arkadaşlar bir sorum var cevaplarsanız sevinirim

takip eden arkadaşlar bıkmıştır belki açtığım konulardan, yine bir sorunum var ve fikirlerinizi bekliyorum piston ve gömleğini, sibop üst kapağını komle yeniledim motorum şu an çalışıyor ve geziyorum ama aşırı derece fazla benzin yakıyor 2litre benzin aldım 30 km götürmedi çok canım sıkıldı nedenni ne olabilir bilen arkadaşlardan fikirlerini bekliyorum. TAMİRCİYE GÖSTER FİKRİ İÇİNDE OLANLAR FİKİRLERİNİ KENDİNE SAKLASIN. Diğer arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. Birde segmanları değiştirmek istiyorum en kaliteli segman markası bilen varsa paylaşsın 125 lik motorum ama silindir 150 lik

Son düzenleme:
cevap vereceğim fakat kabul etmeyeceksin biliyorum.

bu şekilde aracını randımanlı bir şekilde kullanamayacaksın,inat etmekten vazgeç

inat değil arkadaş sadece ben kendim yapmak istiyorum bu bir zevk araştırmak ve yapmak anlayın lütfen

psitonve gömleği yeniledin ve segmanları yenilemedin sebebi nedir?
yakıtın fazla olması yakıt sistemi yani karbüratör ve ayarları ile ilgilidir.
yeni takılan gömleğin ve pistonun ölçüsü nedir?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ama bence 20 liraya 30 km gitmemesi çok büyük bir olay..karbüratör ayarı ne kadar kötü olursa olsun hatta komple benzini açsanız dahi ayar vidasını sona getirsek bile sanmıyorum ki o kadar fazla yaksın..kaldı ki zaten motor buna izin vermez..bu kadar zengin karışıma kalmadan bogulur ve çalışmaz..ilginç bir durum..?

karburatör sorunu..ayar problemin var.....motor yapılırken ehil biri yapmamışsa sübap yataklarında oturma sorunu yada uyumsuz piston gömlek sorunu vsvsvsvs bir uzmana danış derim..inat edicem diyosan böle bin bedelini öde :queen:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
motor bloğun ne kadar temiz, yağın ve yağ filtren vs.. 1.5lt ile 30km gayet normaldir (sakin sürüşte) aragaz veriyor, devamlı yüksek devirlerde seyir ediyor çok fazla dur kalk yapıyorsan bu olur 2-2.5lt.. 2lt diyorsun, zaten şırıngayla deponu besliyor ve de bitene kadar yol yapmasından bahsediyorsun.. daha ne bekliyordun ki..
bir de şöyle birşey var.. motorun baştan aşağı elden geçmesi gereken duruma gelmiş iken, km telinin hassasiyetinden nasıl bu kadar eminsin peki? gps ile mi ölçüyorsun gittiğin yolu..

Son düzenleme:
Benzin depo kapağının olduğu plastik aksamı komple sök.Motorun sol tarafından baktığında karbüratörde hava ayar vidasını göreceksin.Motoru çalıştırıp ısınması için bir süre bekle.Motor çalışma sıcaklığına geldiğinde ince uzun düz ağızlı bir tornavidayla hava ayarını biraz sağa veya sola çevirerek motorun devrini dinle. hava ayar vidasını motor devrinin en çok arttığı konumda bırak.Büyük ihtimalle motor rolanti devrinde biraz yükselme olacaktır.karbüratörün sağ tarafındaki rolanti ayar vidasından uygun rolanti devrini ayarla yani düşür.tekrar hava ayarını sağa ve sola çevirerek kontrol et.devrin en yüksek olduğu noktada bırak.Bu ayarı mutlaka ve mutlaka motor sıcakken yap.

Son düzenleme:
aracın biyerlerden yakıt akıtıyor yakıt tankından kalbürötör eklemlerinden manifold contaları yırtılmış olabiir.karbütör ayarı o kadarda bozulmaz.Benzin hotrtumu falan kontrol et.Hava filtren fazla hava alıyormu kontrol et sonra bidaha bi bakalım

oncelıkle sıpob ayarı derım yakıtta cok fark eder we bıraz fazla yakmasıda sılındırın yenı olmasıdır alısınca mekanık parcalar azalır yakıt

Karburatör,buji,subap bu üçüne baktır 3 den biridir.2,5 litreyle ben 60 km yapıyorum ortalama hız 60-65km/h.

Karburatör,buji,subap bu üçüne baktır 3 den biridir.2,5 litreyle ben 60 km yapıyorum ortalama hız 60-65km/h.

baktırmıyor işte arkadaş illa kendisi yapacak,bu sorunlarda daha önce kendi ilgilendiği için oluyor sanırım.daha önce de bir kaç parçayı değiştirdi yaptı etti ama neyi nasıl yaptı nerde hata yapıldı belli değil.

çok basit bir yerde bir püf noktasından ibaret olabilir sorun:cat:

dede 350 kardeş çabanı takdir ediyorum aynı benim kafadansın.Aynı formda yer alıyoruz merak etme halledecez hepsini

Ben Karburatörümü kendim ayarladım egzozstan dinliye dinliye koklaya koklaya:)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar