Buji'nin ateşleme yapıp yapmadığını nasıl öğernebiliriz?

slm arkadaşlar buji'nin ateşleme yapıp yapmadığını öğrenmek istiyorum. Bana yardımcı olursanız sevinirim. Buji çıkardım, başlığını taktım sonra marşa bastım buji'nin ucundan çıkan kıvılcımı gözle görebilir miyiz? ben marş'a basınca buji'nin ucunda kıvılcım göremedim acaba bujidemi sorun var yoksa benim gözlerimdemi?

Pipoyu bujiye tak.Bujiyide motor bloğuna tut şase alması için.Sonra marja bas.Kıvılcımı görürsün.

road haklı.. bujiyi sök kabloyu tak bujinin ucunu şaseye ya da motor bloğuna tut marşa bas.. bu kadar basit :wiinkk:

buji başlığını sök, kabloyu direk silindire tut 0,5- 1 cm mesafeden kıvılcım attığını görürsün.varsa daha sonra bujinin ucuna sar kabloyu bak bakalım ateşmeme varmı, daha sonra başlığı kabloya takıp tekrar bujiyi tak
bu yolla rahatça görebilirsin

Hepsi yanlış buji kablosunu pipodan ayır kablonun ucunu tut marşa bas.
Hafif bi gıdıklama olcak çakmak manyetosu gibi :bounce:

Hayır hepsi doğru. İster buji başlığını bujiye yaklaştırıp marş ver ister bujiyi söküp buji başlığına takılıyken motor gövdesine deydirip marş ver. İkisinde de çakmayı görürsün ayrıca birazda titreyebilirsin. :)

tek silindirliler için arkadaşa katılacağım eğer 2 3 veya dört silindirli motor varsa egsoz çıkışlarına (boğaza) ıslak bez değdirip öğrenebilirsin çalışmayan kısımdan buhar çıkmayacaktır ben her yola çıkmadan denerim

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Çarpılmak korkutmasın o kadar 15.000v ama amperaj düşük:cherry:

peki buji kablosuna elimizi tutup tam gaz açıken marşa dokunursak ne olur :p

Bak karşıdan azrail bakıyor gördünmü göremediysen bujiye iyice sarıl :p:p Tam gaz ver :queen::queen:

Şaka bi yana arkadaşların dediklerinin hepsi doğru bujiyi pipoya sok motor bloğuna değdir marşa bas kıvılcımları görürsün:bounce: kıvılcımı çıkarten yerede istersen zımpara ile temizliye bilirsin:bounce:

ve acıkta , kenarda kıyıda , taşmış, sıçramış , damlamış vs benzın olmasın :)
allah korusun , cebındeki eskaza benzinle ıslanmış üstüpü / bez'e bile dikkat et.

tecrübe ile sabittir , parlama ihtimali var :)

benim motosikletinde arızası büyük ihtimal bujiden diye düşünüyorum ancak benim bujiye baktım bardak gibi bişi kenarında plastik var onu cıkardım yine aynı şekilde kaldı anlamadım gitti okadar buji gördüm öle deildi formül 5lira verip yeni buji almak olcak :)

Motoru söküp toplayan birisi olarak bu soruyu sorduğun için seni gınıyorum:p

Forumdan Uzaklaştırıldı
eski mobiletimde bujiyi kalburatore dayar platini cevirirdim :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar