Yolda vites pedalı koparsa?

Bugün evden çıktım. Motora 1, 2 , 3 derken yavaşladım, 2'ye alayım dedim, olmadı, boşa falan filan derken nafile.. Sağa sinyal verdim, durdum. Bi baktım ki vites pedalı gövdeye bağlı olan yerden kırılmış. Motoru tekrar çalıştırmam için boşa almam lazım 3 viteste kalmış. Çubuktan elimle yapayım dedim olmadı. Netice Serhat ustaya kadar ite ite debriyajı sıkarak götürdüm.
Neticede şunu öğrendim ki; motor viteste iken tabii ki debriyaja basıp ayak marşı ile çalışıyormuş...
Öğrendik ama hiç olmazsa bilmeyen arkadaşlar varsa, inşallah başlarına gelmez ama gelirse de akıllarında olsun....

Bugün evden çıktım. Motora 1, 2 , 3 derken yavaşladım, 2'ye alayım dedim, olmadı, boşa falan filan derken nafile.. Sağa sinyal verdim, durdum. Bi baktım ki vites pedalı gövdeye bağlı olan yerden kırılmış. Motoru tekrar çalıştırmam için boşa almam lazım 3 viteste kalmış. Çubuktan elimle yapayım dedim olmadı. Netice Serhat ustaya kadar ite ite debriyajı sıkarak götürdüm.
Neticede şunu öğrendim ki; motor viteste iken tabii ki debriyaja basıp ayak marşı ile çalışıyormuş...
Öğrendik ama hiç olmazsa bilmeyen arkadaşlar varsa, inşallah başlarına gelmez ama gelirse de akıllarında olsun....

çalışsa 3 demi kaldırcakdın :p

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bu hep benim de aklımda olan bişey..hele ki uzun yolda oldugumuzu varsayarsak cidden zor bir durum..boşuna ybr demiyor herkes..:)..onlarda uzatma kolu yok direk dişliye bağlı..
her an kontrol etmek gerekli..

yokuş aşagi kalkardi ya 3 te ne varki:queen::queen: 3. viteste motoru kaldrimayi bilen adam nasil olurda viteste motor çaliştirmayi bilemez anlayamadim:queen::queen::queen::queen:

Yani gereksiz bi açıklama yapmak zorunda kalıyorum. Birinci motorum otomatik vites Yamaha Aerox'du. İkinci motorum Suziki 650 DR İdi ve onda ayak marşı yoktu. Bu Keeway Süperlight'ı da alalı 2 hafta oldu. Sanırım bu kadar yeter.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Hakikaten sağlam bilgiymiş:rendeer:

Yani gereksiz bi açıklama yapmak zorunda kalıyorum. Birinci motorum otomatik vites Yamaha Aerox'du. İkinci motorum Suziki 650 DR İdi ve onda ayak marşı yoktu. Bu Keeway Süperlight'ı da alalı 2 hafta oldu. Sanırım bu kadar yeter.

:queen::queen::queen::queen::queen:

3te kalkmaz kardeş.50 motor kullnsanda nafile:cherry:dediği gibi yokuş aşa tamam

arkadasim olay benimde basimdan gecti daha dün cok gec deil bnmkini kırmıstılar bn okuldayken geldm baktm mars kolu ve vites mekanizmasını komple kırmıslar itekleye itekleye tamirciye götürdüm sıfır pparcalar komple 135 tL tuttu neyseki kaynakla maynakla bi sekilde 35 tl ye bitrdk smdi sorunsuz cok skr gecmis olsun bu arada abim

Niye 3 . viteste kalkmasın beya sizin motor ile benım motor arasında ne fark var=?

3 .vites çok zor kalkması çok yüksek devirde yarım debriyajla , ayak marsı yoksa vurdurularakta çalışır

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar