Kararsızım hangisiyle başlamalıyım yardım ltf...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
merhaba,
aramıza hoyşgeldin, bizim forumumuzn yeni başlaynalara tavsiye edeceği modeller,cbf150 cbr 125 vb minumum cc makinelerdir :queen:amabence hyo yu şehir icinde kulladıysan 600f ide çok rahat kullanırsın.. bende senin gibi hyo 250 yi 1000km anca kullandım sonra 600rr aldım şimdi çok şükür hala hayattayım;) ama gaza gelip gazı açarsan kapatamayıp bi yere yapışırsın ALlah korusun.. kendine güvenioyr isen 600f ile yola devam et derim

Medeni hallerimiz farklı, yaş ve şehirlerimiz aynı.
Geçen yıl eğitim aldığımdan ve daha önce motosiklet kullanmadğımdan Mart başında ilk motorum olan CBF 150 aldım.
Anlattıklarından 600f sana uygun gibi.
Gidon elinde iken, bir ailen olduğunu unutmayıp bu sorumululuk ve dikkatle yol alırsan bir şey olmaz inşallah.
Şimdiden Allah kaza bela vermesin.

merhaba,
aramıza hoyşgeldin, bizim forumumuzn yeni başlaynalara tavsiye edeceği modeller,cbf150 cbr 125 vb minumum cc makinelerdir :queen:amabence hyo yu şehir icinde kulladıysan 600f ide çok rahat kullanırsın.. bende senin gibi hyo 250 yi 1000km anca kullandım sonra 600rr aldım şimdi çok şükür hala hayattayım;) ama gaza gelip gazı açarsan kapatamayıp bi yere yapışırsın ALlah korusun.. kendine güvenioyr isen 600f ile yola devam et derim

Kardeş şunu değiştirsen artık:
"atın ölümü, arpadan; motorcunun ölümü, motordan olsun..."

Son düzenleme:
Kawasaki Er5 ya da Er6 tavsiye ederim, bence yeterli tecrübeye sahipsin altından kalkabilirsin

600f birinci sıra 6 sonra 600 rr la devam bi 6 geçtikten sonra 1000rr sonrası yine sıralama baştan başlıyor

şaka şaka kendimden bahsediyom

daha önce hiç tecrüben olmasaydı 250cc al derdim.
ama şimdi 250lik bir motor alırsan yakın zamanda büyütmek isteyeceksin. o yüzden kendine güveniyorsan 600cc alabilirsin bence. sonuçta trafikte 2 teker tecrüben olmuş, makinaya alıştıktan sonra zorlanmayacağını düşünüyorum.

bence olay kişide bitiyor kendinize en çok hangi cc'de güveniyorsanız onunla başlayın,ben direk 600cc ile başladım çok şükür hiç sorun yaşamadım.

Dogru soyluyorsun arkadaşım ama fazla özgüvende arkasında sorun getirir!!!
benden kucuk kardeslerım var hiç motosiklet kullanmadıkları halde 600 ve 1000 cc lik makinalarla başlamak istiyorlar ve kendıne olan guvenlerini sana anlatamam Senin anlayacagın
''cesaret ve aptallık arasındaki ince cizgideler'' seninki cesaret bu belli ama onlarınki değil:wiinkk:

Dogru soyluyorsun arkadaşım ama fazla özgüvende arkasında sorun getirir!!!
benden kucuk kardeslerım var hiç motosiklet kullanmadıkları halde 600 ve 1000 cc lik makinalarla başlamak istiyorlar ve kendıne olan guvenlerini sana anlatamam Senin anlayacagın
''cesaret ve aptallık arasındaki ince cizgideler'' seninki cesaret bu belli ama onlarınki değil:wiinkk:

kesinlikle katılıyorum bu işin şakası yok, tamam 600cc lik bir makine alırsın belki kullanırsın, hatta ne var ki çocuk oyuncağı dersin ama basit bir viraj da bile yatıramaman pahalıya patlar.mantıklı olmak lazım

250 cc alırsan parana yazık edersin. Belirttiğin tecrube 600cc bir motor almak için yeterlidir. 500 ve üzeri cc bir motor almanı kesinlikle tavsiye ederim. 250cc hem daha risklidir şehirler arası yolda, hem de para kaybıdır senin durumunda.

Arkadaşlar öncelikle herkese selamlar ; forumda yeniyim 31 yaşında evli ve ankara'da ikamet ediyorum..Bir konuda yardımınıza ihtiyacım var..

2003-2005 yılları arasında iki yıl boyunca 125 cc minsk marka ukrayna motoru kullandım..Daha çok Ankara trafiğinde ve genelde hatta arkamda kız arkadaşımla uzun uzun gezmiştik,daha sonra askerlik sebebiyle bu motoru sattım ve tekrar bir motor satın almadım...Yani uzunca bir süre 3-4 yıl boyunca başka bir motora da binmedim..

2008 yaz aylarında bir arkadaşımın hyosung gt250 naked marka motorunu 7-8 kez yine şehir trafiğinde sorunsuzca kullandım ve yaklaşık belkide 1000 km. yapmışımdır 1 ay boyunca...Önceleri biraz zorlandım fakat çok çabuk ve kolay alışarak sanki yıllardır kullanıyormuşum gibi yine eski günlere döndüğümü hissetmeye başlasam :bounce: da dürüst olmak gerekirse bu motorda yüksek hızlarda 110-120 gibi viraj almada yada basit dönüşlerde kimi zaman çok korktuğumu ve zorlandığımı hissettim..:cyclopsan

Şimdi ise 2010 başında tekrar kendime ait bir motor almak istiyorum fakat bu konuda yardımınıza ihtiyacım var yukarıda bahsettiğim tecrübem ve eksiğim doğrultusunda sizce 250 cc bir motorla devam etmem ve ona iyice alıştıktan sonra bir üst aşamaya geçmem doğru olur yoksa elimdeki parayla mesela en kötüsü bir hyosung gt650r veya CBR600F gibi bir motora gönül rahatlığıyla binebilirmiyim ?? Henüz 250 üstü bir SS kullanmadım..:pale::silent:

Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim saygılar...:silent:

Sorularının bütün cevabı iki kulağının arasında bence. Herkesin aksine bence istediğin motordan yeniden başlayabilirsin. Önemli olan tecrübeni bilip ona göre kullanmak ve eğitim almak. Veya bazı arkadaşların tavsiye edebileceği gibi, kaykaydan başlarsın, sonra bisiklet, sonra 50cc scooter, sonra 125, sonra 250, sonra 321, 436, 543 vs şeklinde 1300cc'lere kadar çıkarsın yaşın 143 olduğunda.

En doğru kararı kendin verirsin kendine yalan söylemedikçe. Keyifli sürüşler.

600 luk al bence ama bir egitmen bulup yeni guclu motorunla 2-3 beraber bir calis... direk kendi basina dalma bence.Aynisini ben yapiyorum su anda ozel hoca ile egitim aliyorum,, yeni motoru aldigimda da beraber cikacagiz once alisana kadar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar