Neden bütün motorlar Tertemiz ?

sen beni hiç görmemişsin o zaman motosikletimle her cıkışımda motosikleti yıkattırım ama her yıkattırmamdan sonra en fazla 1 km muhakak camurlu yada ıslak bir zemin beni bulur :)))

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Motorum pert oldu çamur deryası halinde resmi malesef hiç yok, ama çamur içindeki tulumun resimlerini çekip koyabilirim.:cherry:

Yaz kış biniyorum, hatta kışın SS kullanmak daha zevkli.

İlk motorumu her gün ya yıkar ya silerdim, ikincide şevkim biraz azaldı ama üçüncüyü zor elde edicem o yüzden onuda her gün yıkar silerim kanımca.

Pek cc ile alakalı değil, kişiyle ruh haliyle motorunu sevmesiyle alakalı bir şey.

Şu da var tabi, ör bir scooter'a bakarken odak pislik olur çünkü bakan kişinin o motordan beklentisi o, bir SS'e bakarken insanlar daha çok hatlara odaklanıyor, genel görüntüye bakıp ohaa demekle meşgul oluyor o yüzden de detaylar es geçiliyor.

Her hangi bir SS'i yakından sahibiymiş gibi, bulmacada ipucu ararmış gibi izleyin, gördüğünüz çiziklere kırıklara pisliklere sorunlara inanamazsınız.:)

Başlığı ilk gördüğümde hemen aklıma 2.el satışı aklıma geldi böyle bir soru ummuyordum :). Sorunun cevabı basit; malına değer veren herkes ister motosiklet olsun, isterse otomobil olsun gerekli titizliği gösterir. Küçük hacimli motosikletlere gerekli titizliği gösteren çok az. Fakat yüksek cc'li motosikletlerde bu durum farklı. Bunun nedeni ise küçük cc'li motosikletlerde (Çang çing Çong) işimi görsün beni götürsün mantıgı varken, yüksek cc'li motosikletlerde ortada daha yüksek maaliyetler ve motorla tamamen bütünleşme, onun bir parçası olması yatmaktadır. Motosiklet hastalık, bir aşk ve sen aşkına iyi bakmazsan o aşk ne kadar sürer ? :)

Millet arabaya hastalık diye degil işini görsün diye bindigi için bu kirli arabaları görmek dogal birşey. Ama modifiyeci arkadaşların arabaları temiz ve gıcır gıcırdır onlardada hastalık var. :p

Gel gelelim motorcu tayfasına, onlar motora neden biner?
cvp: onlar aşıktır,motor onları heyecanlandırır,üstüne cıktıgınıda motorundan başka bişiy düşünmez,motoru cocugu gibi görür.
Zaten bu düşkünlük olunca cocugumuz gibi bakarız motora temiz olmasıda gayet normaldir.

Kuryeci kardeşlerimizde motoru iş için kullanan ve bütün günleri hep onun üstünde geçiriyorlar. Eminim onların iş dışında kullandıgı motorları varsa cok temiz bakıyorlardır. İş saati içinde temizlik yapmakta zor gelir zaten.

:rendeer:

genel olarak öyle sanırım. bende biraz kılımdır bu konuda yağmurda motorla giderim kapalı yere koyunca hemen silerim sularını kurularım asla ıslak bırakmam. yola çıkmadan önce genel kontrolleri yaptıktan sonra mutlaka bir kez üstünden bezle geçerim. motorumu pis görmek hoşuma gitmiyor. onu kirli görünce sanki bende öyleymişim gibi geliyor. :p

bende aynen senin gibiyim..motor kirli görününce kenidimin de pis olduğunu düşünüyorum...evde tadilat var sabah bi bakıyorum motor bi karış toz sinir oluyorum..babam pazar günü elimde kova görünce arabayı yıkayacağımı zannediyor ama ben motorumu yıkıyorum...motor kirliyken rahat olamıyorum....:queen:

kirli motoru severim çünkü yol yapmıştır. yıkanıp cilalanıp kentin piyasa caddesinde iki vınvın yapılıp garaja sokulan motoru sevmemmmmm.......

Motorumu asla kirli göremezsiniz,ıslak mendillerle jantlarını silerim kokulu temizleyiciler kullanırım,bide onunla konuşurum sizde deneyin bakın siz ona nasıl davranırsanız o da size öyle davranır.:cat:Kimse motosikletinin pis olmasına tahammül edemez.

ben motoru bı yıkardım karterıne kadar pırıl pırıl yapardım magzadan yenı cıkmıs gıbı olurdu zaten ole sewerdım pıs oldumuda guzel oluyo ama uzun yoldan geldımı guzel oluyu motoru bı yıkardım tam 3 saat sılmesıyle falan 4 saatı buluodu cıdden harbı arkılerım sen cinssin dıyodu dogruymus :queen:

Motosikleti bir tutku olarak görüyorsak temiz tutulması korunması gayet normal.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
biri kirli 600rr mı görmedim dedi.

img0738eh1.jpg

img0740kn8.jpg

benim titizligim bir baska demineralised (ari su) ile yikiyorum motorlari durulamaya gerek kalmiyor zaten.ozellikle chopper cruiser larin kromajini yepyeni yapiyor

abi tarifi yok istem dışı gerçekleşen bi olay ben motorla gezme niyetine giriyorum.Bir de bakmışım ki elimde bez silmeye başlamışım .İçgüdüsel:mrgreen:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
sanırım bu motor sevdası, herkez tertemiz olmasını istiyor kendileri gibi cünkü o bizim vucudumuzun bir parcası bak aynı kisilerin arabalarına gel bak benim arabaya rengi artık camur (kurumus camur) rengi:D:)

yani motorlar onlara duyulan asktan sevgiden dolayı temiz bana gore!

bu soruya verilebilinecek en yerinde cevap:cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar