Hyosung GT250R de dişli değişimi

merhaba arkadaşlar yaptığım çalşma sonucu eğer son hızınızı arttırmak istiyorsanız arka dişlinizi küçültmeniz gerekmekte bende skyteam st200 var torkunu arttırmak amacıyla arka dişliyi büyüttüm 40 dişliydi 51 yaptım gerçekten arazide bana cok faydası oldu tepelerde gaz açamaz oldum:D max hızda ve vites aralarında biraz düşüklük oldu ama istedim sonucu elde ettim ben yalovada sanayideyim bu dişli konusunda yardımcı olabilirm herkese tşk...:)

Arka disli degil konu on disli idi :):queen: ama sen sanirim eonduro off road tarzi motosikletten bahsediyorsun dogrudur tork artirmak icin arka disli buyutmek ilk adimdir...

Arkadaşlar, hızı artırmak yada devri düşürmek amaçlı olarak zincir dişlisini değiştiren oldu mu aranızda? Olduysa, etkileri nasıl?

sagolun, -t

bu konu için cevap yazmıştım konu hız tork devir sonuçta ön dişlidense arka dişliyle oynamak daha kolay tşk...:)

Moderatör
merhaba arkadaşlar yaptığım çalşma sonucu eğer son hızınızı arttırmak istiyorsanız arka dişlinizi küçültmeniz gerekmekte bende skyteam st200 var torkunu arttırmak amacıyla arka dişliyi büyüttüm 40 dişliydi 51 yaptım gerçekten arazide bana cok faydası oldu tepelerde gaz açamaz oldum:D max hızda ve vites aralarında biraz düşüklük oldu ama istedim sonucu elde ettim ben yalovada sanayideyim bu dişli konusunda yardımcı olabilirm herkese tşk...:)

Yalova'da hangi sanayidesin? Hangi dükkan? Geldiğimde uğramak isterim yanına :) Çay ısmarlatırım kendime, hem dişli konusunda görüşürüz..

Yalova'da hangi sanayidesin? Hangi dükkan? Geldiğimde uğramak isterim yanına :) Çay ısmarlatırım kendime, hem dişli konusunda görüşürüz..

tamam adamini buldun iste:queen:ben yaptiiyorum orjinali yokmus ithalatcida kendi dizaynimda yaptiriyom en iyisi:)fiber kapakli extra ses kesicili bisey olcak :)

Moderatör
yarin(pazartesi) izmitteyim.sanayiden disliyi aksama dogru gel al dediler ogleden sonra oraya giderim...diger gunler bulusuruz uyar bana :)

Sen niye heyecan yaptın ki şimdi :p
Ben Sanayi'ye uğrarım derken Yalova/Taşköprü sanayisini kastedmiştim be hocam :) Ama elbet bir gün sanada uğrarım :)

İslem tamam...
On disliyi bugun degistirdim
4. vites 10.000 rpm 150km/h hiz disli degisiminden sonra.....
dezavantaji ;kalkisda gazi fazla veriyorum.ara hizlanmalar biraz uzadi ki zaten spor tarz kullanmiyordum.bence mukemmel oldu....merak eden arkadaslara duyurulur beni doyurucu ve tatminkar bir verim oldu b.merak edilenlere yanit verebilirim...

bende caracal200ün ön 15 dişlisini 16 ile değiştirdim,şehir içinde faydası olmadı pek ama uzun yolda biraz daha az bağırıyo, beklediğim kadar düşmedi devri, bende 17yi sipariş ettim bugün yarın gelcek, o zaman denk olur heralde. ama bikaç dişli bulundurmakta fayda var, şehir içinde küçüğü, uzun yolda 17yi kullanıcam, belki kalkış rahat olursa hep 17yi kullanırım.

bende caracal200ün ön 15 dişlisini 16 ile değiştirdim,şehir içinde faydası olmadı pek ama uzun yolda biraz daha az bağırıyo, beklediğim kadar düşmedi devri, bende 17yi sipariş ettim bugün yarın gelcek, o zaman denk olur heralde. ama bikaç dişli bulundurmakta fayda var, şehir içinde küçüğü, uzun yolda 17yi kullanıcam, belki kalkış rahat olursa hep 17yi kullanırım.

ilginc!!! shimano vitesmi yaptirsan acaba?:queen: Sen bence orjinalden en fazla 2 dis buyuk attir daha buyugu biyel yatagini zorlayabilir dikkat et.bende 2 dis buyuttum cunku...

shimano ne bilmiyorum, ama yedek çantasına dişlileri ve anahtarları koyup, motorumu bineevi 7 vitesli kullanmayı düşünüyorum. :p

Moderatör
Shimano bisikletlerde kullanılan ünlü bir vites markası :)
deli_mavi kullan biraz izlenimleri bekliyoruz..

evet kullanicam da 150 km/h de 4.vites 10 000 korktum acikcasi 5 e atinca tirsiyom gaz vermeye:S
1.vites 10.700 rpm 63km/h,2.vites olcemedim.... ama gelecek ilgili sonuclar ...bekleyin...

Son düzenleme:
2 kisi 4.vitesde 150km/h ye cok rahat cikiyorum motosiklet hic kasmiyor kendini birtek kalkisda yavas kalkiyor bende zorlamiyorum tabiikide...Ancak su ana kadar hic problem yok..5.vitese gerek kalmadi gibi birsey...en azindan sehir icinde 5.vitesi kullanmaz oldum...

çok bilmişlik taslamak gibi olmasın ama ,,, ön dişliyi 2 diş büyütüp , arka lastiğin çapınıda büyütsek ne olur acaba ...

Birde 150 hs ye büyük lastik takan arkadaşa sormak istiyorum ... bendede bir tane var o enkazdan , çamurluğa nasıl sığdıra bildin onu ne gibi bir işlem yaptın ...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar