pitbull köpekleri hakkında..

Nasıl sokakta 13-15 yaşında scooter üzerinde kasksız çocuklar görüyorsak aynı şekilde yanında devasa köpekler gezdiren çocukları da görüyoruz.
Bunların çoğunun köpeğine hakim olması söz konusu bile değil.
Geçenlerde motoru yıkatırken kağıthane anadolu lisesi yakınlarında çocuğun birinin amerikan pitt gezdirdiğini gördüm. Etraftaki bir ilkokulun da tam dağılış vaktiydi. O çocuğun o köpeği zaptetmesi ise tamamen imkansız.

İşte hoşuma gitmeyen manzara bu. Bunun dışında pitbull ırkının yasaklanması bile bence gereksiz. Bunun yerine satışlarının hakikaten bilinçli ve denetimli hale getirilmesi daha mantıklı.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
arkadaşlar benim nekadar hayvan sever bi insan oldugumu bi bilsenız kendimi bildim bileli hep köpek besledim alman kurdu kırması bi köpegimiz vardı 13 yaşında 4 ay önce öldü ,,konuya dönersek kesinlikle hiçbir hayvanın zarar görmesini sahibinden ayrılmasını istemeyiz, Ama pitbull bildiiniz bir köpek cinsi degil,,ingiltere de Bulldog ve çeşitli terrierlerin çiftleştirilmesiyle elde edildi. Amerika Birleşik Devletleri'ne getirilen bu cins burada daha SALDIRGAN hale getirildi Amerikalı uzmanlar tarafından, neden bazı güvenlik ve bekçilik görevleri için.GÜNÜMZ İNSANLARI BU HAYVANLARI KAVGA ETTİRMEKTE VE ÜSLERİNDEN PARA KAZANMAKTADIR MAALESEF BUNLAR ENGELLENEMİYOR arkadaşlar :pale: http://www.akilli.tv/video/352108/pitbull-vs-kangal.aspx gelde şikayet eden arkadaşa hak verme ,istisna yani boyle 'adice' kullanmıyanlara degil sözümüz .Ancak konu pitbull sa 'yetiştirme' tarzı hikaye beyler bunu böyle bilin.

Son düzenleme:
Bizim Yan Binada güvercin besliyorlardı.Ama besledikleri güvercinler bir süre sonra çok koku ve ses çıkarmaya başladılar.İlk başta ruh ferahlatan bir kuş sesiydi fakat daha sonradan bi gürültüye dönüştü.Biz zabıtaya haber verdik ses ve koku yüzünden adamlar hemen geldiler bi kaç işlem yaptılar ayaküstü.Ondan 1 hafta sonrada zabıta arabasıyla 3 kişi falan geldiler ilk önce kuşları alıcaklardı adam kuşları vermeyince satmak zorunda kaldı ve yaklaşık bi kaç hafta içinde tamamen kuş muş kalmadı bizde rahatladık.Belki sende zabıtayı arayıp haber verebilirsin.

ben yinede kedi-köpek-böcek üçlüsünden uzak dururum pitbul diyosun tırıs tırıs :)

kediler nankördür . Böcekler zararlıdır . Ama köpeklere laf yok , köpeğin dostluğunu tatmayan bilmez bnm kızım 5 aylık , 22 yıldır arkadaşlarımdan bulamadığım sevgiyi onda buldum .

konuyu açan arkadaş istediğin yere şikayet et köpek apartman sakinlerine zarar vermiyorsa ve bütün apartman şikayetçi değilse pek bir şey ispat edemezsin . . . mahkemeye vermek 500 tl yi buluyor

Forumdan Uzaklaştırıldı
arkadaşlar benim nekadar hayvan sever bi insan oldugumu bi bilsenız kendimi bildim bileli hep köpek besledim alman kurdu kırması bi köpegimiz vardı 13 yaşında 4 ay önce öldü ,,konuya dönersek kesinlikle hiçbir hayvanın zarar görmesini sahibinden ayrılmasını istemeyiz, Ama pitbull bildiiniz bir köpek cinsi degil,,ingiltere de Bulldog ve çeşitli terrierlerin çiftleştirilmesiyle elde edildi. Amerika Birleşik Devletleri'ne getirilen bu cins burada daha SALDIRGAN hale getirildi Amerikalı uzmanlar tarafından, neden bazı güvenlik ve bekçilik görevleri için.GÜNÜMZ İNSANLARI BU HAYVANLARI KAVGA ETTİRMEKTE VE ÜSLERİNDEN PARA KAZANMAKTADIR MAALESEF BUNLAR ENGELLENEMİYOR arkadaşlar:pale: http://www.akilli.tv/video/352108/pitbull-vs-kangal.aspx gelde şikayet eden arkadaşa hak verme ,istisna yani boyle 'adice' kullanmıyanlara degil sözümüz .Ancak konu pitbull sa 'yetiştirme' tarzı hikaye beyler bunu böyle bilin. bu pislik videoyu nerdende gittin buldun diye düşünenler olucak dogal olarak şöyle anlatiym hemen. akıllı tv ye giriyorum arasıra ve encok izlenenler sizde bilirsinizki bazen anasayfada oluyo malesef bende böyle gördüm

Son düzenleme:
pitbula laf edeceğinize çocuklarınıza daha iyi eğitim verin.. dava açmakla olmuyo bu işler.. Bugün dava açarsın köpek gider. Yarın bi bakmışsın araba çarpmış çocuğa.. Sırf çocuk rahat olsun beni uğraştırmasın düşüncesi var sizde.. Köpek olmayınca çocukta güvende olucak ya ! sizede zaman kalıcak tabi :)

İnsanlar pitbulllar hakkında konuşurken sizden izin alacak değiller! Herkes çocuğunu da elinden geldiğince en iyi şekilde eğitmek ister.
Evet köpeği bir tehdit olarak görmüşüzdür bugün dava açarız köpek gider. Yarın sokakta tehlike görürüz yetkililere bildiririz üst geçit yapılır,yaya geçidi yapılır.

Tavrınızdan son derece rahatsız olduğumu belirtmek isterim. İnsanlarının canlarının bir parçası hakkında böylesine konuşup, önlem almaya çalışan tüm ebeveynleri de sorumsuz ilan edecek hakkı nerden buluyorsunuz ? Ben bekar çocuksuz bir insan olarak tavrınızdan bu kadar rahatsız olduysam bir BABA sizin için neler düşünür merak ediyorum.

Uslubunuzu yapıcı bir seviyeye çekerseniz sevinirim.

insanoğlu kendi başına gelmedikçe, kendi yakınları zarar görmedikçe akıllanmıyor. berk_r1 in verdiği linkteki; pitbulun, sokak köpeğini parçalama videosunu çeken adamın da allah belasını versin, bigün kendi köpeği onun da bi yerini parçalar umarım. bide 12 dakika çekmişler ben 30 saniye izleyemedim.

Hayvanın NE OLDUGU BELIRSIZ,
kaldıki tamam küçük oldukları zaman sempatık yaratıklar ama,
büyüdükleri zaman hiçte sevımlı gelmıyorlar insanlara,
O HAYVANLARIN YAŞAMASI VE BÜYTÜLMESİ YASAK OLDUĞU HALDE SADECE DÖVÜŞTÜRMEK AMAÇLI BAKILIYOR ÜLKEMİZDE,
BU NEDENLE GÖRÜLDÜĞÜ YERDE VURULMALI VE İMHA EDİLMELİ BENCE,

bende köpek severım,
kangal,alman kurdu,(alman çoban köpeği)
besledim,
ama köpek oldukları için,
dur deyınce durdukları için,
sadece güvercinlerimi ve bahçemi koruması amaclı,
dövüştürmek veya başkalarına BENIM KÖPEĞİM SENİN KÖPEĞİNİ DÖVER demek için değil,

onu besleyecegıne,
git SİVAS KANGAL besle,
hem uysal,hem sempatık,hem akıllı,
hemde en kral PITT BULL itini gebertecek biçimdedir,
yani senin köpeğe ihtiyacın olacak tüm özellikler var zaten,
en ufak örnek,
çocukların oyuncağı bir hayvan :p
kardeşim ufakken 4 yaşındaki sıvas kangala bındırır gezdırırdık:)

nedir pıtt bull merakı anlamıyorum...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Pitbull denilen köpeği sadece işyerimin kasasını koruması için beslerim ve şirketin dışına da çıkartmam.

İnsanlar pitbulllar hakkında konuşurken sizden izin alacak değiller! Herkes çocuğunu da elinden geldiğince en iyi şekilde eğitmek ister.
Evet köpeği bir tehdit olarak görmüşüzdür bugün dava açarız köpek gider. Yarın sokakta tehlike görürüz yetkililere bildiririz üst geçit yapılır,yaya geçidi yapılır.

Tavrınızdan son derece rahatsız olduğumu belirtmek isterim. İnsanlarının canlarının bir parçası hakkında böylesine konuşup, önlem almaya çalışan tüm ebeveynleri de sorumsuz ilan edecek hakkı nerden buluyorsunuz ? Ben bekar çocuksuz bir insan olarak tavrınızdan bu kadar rahatsız olduysam bir BABA sizin için neler düşünür merak ediyorum.

Uslubunuzu yapıcı bir seviyeye çekerseniz sevinirim.

ben çocuğumu bilinçsiz bi şekilde sokağa salmam.. başında ya annesi olur yada ben
demek istediğim her ne olursa olsun çocuğumuza sahip çıkmalıyız .. sokakta evde heryerde.. heran herşey olabilir..

Çocuklarımıza tabi ki sahip çıkmalıyız. Ama eşiniz hanımefendinin kötü yetiştirilmiş bir pitbull'a karşı evladınızı koruyabileceğini ben sanmıyorum.

Ben buradan tüm pitbull sahiplerine sesleniyorum: eğer bir gün o beslediğiniz hayvanlar bir insana zarar verirse nasıl kurtulacaksınız bu işten..

mesela benim oğluma yada eşime bir pitbull yada başka bir köpek bir şey yaparsa bugüne kadar bir çok sıkınıtılı durumda bile kulanmadığım belimdeki ruhsatlı silahımı köpeğe ve sahibine hatta sülalesine ateşlemekten hiç çekinmem eminim hakimde bana hak verecektir evlat sahibi olmayanlar bunu anlayamaz...

Bu canavarları besleyenler bir daha düşünsün bence kendi hayatlarıda tehlikede....

Forumdan Uzaklaştırıldı
Ben buradan tüm pitbull sahiplerine sesleniyorum: eğer bir gün o beslediğiniz hayvanlar bir insana zarar verirse nasıl kurtulacaksınız bu işten..

mesela benim oğluma yada eşime bir pitbull yada başka bir köpek bir şey yaparsa bugüne kadar bir çok sıkınıtılı durumda bile kulanmadığım belimdeki ruhsatlı silahımı köpeğe ve sahibine hatta sülalesine ateşlemekten hiç çekinmem eminim hakimde bana hak verecektir evlat sahibi olmayanlar bunu anlayamaz...

Bu canavarları besleyenler bir daha düşünsün bence kendi hayatlarıda tehlikede....

Çok haklısınız,artı bir milyon...

Bana göre bu makina (hayvan) işyerinde hırsıza karşı kullanılmaktan başka bir amaçla beslenemez,kimse kalkıp da bu köpeği çocuklarının oynadığı bir bahçeye koymamalıdır...

Çünkü gerçekten şakası yok bunların,öldürüyor,ısırınca kopartıyor...

Normal bir hayvan değil kesinlikle...

Kas ve kemik yapısı farklı,başka birşey gibi.

belki sana göre çok mantıklısın ama çoğuna göre çok saçmasın senın dediğine gelirsen benim kuzenimi bir motorcu çarptı ve 500 metre sürükledi benim napmam lazım onu ve sülalesini öldürmemmi lazım kısasa kısas yani tutki sen onu öldürdün onun ailesinden biri geldi seni öldürdü eee sonuç ne herkes birbirini öldürdü tamm emin olki bende masum bi bebeye zarar gelmesinden yana değilim ama okuduğum o kadar çok saçma yorum varki çoğunu okurken karnım ağrıyor gülmekten madem yorum yapılıyor gözünüzü seveyim mantıklı yorum yapın "kısasa kısas değil" :farao:

aynı benim kafadasın abi +1000 sevdiklerime falan böyle köpek saldıracak bi yerlerini parçalayacak ki ben duyana kadar olayı zaten köpeğide adamıda hallederler köpeğide öldürürüm adamıda hastanelik edene kadar döverdim ben buyum kardeşim kimse kızmasın öyle köpek olmaz olsun allahtan bizim burda yok öyle bişey

arkadaşlar benim nekadar hayvan sever bi insan oldugumu bi bilsenız kendimi bildim bileli hep köpek besledim alman kurdu kırması bi köpegimiz vardı 13 yaşında 4 ay önce öldü ,,konuya dönersek kesinlikle hiçbir hayvanın zarar görmesini sahibinden ayrılmasını istemeyiz, Ama pitbull bildiiniz bir köpek cinsi degil,,ingiltere de Bulldog ve çeşitli terrierlerin çiftleştirilmesiyle elde edildi. Amerika Birleşik Devletleri'ne getirilen bu cins burada daha SALDIRGAN hale getirildi Amerikalı uzmanlar tarafından, neden bazı güvenlik ve bekçilik görevleri için.GÜNÜMZ İNSANLARI BU HAYVANLARI KAVGA ETTİRMEKTE VE ÜSLERİNDEN PARA KAZANMAKTADIR MAALESEF BUNLAR ENGELLENEMİYOR arkadaşlar:pale: http://www.akilli.tv/video/352108/pitbull-vs-kangal.aspx gelde şikayet eden arkadaşa hak verme ,istisna yani boyle 'adice' kullanmıyanlara degil sözümüz .Ancak konu pitbull sa 'yetiştirme' tarzı hikaye beyler bunu böyle bilin. bu pislik videoyu nerdende gittin buldun diye düşünenler olucak dogal olarak şöyle anlatiym hemen. akıllı tv ye giriyorum arasıra ve encok izlenenler sizde bilirsinizki bazen anasayfada oluyo malesef bende böyle gördüm

videodaki köpekleri dövüştüren ve bunu bir övünç kaynağı gibi çeken arkadaşta ne kadar aciz olduğunu çekmiş sadece bizler yani PiTBuLL besleyenler olarak sırf bu yüzden bu ırkın üretimine karşıyız bu şekilde aciz insanların eline geçmemesi için insan olan zaten bunu yapamaz aslında bakılırsa o kadar çok söylencek şey varki ama onları buraya yazamıyorum keşke imkan olsada o aciz insanla diğeri köpeği aynı yere bıraksak UNUTMAYALIMKİ HEPİMİZ BU DÜNYADA BİR SINAVDAYIZ KİMİMİZ GEÇİCEK KİMİMİZ KALICAK VE BU DÜNYADA YAŞADIKLARIMIZI VEYA YAŞATTIKLARIMIZI AHİRETTE YAŞIYACAĞIZ BUNUDA UNUTMAYALIM

Son düzenleme:
pitbull cinsi köpek besliyorsak eğer tabiki çocukların oynadığı bahçeye bırakmamalıyız.. Pitbull besliyorsak ona göre yetiştirmeli ve köpeğe dikkat etmemiz gerekir.. Dışarı çıkarmamız gerektiğinde ise genelde gece olunca çıkarmalı dolaştırmalıyız. Eğer sahibi pitbull cinsi köpeğine sahip çıkmıyorsa ve tehlike arz ediyorsa sahibini uyarmalıyız.. Oda olmadı belediyeye vs. şikayette bulunmalıyız yada kendi yöntemlerimizle köpeği ortadan kaldırırız.. Sahibi kötü bi insansa eğer

pitbull cinsi köpek besliyorsak eğer tabiki çocukların oynadığı bahçeye bırakmamalıyız.. Pitbull besliyorsak ona göre yetiştirmeli ve köpeğe dikkat etmemiz gerekir.. Dışarı çıkarmamız gerektiğinde ise genelde gece olunca çıkarmalı dolaştırmalıyız. Eğer sahibi pitbull cinsi köpeğine sahip çıkmıyorsa ve tehlike arz ediyorsa sahibini uyarmalıyız.. Oda olmadı belediyeye vs. şikayette bulunmalıyız yada kendi yöntemlerimizle köpeği ortadan kaldırırız.. Sahibi kötü bi insansa eğer

benimde anlatmak istediğim zaten bu :cat:

arkadaşlar bendede var köpek hakiki kangal kırma falan değil 3 tane vardı şimdi 1 tane kaldı çok zor şartlar altında büyüttüm görseniz hepside inek gibiydi aynı o kadar büyüktü bakmayın inek dediğimi arkadaşlar inek diyor çok büyüktü yani evim müsait kuş uçmaz kervan geçmez diyebiliriz ufak bir mahalle 4 hane var gündüzleyin öküz zinciriyle bağlar gece 12 den sonra salardım onları aynı askere benzetiyordum mahalleye güvenceydi yani allaha şükür saldırdı ama daha kimseyi ısırmadı bi gün baktım olucak gibi değil işlerden ilgilenemiyordum ve ikisini akrabalara verdim vermez olaydım biri kayboldu birine motor çarptı topal kalmış ve şimdi 1 tane kaldı çok rahatta bakıyorum ama şunu söylemeliyim köpek beslemek çok zor hele o gençlik hastalığını atlatması tam bi şans gerektiriyor diyebilirim seçiminizi iyi yapın bakabileceğiniz köpekleri besleyin...kaldıramayacağınız yükü kaldırmaya çalışmayın

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar