MANYETO sorunu cup

arkadaşlar resimde görülen manyotonun aynısı benimki bu manyoto vuruntululu ve zor dönüyor motorun rölantisini etkiliyor ancak biraz gaz verince vuruntuyu kesiyor aynı şekilde yolda giderkende düşük gazda vuruntulu çalışıyor gaz yarıdan sonra iken normal bu metal kısmın içinde bi metal tas gibi bişey var o sağa sola elle oynuyor sorun ondan büyük ihtimal geçenlerdede burdan zincirle marş motoruna bağlantı olduğundan marş motoru bunla kitlendi mecburen marş motorunun zinciri söktüm motor çalıştı ancak gine vuruntulu çalışıyor motoru çok düşük devirde kullanıncada takılıyor ve motor stop ediyor yanlış anlamayın marş motorunun zincirini söktüm şimdi kendi takılıyor yani marş motoruna değil ve motoru ileri yada geri oynatmazsak motorun ayak marşına basılmıyor oda sıkışıyor az oynatınca sorun yok acaba sorun nerde

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bu manyeto yedek parça olarak satılıp internette resmi çıkıyorsa bozuluyor demektir, ateşlemen düşük hızlarda kesintili diyosun, sargılarında kopukluk falan vadır, ister lehimlet, garantili olmazsa değiştir.

o metal kısmı kranka tutturan somun gevşemiş olmasın, oynayıp çarpar sağa sola

yanlış anladınız elektirik le sorun yok kesilme falan jeolog abi o metal in içinde bişey vare o oynuyor

ben bişey soracam bu aküyü doldurmaya mı yarıyor bujiyemi elektirik gönderiyor

bu motorun elek tirik üreten parçasımotorun her aksamı bundan elektirik alır peki bunun nasıl söküldüğünü bilen varmı ortasın da büyük bi soman var bi türlü onu sökemiyorum

arkadaşlar bunu nasıl sökecez bilen yokmu

Son düzenleme:
tam olarak bilmiyorum ama somun ters paso olabilir. yani saat yönünde sökmeyi denedinmi.

moto - x benim scooterında o bölgesinden ses geliyor şıkır tı var motor soğukken yapıyor ısındaıktan sonra geçiyor servise götürdüm orayı havalı tabanca gibi bi aletle söktü ama ne olduğunu bilmiyorum içerden bir dişli değiştirdi ama ses yine devam ediyor...

yav bilen yokmu 100 kişi bakmış lütfen yadım sorunumuz volantı nasıl sabitlesekki vidayı açabilelim

peki servis onu nasıl sabitt tuttu da vidayı açtı

İlk önce bak bakalım sargılardan volanın içindeki mıknatıslara sürtenler olmuş mu diye..
Sürten varsa açık ekildeyken bujiyi çıkar ayak marşı ile marşa bas acaba krankta balans mı var diye..
Eğer yoksa vede içindeki mıknatısalar dönüyor ise hiç sökme sigara külü ve japon yapıştırıcısı ile yapıştır mıknatısları.
Ama mıknatıs değilse sorunun buradan değil marş motorunun yayındanda olabilir..
Görmeden kesin bişey söylemek imkansız :)

abi sorun bu volantla marş dişlisi arasın da volanta vidalı hani şu 3 vida yeri varya içerden oralara motalı bi metal var onun vidaları çıkmış ve o ses yapıyor motorun kitlenmesini sağlıyor benim bunu söküp o vidaları takmam lazım

bizm bi şekilde volantı sabitleyip o vidayı sökmemiz şart

Son düzenleme:
Hmm o zaman vidayı havalı tabanca ile sökebilirsin ancak
Yoksa sökemezsin krankta balans yaptırabilirsin fazla zorlarsan..
Bence sen bi tamirciye git çünkü o somunu söksen bile volan oraya konik biçimde geçiyor
Çektirme olmadan çıkmaz yani vidayı söksende..
Git bi tamirciye balans yaptırmadan söktür vidaları sık tak
Zaten 5 tl den fazla alacaklarını sanmıyorum
En azından ben olsam at bişeyler derdim :p

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
abi sorun bu volantla marş dişlisi arasın da volanta vidalı hani şu 3 vida yeri varya içerden oralara motalı bi metal var onun vidaları çıkmış ve o ses yapıyor motorun kitlenmesini sağlıyor benim bunu söküp o vidaları takmam lazım

Yahu tak 1. vitese sabitle vidayı sonra da lokma, kısa-uzun kol ile çıkart gerekirse kolu demir bir boru ile uzat kuvvet al.

hayır viteste gine dönüyor peki havalı tabancanın özelliği ne önemli olan volantı sabitlemek çektirmede buluruz bu arada burda servis falan yok

illaki sabitlemenin bir yöntemi vardır

Son düzenleme:
Arkadaşım havalı tabanca olmadan lokma ile uğraşma allah korusun krankta 1 mmlik yamukluk bile krank ucunda 30-40 mmye ulaşır :)
Bozarsın falan sonra uğraşıp durursun..
Havalı tabanca lastikçilerde vardır git bi lastikçiye sök orada
Bide çektirme bul sök
Sabit durması içinde içinde kaması var onunla rahatca yerine takabilirsin

Arkadaşım havalı tabanca olmadan lokma ile uğraşma allah korusun krankta 1 mmlik yamukluk bile krank ucunda 30-40 mmye ulaşır :)
Bozarsın falan sonra uğraşıp durursun..
Havalı tabanca lastikçilerde vardır git bi lastikçiye sök orada
Bide çektirme bul sök
Sabit durması içinde içinde kaması var onunla rahatca yerine takabilirsin

abi lokman la havalı tabancanın ne farkı var lokman niye bozsunki hadi diyelim tabanca ile açtırdıkta şu sabitleme olayını iyi bi anlatsan nasıl oluyor

kama falan tam anlamadım

Son düzenleme:
abi lokman la havalı tabancanın ne farkı var lokman niye bozsunki hadi diyelim tabanca ile açtırdıkta şu sabitleme olayını iyi bi anlatsan nasıl oluyor

Yahu arkadaşım havalı tabanca ile volanı sabitlemendende sökebilirsin..
Takarsın havalı tabancaya uygun bi lokma ucu, basarsın tetiğe sökülür ve krankı zorlamaz.. darbeli matkap gibidir yani volan dönmeden vidayı söker :)
Ama volanı sabitleyip lokma kolu ile denersen senin yaptığın basınç ile krank pimi oynayabilir ve kranka balans yaptırırsın :cat:
He tehlikeli olan şeyide söyliyim volanı nasıl sabitleyeceğini soruyosan bujiyi çıkarıcaksın uygun bi buji dayanaması alacaksın takıcaksın lokmayı volana sökmeye uğraşacaksın..
Ben söyleyeceiğimi söyledim arkadaşım gerisi sana kalmış :p

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar