunu söyleyebiliriz; "insanı selamete ulaştıracak olan, duygular değil, akıl ve mantıktır". İyi sürüşler.

askon valla yaptıgın mantıklı geldi :) illa bisi yapcaksan yapacagın bole bişi olsun ... alix35 cok cok benzeri basıma geldi.. herifi yakaladım agzıma geleni soledım kapısını tekmeledım adam gıkını cıkartmadı kıpkırmızı oldu bastı gtti ... bastım yola devam ettim uc bes dakka sonra aynada gordum bunu gazı koklemıs bıldıgın oldurmeye geliyor sanki. onume kırdı bisekiller yaptı ugrastı. ben tepki vermedim sonra bastı gitti . . .
insan o anda kendını kaybediyor ya suan olsa bu sekılde davranmazdım bu da bi tecrube acıkcası . .

Bunlar yine iyi traktorlu dayılar var ara sokaktan cıkıyor frene basıyor ben yanına yaklaşınca frenden cekiyo ayağını artık mahsus mu yoksa bilincsizce mi yapıyor bilmiyorumda arkadasında yükte var 40-50 metre kornaya basıyorum el hareketi yapamıyorum o an anlıyor zaten

buna benzer olayları her hafta yaşıyoruz bir sekılde bu magandalara tepkı vermelıyız bu 2 teker şakası olmaz

bence doğruyu yapmışsınız. keşke inseydi arabadan da kafa göz dağıtsaydınız onu. benden oradan geçiyor olsaydım beraber verseydik kolunu bacağını eline..
bigün bi minibüs atladı yoluma..düşünün hem de minibüs. hakikaten insan kazaya o kadar yaklaşınca korkunun da etkisiyle çok sinirleyiyor. bağırmaya başladım adama.. ama adam kusura bakma bişeyin var mı falan deyince insan geri adım atıyor.
belki kaçmak yerine yola atladığı için bir özür dileseydi herkes basıp yoluna gidecekti.

Geçmiş olsun arkadaşım. Evet bir çoğunuzun yazdığı gibi insan böyle durumlarda sinirlerine hakim olamıyor ve duygularıyla hareket ediyor. Yinede elimizden geldiğince aklımızla ve mantığımızla hareket etmeye çalışalım. Geçmiş olsun tekrar...

bir anlık sinirle bunları yapman çok yadırganacak bir durum değil...senin yerinde olan biçok kişi aynısını yapardı eminim(bende dahil)..ama tabiki sounda senin zarar görme olasılığın yüksektir...zarar görmemen sevindirici..Allah beterinden korusun dostum..birdaha böyle magandalarla karşılaşmaman dileğiyle

Arkadaşım umarım yaptığın hareketin ne kadar yanlış ve nekadar tehlikeli olduğunu şuan anlamışsındır. Takip ettiğin arabada kimin olduğunu bilemezsin, maalesef trafikte dağ kanunları geçerli olduğu için arabanın içindeki adamda silah olsa ve durup sana ateş etseydi ne olacaktı? Bunun hesabını maalesef ailene ve sevdiklerine hiç kimse veremez. Trafikte bu tarz olaylarda biraz daha sakin olarak davranmak gerektiğini düşünüyorum. Adamın kaçıp gitmesi senin açından çok büyük bir şanstır. Umarım bir daha böyle bir olay ile karşılaşmazsın, geçmiş olsun.

1) Fasılalı sarı yansa bile mantıklı ve tecrübeli bir motosiklet kullanıcısı yavaşlar.. ki yeşilde bile yavaşlıyoruz. doğru olanı bu..
yeşil ışıkta bile tali yoldan araç fırlaması yüzünden yeri öpmüşlüğüm de vardır..
2) uyaracaksan bunu taciz etmeden yapman gerekirdi. korna ve sellektörle değil....
3) hiç bir araç sürücüsü ile iddialaşma.. takip etme.. eğer kavga etmek için takip edeceksen plakasını al emniyete bildir karakolda bekle.. adamı tutup getirsinler..
4) sonra bana çarpmaya çalıştı diyorsun.. düşsen sakatlansan ne olacaktı?
5) araba tekmeleyeceksen bunu durduğunda yap. motosiklet üstünde giderken değil.. hatta bazı arkadaşlar ayak kaldırarak yan ayna indirmeyi tercih ediyorlar.. sen de öyle yapabilirdin.. :) şaka tabiki..
6) araç durduysa yapacağın en doğru şey o ana kadar alamamışsan plakayı almak olmalıydı..
7) modem bu kadar gerildin gerilmiş halde motosiklete binmeye devam etmemeliydin.. rahatlamalı oturup kendine gelmeliydin
8) cama tıkladım 2 tane genç ve hoş bayan .. diye anlatmandan en azından kafanın doğru şekilde çalışmaya devam ettiğini algılayabiliyoruz :)
9) ki yardımseverlikle + puan almak da cabası..
10) Sizce yaptığım doğrumu.. demişsin.. sence doğrumu? ele gelir savunulur bir yanı var mı şu anlattıklarının..
11) ben orada düşsem adam basıp gidecek umrunda değildim adamın.. ya ne sandın? başında durup sana yardım edecek, ambulans çağıracak gerekirse, polis gelince herşeyi itiraf mı edecekti? o kadar temiz süt emmiş insan var mı piyasada.. ben bunca yılda bir kaç tane görebildim sadece.. sen kaç tanesi ile karşılaşabildin?
12) bizden önce sen sorgulamalıydın kendini. hatalarını buraya yazmalıydın kendince ki.. en azından okuyanlara örnek olurdun..
13) "not:arkadaşlar kaskım montum ve eldivenim sürekli takılıydı....." bu kısmı anlamadım ben. yani giyimim tam mıydı diyorsun..
işin doğrusu ben kask mont eldiveni yeterli bulanları, koltuğunun altına tüpü alıp dalan dalgıçlara benzetiyorum. bir işi yapacaksan en düzgün şekilde yapacaksın. eğer korumalarım yerindeydi diyorsan yanıldığın ortada.. yerinde değilmiş bak.. pantolon, sırtlık, dizlik, çizmen var mıydı?
ki bunlar ters düşmezsen darbelerden koruyo azıcık.. ve sürtünmeden koruyor.. tamam da.. bir yere çarptığında bunlar işe yaramıyor ki? koruyucu kıyafetlerin keşke öyle bir özelliği de olsaydı ama ne yazık ki yok..
yani dediğim gibi.. u eleştirileri kendin yapabilmelisin öncelikle..
tekrar geçmiş olsun, gerçekten ucuz atlatmışsın..

Dostum çok doğru tespitler yapıyorsun , sana can-ı gönülden katılıyorum.:cat:

yanlışş,o adam sana bi tıklasaydı kim vurduya giderdin Allah korusun..yanında buji taşı camına fırlat yada ne biliyim çaktırmadan takip et ışıklarda in motordan başla tekmelemeye yada yanında sprey boya taşı fısslat her bi yanına ama o şekilde taşıyıcı 3 gibi takip oalyı sakat kendi canına sende akst etmişsin.böyle adiler çok ben çanta takılıyken keser taşıyordum yanımda

alix35;
fasılalı sarı ışık yanması kontrolsüz bi kavşakta olduğunu gösterir. geçiş önceliği senin miydi peki ? bundan emin misin ? bazı motorcu arkadaşlar her kavşakta geçiş öncelikleri olduğunu zannediyolarda ondan merak ettim ?

valla arkadaşlar kusura bakmayın ama ben VAN' da yaşıyorum ve VAN da yaşayanlar çok iyi bilir burada adamlar altlarına araba çektimi kendilerini tanrı sanıyorlar.
Van da trafikte motorsikletliyi inanamayacağınız kadar görmezden gelip taciz ediyorlar
Ben evliyim ve genel itibari ile eşimle çıkıyorum dışarıya (benim motor keyifli bir uğraş dışında çok büyük bir ihtiyaç Van da yaşayanlar bilir buradaki minübüsçüler hepsi dayaklık zaten sırf onlara para vermemek için motora başladım9
Evliyim arkadaşlar eşimle dışarı çıkıyorum hep uğradığımız tacizlerin haddi hesabı yok kaç kere beni skıştırıp kaza yaptırmaya çalıştılar allahtan motorum sağlam ağır motor tıklattıkları zaman savrulmuyorum
bide skıştırınca içinde gorna filan taciz edip gülüşüyorlar şerefsizler
bende arkadaşlar sadece postal giyen bir adamım
postalın topuğuna bu otobüslerde bulunan cam kırma şeyinden yerleştirdim şimdi aynı şekilde taciz eden olunca (çok aşırı yapanları) ditek topukla yan camına bi tık adam neye uğradığını şaşırıyor o arada ben oradan çoktan uzaklaşmış oluyorum (malum vanın karma karışık trafiğinde bi daha beni yakalayamaz çünkü vanlılar hiç bir şekilde bırakın biribrlerine ambulansa bile yol vermiyorlar:farao:

oncelıkle gecmıs olsun dıyelım.bu tur olaylar ne yazıkkı oluyor,bıraz daha sakın olup konusarak halledeye calıs bence.karsına kırık bırısı cıkarsa sonu ıyı olmaz.olaya bı de soyle bak o arac surucusu senın plakanı alıp tekmeledıgın yerlerı trafık cagırıp rapor tuttursa neler olur du bılıyormusun.suclu o oldugu halde masrafı sana cıkardı.cunku ortada kaza yok.

34 plaka hımm İstanbulluysa normaldir :)
Orada pek motorculara takmıyorlarmış

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
wayy be böle iş mi olur ya kaldırılmaz bi durum bunlar heleki trafikte biz motorcuların çok morelini bozuyor.. çok çok büyük geçmiş olsun dostum..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar