- Konu Yazar
İnternette bir araştırma yaptım ama şu an geçerli olan hız limitlerinin hangi tarihte karalaştırıldığını bulamadım. sitedede bu konuyla ilgili açıldımı diye aradım ama bulamadım!
Tahmin ediyorumki bu limitler yıllar önce kararlaştırıldı. geçen sene çıkar bir haberde hız limitlerinin Karayolu Güvenliği Yüksek Kurulu'nun toplantısında şehiriçinde 50den 70e, bölünmüş ve otoyollarda 90dan 120 ye çıkarılacağı yer almıştı.
şehir içinde 50km/h bence yeterli, artırılmaması gereken bir hız. ancak, şehirler arası yollar ve araçlar çok daha fazla süratler yapabilecek kalitede. bence hız limitleri otoyollarda,otobanda,şehirler arası yollarda artırılmalı.
bu hız limitlerinin belirlenmesinde en önemli olanlar araç ve yol kapasiteleri.
bugün artık yollar ne köy yolları gibi nede araçlar anadol,reno12 gibi
pek tarafsız karşılaştırmalar değil ama, sonuç olarak ne yollar 50 yıl önceki gibi
nede araçlar... (şahsi düşüncelerim)
Tahmin ediyorumki bu limitler yıllar önce kararlaştırıldı. geçen sene çıkar bir haberde hız limitlerinin Karayolu Güvenliği Yüksek Kurulu'nun toplantısında şehiriçinde 50den 70e, bölünmüş ve otoyollarda 90dan 120 ye çıkarılacağı yer almıştı.
şehir içinde 50km/h bence yeterli, artırılmaması gereken bir hız. ancak, şehirler arası yollar ve araçlar çok daha fazla süratler yapabilecek kalitede. bence hız limitleri otoyollarda,otobanda,şehirler arası yollarda artırılmalı.
bu hız limitlerinin belirlenmesinde en önemli olanlar araç ve yol kapasiteleri.
bugün artık yollar ne köy yolları gibi nede araçlar anadol,reno12 gibi
pek tarafsız karşılaştırmalar değil ama, sonuç olarak ne yollar 50 yıl önceki gibi
nede araçlar... (şahsi düşüncelerim)