ustalardan yardım

herkese merhaba,
son bir haftadır kafama DANK!!! etti CBF 150 olan motorumu CBF 250 ile değiştireceğim.
bir tane CBF 250 buldum ama kafama takılan bazı şeyler var.sizlerin yorumuna açmak istedim.
alacağım motor 2006 model ve 30.000'de.fiyatı ise 4000,00 TL.motosikletin tüm bakımları yetkili serviste yapılmış temiz bir motor.
benim merak ettiklerim ise;
1-) bu fiyata bu motor alınır mı?
2-) bu motoru alsam en az 15.000 KM yol yapacağım.45.000'de bu motoru satabilir miyim?
3-) 1.90 boyunda ve 125 kg ağırlığında biriyim.sizce bu motor bana sürüş pozisyonu olarak uygun mudur?

ilginize şimdiden teşekkür ederim

PS:ayrıca elinde CBF 250 model motoru olan varsa (2005 ve üzeri model) ve CBF 150 ile takas etmeyi düşünürse özelden ulaşabilirsiniz

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
herkese merhaba,
son bir haftadır kafama DANK!!! etti CBF 150 olan motorumu CBF 250 ile değiştireceğim.
bir tane CBF 250 buldum ama kafama takılan bazı şeyler var.sizlerin yorumuna açmak istedim.
alacağım motor 2006 model ve 30.000'de.fiyatı ise 4000,00 TL.motosikletin tüm bakımları yetkili serviste yapılmış temiz bir motor.
benim merak ettiklerim ise;
1-) bu fiyata bu motor alınır mı?
2-) bu motoru alsam en az 15.000 KM yol yapacağım.45.000'de bu motoru satabilir miyim?
3-) 1.90 boyunda ve 125 kg ağırlığında biriyim.sizce bu motor bana sürüş pozisyonu olarak uygun mudur?

ilginize şimdiden teşekkür ederim

PS:ayrıca elinde CBF 250 model motoru olan varsa (2005 ve üzeri model) ve CBF 150 ile takas etmeyi düşünürse özelden ulaşabilirsiniz

1-) fiyatı ıyı gozukuyo yakından ıncelemenı tavsıye ederım
2-)bişe diyemıcem ama honda oldugu ıcın alıcı bulunur
3-)motor sana pozısyon olarak uygundur

Fiyat olarak makul geldi, yinede StoneOfDeath arkadasımızın dediği gibi yakından araştırmanı öneririm. Satış konusunda sıkıntı çekersin veya çekmezsin diyemiyeceğim fakat Cbf serisinin 150 ve 250 cclik motorları her anlamda ekonomik oldugu için ilgisini kaybedeceğini sanmıyorum. Birde boy ve kilo kısmına gelince; zaten Cbf150 kullandıgını soylemişsin, Cbf150'yi kullandıgında kilo ve boyun problem dogurmamışsa Cbf250'de bir problem yaratmaz. Şimdiden hayırlı olsun.

Genel oLarak Yüksek KM li motorlar satılırken zorluk cekilir...

Ama temiz kullanılmıs ve motordan anlayan birisi motorun durumuna göre satın alır...

Yine de düşük km lerden yanayım...

Bu km de değişmesi gereken tüm parçaları değişmiş mi bi sor Hele ..?

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
15,000km için bu motor değiştirilmez. Performanslı bir makine ile takas etseniz neyse. Ahım şahım bir farkı yok ve masrafa değmez. Birsürü masraf açar ama kağıt-kalem masrafı.

CBF 250 nin parçaları CBF 150 kadar ucuz değil sadece göstergesi 800TL civarında olması lazım dikkatt!!

dostum bende senin yaptığını yaptm bir dönem ilk çıktığında 2003te aldım cbf 150 sonra bi heves cbf250 aldım
ama sana yemin ediyorum performansta kalkışta yakışta hiç bir fark yok sadece cbf250 parçaları daha pahalı ve eloktronik gösterge paneli var
yani durduk yere masrafa ve riske gireceksin
çok iyi düşün derim ve hatta deneme bile

Motosikleti
cb 125 f
dostum bende senin yaptığını yaptm bir dönem ilk çıktığında 2003te aldım cbf 150 sonra bi heves cbf250 aldım
ama sana yemin ediyorum performansta kalkışta yakışta hiç bir fark yok sadece cbf250 parçaları daha pahalı ve eloktronik gösterge paneli var
yani durduk yere masrafa ve riske gireceksin
çok iyi düşün derim ve hatta deneme bile

arkadaşın dediklerine katılıyorum.yanlız cbf 150 2006 da çıkmadımı?

cbf 150 den inip 250 ye binmeye değmeyecektir. değiştiriyosun madem biraz daha kasıp daha uzun süre kullanacağın daha büyük cc bi motor al. :cat:

arkadaşlar görüşleriniz için hepinize teşekkür ediyorum ama daha büyük bir cc'ye geçmeye malesef şu an imkanlar el vermiyor.yoksa 2006 model 33000'de çok temiz bir CBF 500 var D&B motorda ama bende bütçe yok.benim için hızı pekte önemli değil.ben torku için almak istiyorum.CBF 150'de özellikle 2 kişi bir rampaya vurduğumuzda 1 viteste bağırıyor 2.vitese atıyorum boğuluyor.zaten motorun max. taşıma kapasitesi 160 kg.zaten benim kıyafetlerle 130 kg olduğumu düşünürsek tek başımayken bile motoru zorluyorum.hele ki 2 kişiyken motor resmen inin artık üzerimden diye bağırıyor.ayrıca şehirler arası gezilerde de hızımı 5. viteste 80 km'ye sabitlememe rağmen motor belli bir süre sonra şişiyor.benim amacım kısıtlı bütçeyle bu sıkıntıları gidermek.hızı pekte önemli değil.sadece taşıma kapasitesi bana göre olsun ama gücünden bir şey kaybetmesin diye bu değiştirme fikrim

peki bu gs 500'ler nasıldır.bildiğim kadarıyla 4-5 seneden beri üretilmiyor.aldığım zaman son sahibi olur muyum?

piyasada 90-92 modellerı var mıllet bınıyor hala.
sahibinden.com dan arat bı bak

öncelikle herkeze merhaba.
ben daha önce hiç vitesli motosiklet kullanmadım ama 1-2 sene sonra
motosiklet almak istiyorum(ehliyet aldıktan sonra).benim boyum
1,70-1,75 arası bende yamaha ybr 125 almak istiyorum ama
ben ybr 125'i rahat kullana bilirmiyim?
aranızda ybr kullanan varmı?
bu ybr lerdeki vites sistemi nedir?
yardımlarınızı bekliyorum.hepinize teşekkürler.

Genel oLarak Yüksek KM li motorlar satılırken zorluk cekilir...

Ama temiz kullanılmıs ve motordan anlayan birisi motorun durumuna göre satın alır...

Yine de düşük km lerden yanayım...

Bu km de değişmesi gereken tüm parçaları değişmiş mi bi sor Hele ..?

evet katılıyorum bi sor derim bende...:cat:

cbf150 2003 te çıktı araştırabilirsiniz
hatta 2004 yılında sattığım arkadaş hala kullanıyor ve motor izmirde

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar