ciddi sitelerde gs500 ün ölçülen maximum süratinin 174 km/h olduğu belirtiliyor. (kendi motorum olduğu için araştırmıştım)
demek ki 500 cc 48 hp yerine 250 cc 29 hp çok daha verimliymiş bunu anlamış olduk hyosung sayesinde, 180 -190 km/h değerleri havalarda uçuşuyor. acaba ne zaman o dijital göstergedeki rakamın gerçekten ne kadar uzakta olduğunu anlayacağız merak ediyorum...
bi de ilginç olan şu ki hiç bi gt250 kullanan bu değerlere ulaştım demiyor ama 250 r olunca uçuyoruz.
Ciddi site derken, burası için gayrıciddi mi demek istedin anlamadım:silent:
Sorduğun soruların cevabına gelince,
Hyo kullanırken kilometrenin yanılma payını anlamak için 600F kullanan bir arkadaşımla aynı süratte seyretmiş ve 100 km. de mutabık kalmıştık. Demekki yanılma payı yok ya da Honda'nın km saati de hatalı gösteriyor. Bu motoru Çin motorlarıyla karıştırma.
Gt250 kullanan arkadaşların bu sürate çıkamamalarının nedeni, motorun aerodinamik yapısıdır. Naked kullanan biri olarak sen de yüksek süratlerde çıplak makinenin rüzgarı nasıl yediğinin farkındasındır. Comet ve R kullanan arkadaşlar için de, yüksek süratlerde grenajların ardına sığınmak motorun son süratine direkt etki eden bir faktör demektir. Kaza yaptıktan sonra R olan motorumu grenajsız olarak kullanmış biri olarak bu durumun farkını direkt hissetmiş bir kullanıcıyım.
Son hız mevzusuna gelince, GT250R için havada uçuşan 180-190 km gibi süratlerin doğruluğu hakkında kesin birşey söylemem mümkün değil ancak, emin olduğum şey kendimden verebileceğim örnektir. Bence senin GS500 için verdiğin 174 km'lik değer, bu motorun redline'a girmeden çevirdiği son devrinde ve düz yoldaki süratidir. GT250R'ın ise bu koşullardaki sürati 160-165 km civarıdır. Benim bu motorla bir kereye mahsus olarak yaptığım en yüksek sürat ise, İst-Edirne otobanında hafif yokuş aşağı yolda, motorun üzerine tamamen yatarak, redline'a girmek üzere iken 178 km olmuştur. Ancak bu süratlere çıkmak bu motor için uygun değildir ve ortalama son sürati başta da belirttiğim gii 160-165 km civarıdır.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.