hehh şimdi uzlastık galba?Bi arkadasımın bi sözü vardı bende katılıyorum bu soze ALLAH ÇİNLİLERDEN RAZI OLSUN HEM UCUZA MOTOR SAHİBİ OLUYOSUN HEMDE BEDAVADAN TAMİRCİLİĞİ ÖĞRENİYOSUN DİYE.İste bu motorcu olma yolunda atılmıs en buyuk adımdır merak.Kucukken babamla mobiletin heryerını sokerdık.Bu insanı pişiriyo iste neyın ne olduğunu anlıyo insan.Motoru alma sebebinizden biride heryerini sokebileceğin bi oyuncağının olması.Bende çok buyuk keyif alırım ama bazen can sıkıcı olabiliyo bu durum.Mesala bi keresinde arka gobeğın janta gectığı dişlilerı parcalamıstım.Her yolu denedıkten sonra disliyi iple janta bağlayıp motoru Kavakköy"den Şarköy"e getirmistim(25 KM).Arkadasımın CBR 125 R ı vardı benım motorum problem cıkarmasaydı gayet iyi bi tur olurdu ama malesef boyle tatsız anılarım cok.
O yuzden oynamak isteyen alsın ama herkes tamirci olmak istemiyo.Bi arkadasım aldı zırt pırt kapıda Tufan orası boyle oldu Tufan burası boyle oldu ne yapcaz.Servise gıt diyorum ilgilenmiyolar.Motorum yağ kacırıyodu adam keçeleri değiştirmek yerine dış kapağa sıvı conta cekıp bıraktı(40 ytl).ee yine kacırmaya basladı değistirdim keçeleri şimdi oldu.Ama adam resmen oyle kullan banane diyo.Garantisi yokmu bu meretin?TAMİRCİ

garantiye girmez bu garantiye girmez.E ne girer peki garantiye acaba?
Hadi ben sorarım sikayet ederim geleni geçeni servis yapmışsınız diye.Ama sormayanlardan dunyanın karını elde edıyo bu firmalar.Sozde garantısıvar osu var busu var.İs motoru satıncaya kadar sattıktan sonra hoscakal kardesım.Tiksindim walla cinmalından.
bi yandan dusunuyosun oda demırden yapılmıs buda ama onemlı olan muhendıslık bu işte teknık detay.50 cc bianchi mirror scooter kullandım bir gaz teli (iç dıs )20ytl.Kaç kere koptuğunu ben hatırklamıyorum.Hadi ewde kopsun rezillik yolda kopuyodu meret.Nabıyım ben simdi.
İstediğin marka yağı kullan motorun keçeleri 3 kurus kar edılsın dıye kalıtesız keçeyle motor yağ kacırır.
Bu motorlarda bide kronık arızalar var her modele özgü.% 65 bu arızaları yapar motor.çinmalı chooper kullanan arkadaşlarım soyledıde ben inanmamıştım.Başıma gelınce anladım.Mondial 110 cc 4 vites cup ları var.Cup dediğin en dayanıklıları sayılır(HONDA CUP DUNYANIN EN SAĞLAM MOTORU SEÇILMISTI) yağ kacırıyo.Servisler kendileri diyo alınacak gibi değil diye.Kendileri honda 200 cross yada kınetık kullanyolar servisler.
he ne olur bazıları alır oynayalım diye,kımısı alır ayağımı yerden kessin,kimisi alır ucuza motorcu olalım.Ama sonunda aracı firmalar ve çinliler kazanır.Piyasayı allak bullak ettiler.Motorsiklet tehlikeli bi alettir sakaya gelmez kuçuk bi hata felaketi getirir.Neden motosiklet kazaları arttı kasabalarda?Yazın calıstı aılesını kafaya aldı motosiklet aldı.Noldu? "motorcu" bu is o kadar kolay değıl.sonra oturur arka koltuğa artıst artıst gezer .Deneyım tecrube motor bilgisi olmadığı için pat patlar bi gun duvarda.
Ben belki motorcu değilim ama büyük bi hırsla gercek bi motorcu olacağım gunu beklıyorum.Henuz embriyo bile değiliz belki ama bi gün motorcu olarak doğacağız.Soyluyceklerım simdilik bu kadar.
http://www.mondialmotor.com.tr/MONDIAL-150-ZC/SCOOTER/Mondial-150-ZC/index.html