Müthiş ve gerçek, Bu bir haberdir

fft5_mf84639.Jpeg

Özelikle büyük şehirlerdeki trafik yoğunluğunu çok düşünen mucit Dursun,
eline geçirdiği jeneratör motoruyla tek kişilik helikopter yapma projesini hayata
geçirmek için çalışmaya başladı.
Jeneratör motorunu beline sıkı bir şekilde bağlayan mucit Dursun,
jeneratöre bağlı bir pervaneyi de başının üst kısmına taktı.
Teçhizatlı bir şekilde köyün hemen karşısındaki yüksek dağa çıkan Dursun
Beytaçoğlu, beline bağlı jeneratörü çalıştırdı. Jeneratörün çalışmasıyla
birlikte, başındaki pervane de dönmeye başladı.
Mucit Dursun, arkadaşı TEDAŞ Özalp şefi olan İhsan Akyüz’ün dağdan aşağı
itmesiyle havalandı. Köylünün şaşkın bakışları arasında köyün üzerinde dolaşan
Dursun Beytaçoğlu, inmek isteyince iniş için herhangi bir yöntem geliştirmediğini
fark etti.
Köyün üzerinde dönüp duran mucit Dursun, mazot bitince köyün üstüne
düştü. Köylüler tarafından Van Devlet Hastanesine kaldırılan Dursun Beytaçoğlu,
çenesi ve ayağı kırıldığı için 17 gün hastanede yattı.

http://www.radikal.com.tr/Radikal.a...rticleID=912965&Date=16.12.2008&CategoryID=77

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
tek pervaneyle yaptıysa yalan haberdir.. ters çalışan çift pervane yaptıysa tasarımını, mucit değil intihalci olur.. çünkü zaten japonya'da bu yapıldı.. hala prototip geliştirilmeye çalışılınıyor güvenlik kuralları nedeniyle.. 2005yılında ilk güvenli uçuşu gerçekleştirdi 125cc 8hp 75kg.. 90km/h max sürat fiyat 5000-10.000dolar..

340x.jpg

Son düzenleme:
Helal olsun amcaya bayağı bayağı uçmuş yani? bir de nasıl ineceğini düşünseymiş keşke:mrgreen:

Motosikleti
Forza250-cygnusL
tek pervaneyle yaptıysa yalan haberdir.. ters çalışan çift pervane yaptıysa tasarımını, mucit değil intihalci olur.. çünkü zaten japonya'da bu yapıldı.. hala prototip geliştirilmeye çalışılınıyor güvenlik kuralları nedeniyle..

]

Köyün üzeerinde dönmüş durmuş.... :queen::queen: Pervanenin zıttına döner durur.... Köylü de tutamaz... Biraz asparagas geldi banada....:wiinkk:

Forumdan Uzaklaştırıldı
yine de helal olsun adam uğraşmış geliştirmiş

Türk'ün adı ondan sonra tabi hırsıza çıkar, dediğim gibi çift pervane yaptıysa aşırmacılık yani intihalden başka birşey değildir.. ama tabi onca master doktora öğrencisi hatta öğretim görevlisi profesörün bu intihale başvurduğunu düşünürsek yurdum köylüsünün çalması ya da mucitim diye dolaşması ne ki.. helal olsun değil mi.. taklitçilikten öteye gidemeyen sığıntılar olarak anılırız ne güzel..

5-10.000$ a helikopter ,az da yakar bu İstanbul'un trafik derdine son,herkez uçsun:queen:

Moderatör
Karadenizin bir dağ köyünde de adam parça parça arabayı evinin önünde toplamıştı.. ama ilginç olan eve gidilen yol patika yoldu :) Türk'üz Doğruyuz ve Çalışkanız :)

5-10.000$ a helikopter ,az da yakar bu İstanbul'un trafik derdine son,herkez uçsun:queen:

hocam bu taşıt piyasaya çıkarsa bide bunun için ehliyet almak gerekicek düşünsenize dershaneye gittiniz ben ... sınıfı ehliyet almak istiyorum doğal olarak dershanedeki görevlide soracak daha önce kullandınız dimi :queen::queen::queen:

Forumdan Uzaklaştırıldı

motosikletle az öldük birazda bunla ölelilm hehe :D 10 sene sonra pıyasada ehlıyetsız ruhsatsız plakasız hurda helıkopterler dolasmaya baslar mobıletler gibi:D kuryeler helıkopterle pizza dagıtıomus :queen: sonra stuntcular belirmeye baslar aralardan ters ucan takla atarak gıden tepetaklak arifler ruzgar osmanlar: D sonra ybr modifiyecıler bunlarıda modıfıye eder kafa grenajına bı teyıp cantasına 2 woofer oooh karelı puskullu deri döşeme pervanesınede kara gozlum tadından yenmez walllaa:p

En azından havada çukur yok,ne ehliyeti ya havada mi çevirecekler bir de:cherry:

Forumdan Uzaklaştırıldı
dayı işin sonu ya :D

En azından havada çukur yok,ne ehliyeti ya havada mi çevirecekler bir de:cherry:

hocam eğitimsiz mi kullandıracaklar gerçi eğitim kurumlarınıda görüyoruz trafik kurallarından bihaber sürücülere veriyolar ehliyetleri sonra okuyoruz gazetelerede bilinçsiz sürücü kazaya sebebiyet verdi .... ölü diye neyse burasu Türkiye...

hocam eğitimsiz mi kullandıracaklar gerçi eğitim kurumlarınıda görüyoruz trafik kurallarından bihaber sürücülere veriyolar ehliyetleri sonra okuyoruz gazetelerede bilinçsiz sürücü kazaya sebebiyet verdi .... ölü diye neyse burasu Türkiye...

20-30 sene sona kısmetse bu helikopterlerden alıp kamera sistemiyle donatacağım ,gezmedik alan bırakmayacağım o zaman bile Türkiye'de havadan polisin kenara çek deyip ehliyet soracağını sanmıyorum:queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar