Tecrübeli Kişiden Yardım Lütfen

Arkadaşlar motosiklet tutkusu eskiden beri vardı ama almayı beceremedim bir türlü, şimdi almaya niyetlendim ama o kadar çok çeşit varki ve herkes birşey söylüyor. Lütfen içinizden biri bana açık bir şekilde bu konuda yardım etsin.

Ben Çanakkale biga da yaşıyorum. Alacağım motor uzun yola dayanıklı olmalı ve rahat bir sürüşü olmalı. uzun yol derken 300 km mesela hiç durmadan ve beni yormadan gidebilmeliyim. Yakıt az olmalı ve kullanırken arıza verdiğinde parçaları kolay bulunmalı ve ekonomik olmalı. Biraz da bakıldığında "güzel motor" dedirtmeli. Çok hız düşünmüyorum dediğim gibi uzun yolda rahat etmeliyim yani max. 120-140 km bile bana yeter diye düşünüyorum.

Aklımda bir kaç model var. bunlar; kanuni tiger 250, yani daha çok cruiser tarzı düşünüyorum, bir de çin malları var işte siz karar verin ne kadar bilgisizim bu konuda YARDIM LÜTFEN...:queen:

Oncelıkle hosgeldın
Bence sen en guzeli butcene uygun modellerin bir kac tanesini yaz şu anda o kadar marka ve model varki biraz sonra forumda gorursun en az 50 model yazılacak kafan ıyıce karısacak +
Bigalısın hangi yollarda kullanıyorsun sana amortisorleri saglam bir motor gerekli cin malı dersen Bigada yıpranması cok kolay olur
Karabigalıdan saygılar :wiinkk:

Eğerki Rahat Bi Motosiklet Sorun Çıkarmadan Gidebilen Bi Motosiklet İstiyosan Bu Dediklerinin Hepsi CBF 150 De Var Tavsiye Ederim :cat:

senin başını ağrıtmayacak az yakan biraz gösterişli sorunsuz tek bir motor var hemde japon malı eskitemezsin bozamazsın
honda cbf 150
sakın ama sakın kanuni ve çinlilere bulaşma
ben tiger da cbf te kullandım ve daha onlarca marka ve model
cbf 150 kardeşim başka bir motoru düşünme bile tabi bu tavsiye 3000 lira ve civarında motosikletler için
saygılar sevgiler

Kanunide çin malı arkadaşım :)
Ve çin malları arasında en iyi crusierler V motoru olanlardır :)
İkinci el alıcaksan By_Star nickli arkadaşta vardı uygun fiyata bir bakmanı öneririm..
Bakımlarını beraber yapmıştık temiz motordur

uygun fiyata kaliteli bişi dersen honda cbf 150 al ozmn hem paca sorunu yasamassın bakkalda bile var nerdeyse :p

Arkadaşlar ilginize teşekkürler. Ben daha çok cruiser-chopper tarzı ve 250 lik düşünüyorum. BUnların arasında en güzeli yada en kullanışlısı hangisidir. Mesela Regal-Raptor, kanuni tiger,keeway,mondial vs. bunlar arasında bir seçim yapmama yadrdımcı olursanız sevinirim.

çin alıcaksan kanuni veya mondial ikisindne birini al bu markalarda parça sorunu yaşamazsın bu iki markadan hangisinin servisi evine daha yakınsa onu al

Cruiser düşünüyorsan seni üzmeyecek bütçene uygun tek alternatif bence Hyosung GV 250, benimde ilk motorum ve çokta iyi yapmışım almakla.

Arkadaşım bu konular forumda aratırsan 2006 dan beri tartışılmış gerçekten ilginç bilgiler var; chopper tarzı düşünsen bile saydığın motorların dışı mileeti içi de seni yakacak cinsten, ayrıca o motosikletlerde uzun yolda chopper rahatlığı ve konforunu da göremezsin..uğaraşacağın sorunlarda seni motosikletten de soğutur sonra...

Arkadaşalrın hepsi yazmış ama gerçekten CBF 150 senin taleplerini 4x4 lük karşılayacak bir motosiklet . ama yine son karar senin..

Selamlar Kolaylıklar

Arkadaşlar motosiklet tutkusu eskiden beri vardı ama almayı beceremedim bir türlü, şimdi almaya niyetlendim ama o kadar çok çeşit varki ve herkes birşey söylüyor. Lütfen içinizden biri bana açık bir şekilde bu konuda yardım etsin.

Ben Çanakkale biga da yaşıyorum. Alacağım motor uzun yola dayanıklı olmalı ve rahat bir sürüşü olmalı. uzun yol derken 300 km mesela hiç durmadan ve beni yormadan gidebilmeliyim. Yakıt az olmalı ve kullanırken arıza verdiğinde parçaları kolay bulunmalı ve ekonomik olmalı. Biraz da bakıldığında "güzel motor" dedirtmeli. Çok hız düşünmüyorum dediğim gibi uzun yolda rahat etmeliyim yani max. 120-140 km bile bana yeter diye düşünüyorum.

Aklımda bir kaç model var. bunlar; kanuni tiger 250, yani daha çok cruiser tarzı düşünüyorum, bir de çin malları var işte siz karar verin ne kadar bilgisizim bu konuda YARDIM LÜTFEN...:queen:

Şimdi Öncelikle ARamıza Hoşgeldin.Motor konusunda isteklerini okudum,Herkes Kullandığı motorun temiz ve bakımlı bir o kadarda albenili olmasını ister. Sonuçta buna Para Veriyorsun ve ondan birşeyler bkliyorsun.

Belli ki sen uzun yol istiyorsun, Uzun Yolda kullanacagın motorun Yani Cruiser Motorunun Çift Sıralı Sİlindir Olmasından ziyade; V motor Olmasına dikkat et bence. Çünkü V Tipindeki Sİlindirler Kimilerinin Tİtreşim Kimilerinin Vibrasyon dediği şeyi yapmıyorlar .

Ben 13 senedir motor kullanıyorum. Extrema arkadaşım belirtmiş By_STar Nickli ARkadaşın motoru satılık bir bak istersen diye; Motorum 2006 model 13.000 km'de. 2007 nin haziran ayında satın aldım. 2007 ve 2008 senelerinin yaz aylarında ve bunun haricinde güzel bahar günlerinde harika geziler yaptım. Ayrıca bu Kış Motoruma ekstradan eklentiler yaptım. mesela ön maşalarını 15 cm daha uzattım . arka süspansiyonlarını da 5 cm kaldırdım. ayrıca depo üstü yazıları, sinyaller sis farları gibi eklentilerde bunların cabası.

Hatta İstersen Fotoraflarınıda gönderebilirim. msn adresim [email protected]. He Bu arada Motorumu herhangi bir sorundan ötürü değil, Büyütmek istediğimden satmak istiyorum. Bilginize :cat:

he bu arada dipnot; Motorum 100 km'de 3 litre benzin yakıyor. Ayrıcada Hİç Durmadan 250 de gitsen 300 de gitsen ,bir sorun çıkmaz. bunu gönül Rahatlığı ile söyleyebilirim .

Son düzenleme:
öncelikle hoşgeldin bende bu aralar cbf almayı düşünüyorum
sanada tavsiye ederim.
şimdiden hayırlı olsun..

Arkadaşlar herkesin ilgisine çok teşekkür ederim. Alacağım motor kesinlikle chopper tipi olacak o kesin şimdilik. Ama sıfır bir çin malı mı, eğer çin malı olacaksa hanginden olacak.
Yoksa ikinci el daha güzel bir motor mu???

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
zun yola çıkacağım diyorsun. bir kere yolda kaldın mı soğursun o motosikletten ona göre..

walla sende haklısın arkadaşım.Ama gülü severken bile diken batma ihitmali her zaman vardı...
:silent:

By_StaR motorun markasını yazmamışsın:)

Son düzenleme:
arkadaşım iyi günler ilk önce 120 140 km hızla rahat yolculuk yapabilmen için motorun ağır olması gerek 150-200kg gibi motor hafif olunca yol tutuşu azalıyor stabilize yolda ve ıslak zeminde kayıyor yüksek süratte yol tutuşu müthiş azalıyor benim motor 100kg araçlar beni 90km hızdan sonra baya savuruyor bu motorun hafif olmasından kaynaklanıyor ayrıca fren mesafen uzuyor arkadaşların yazdıhı 125cc-200cc ye kadar motorlarla o sürati güvenli yapamazsın en az 250cc olmalı birörnek vereyim geçen günler arkadaşım honda 600f almış banada bir tur verdi çevreyolunda test ettim kendi motorumun yol tutuşuyla kıyasladım benim motor45km hızda nekadar güvenliyse oda 120km hızda okadar güvenli [bu motorun ağır oluşundan kaynaklanan yol tutuş özelliği] aldıhın motor 1yaşında daha fazla 4000km daha çok km olmasın eğer çinliyse benim mot. çinli ama kaliteli memnunum bu yazıyı 30 yıllık tecrübeme dayanarak yazdım

2008 yılında İZMİR deki YÜKSELİŞ HONDA- ALİ ARDA YÜKSEL den 0 KM satın almış
olduğum NT 700 TOURİNG SINIFI MOTORSİKLETİM’ de 30.01 .2009 tarihli MAHKEME
KARARI ile HATALI BİR ÜRETİM OLDUĞU KANITLANMIŞTIR. (Ek aşağıdaki karar)

Satıcı firma YÜKSELİŞ HONDA - ALİ ARDA YÜKSEL ve ithalatçı firma HONDA TÜRKİYE
Bu milyarlık motorları satarken MALLARININ ARKALARINDA DURMAMIŞLAR ve mahkeme
boyunca da ne kendileri nede vekilleri ilgilenmemişlerdir, HİÇBİR YAKLAŞIMIMIZDA kendileri
ile UZLAŞAMADIK. Mahkeme sonunda ise sadece ilgilendikleri MADDİ KAYIPLARINI EN
AZ SEVİYEYE İNDİRMEK için kanunların vermiş olduğu TEMYİZ YOLUNA GİTMİŞLERDİR.
Biz bu motoru alırken tüm imkanlarımızı zorlayıp bir miktar peşin , diğer kısmını ise banka kredisi
ile aldık. HAKKIMIZI ARARKEN GEÇEN ZAMANDA KULLANMADIĞIMIZ MOTOR İÇİN
* BANKAYA FAİZ ÖDEDİK.
* PLAKA MASRAFI YAPTIK.
* DEVLETE BANDROL ÖDEDİK.
* KASKO YAPTIRDIK.
* MAHKEMELERE GİT-GEL, BİLİRKİŞİ RAPORLARI DERKEN İŞ KAYBIMIZ.
* CEBİMİZDEKİ NAKİT PARAYI MAHKEME HARCI - AVUKAT GİDERLERİ İÇİN VERDİK.
* MOTOR BEDELİNE EKLE YEMEDİĞİMİZ FAHİŞ FİYATLA SATTIKLARI AKSESUARLARI DA ELİMİZDE KALMIŞTIR.

KISACASI HONDA yetkili satıcısı YÜKSELİŞ HONDA-ALİ ARDA YÜKSEL ve
ithalatçı/üretici HONDA TÜRKİYE , MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ ve
TÜKETİCİ HAKLARI ’ na bu kadar değer veriyorlar .
İŞTE SİZE HONDA ‘nın GERÇEK YÜZÜ !.

İLETİŞİM NUMARAM : 0 532 214 29 59

başka siteden alıntı: çok para çok kalite yok böle birşey işte size örnek

desteklerinizi bekliyorum

Son düzenleme:
walla sende haklısın arkadaşım.Ama gülü severken bile diken batma ihitmali her zaman vardı...
:silent:

By_StaR motorun markasını yazmamışsın:)

Motorumun Markası Ledow arkadaşım. Türkiyede Tümopar motor getiriyor. Bütün Parçaları mevcut ellerinde. Ayrıca Bu tür Motorların Hepsi Lifandan çıkıyor zaten. o Yüzden Pek FAzla Bİr FArk yok aralarında..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar