dikiz ayna kontrolu

selam arkadaslar ,
epeydir chopper kullanicisiydim ve chopperda arakadaki vasitayi dikiz aynalarindan gorebiliyordum , simdi racer uzerinde sadece omuzlarim gozukuyor arkadan gelen belli olmuyor bu duruma alisamadim racer kullanicilari bu durumda siz nasil arkadan gelen trafigi kontrol ediyorsunuz?

eger trafikten daha hızlıysan arkaya bakmaya gerek kalmaz:p

tabi chooperındaki kadar acık ve net goremesende zamanla gordugun sana yeticek alısıcaksındır:cat:

way be buyuk motorlarda ayna sorununun olacağını bılmıodum:cyclopsan gerçi bende aynasız kullanıyorum buyuk motorda zorluk çekmem:mrgreen:şaka bı yana aynasız olmuyo hele bıde motosıklet uzerındeyken en çok gereken unsurlardan bırısıdır kendılerı:)

Para bulur , aynı zamanda kafayı bozarsam , uygun yalıtım malzemelerinide uydurursam , bende araçlarda kullanılan geri vites kamerası ve mini bir lcd ( bu olmazsa composite girişi olan bir mp4 player bulabilirsemde olabilir ) takmaya niyetliyim. şu an araştırma safhasındayım. 200 lira gibi bir maliyet çıkıyor.değer mi değmezmi tartışılır. benimde ardçım varken , arkamı doğru düzgün göremiyorum.

kamerayı sisy bara ekranıda depoya veya gidona fotoraf makinası sabitleme apartıyla, gündüz gölge yapacak bir metal kafes ile su sızdırmaz bir şekilde yalıtıp sabitleyecek bir düzenek tasarlamak için kafa patlatmakta cabası.ama hazır almaktansa kendim yapmayı severim.

COQ

Motosiklet Eğitmeni
selam arkadaslar ,
epeydir chopper kullanicisiydim ve chopperda arakadaki vasitayi dikiz aynalarindan gorebiliyordum , simdi racer uzerinde sadece omuzlarim gozukuyor arkadan gelen belli olmuyor bu duruma alisamadim racer kullanicilari bu durumda siz nasil arkadan gelen trafigi kontrol ediyorsunuz?

Arkamizi her motosiklet kullanicisinin yapmasi gerektigi gibi basimizi çevirerek kontrol ediyoruz.
Hangi tarz motosiklet kullanilirsa kullanilsin, arka taraf bas çevrilerek kontrol edilir.
Ama ayna da lazim tabii.:)

Aramizada kalsin.:wiinkk:
O aynalar ayarlanabiliyor.
Ama sen yaris motorunu cruiser gibi kullanirsan hiç sansin yok.:)

yüksek hızlarda arkana bakmana gerek kalacağını zannetmiyorum zaten geçtiğin her araba sana yetişebilecek seviyede olmayacaktır
düşük hızlarda ise kafayı arkaya çevir kaskın görebildiği açıya kadar bakmakla yetineceksin

valla aynasizlarin arakanda oldugunu gorememek cok kotu aynalarla sag sol kenar acilari goruyorum sadece yani sagdan ve soldan sollayan olursa onlar gozukuyor ama tam arkan gozukmuyor .
ben de hizlanirken arkaya bakarak trafik polisi varmi diye kontrol edip oyle gaz veriyorum yoksa 30km fazla hizda ehliyete veda ederiz mazallah.Chopperla bu problem yok ama zaten hiz da yapmiyorum arkadasin lcd camerasi ise yarayabilir ama yagmura dayanikli olmasi lazim.

muhterem delı cerkes ,

muhtesemsınız de :)

ıcatları doguran ıhtıyaclardır, derler.
harıka bır fıkır ve umarım uygularsınız.

sevgı ve saygılarımla.

uzun zaman önce düşündüğüm bir proje, ama şu an beni sınırlayan 3 faktör var. kredi kartlarımın limitleri dolduğundan dolayı zaruri masraflarım harici masraf yapamıyorum , böyle bir sistemi kurduğunuz vakit illaki , hem vibrasyondan etkilenmeyecek şekilde sabitlemek hemde sıkı bir şekilde yalıtmak gerekiyor.( yağmurda motorla dolaşmayı seviyorum )

Ama en büyük etken bu tür kameraları kullananların internette yaptığı yorumlar.çok çabuk bozulduğu konusunda çok fazla yorum var. kaldı ki bu sistem geri vites kamerası, araba ile kullanıldığında en fazla 2 dakika kadar aktif oluyordur.ben ayna niyetine uzun saatler boyunca kullanmayı planlıyorum. artık yaparmıyım yapmazmıyım ben bile bilmiyorum. para bulursam bakarız vaziyetlere

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Çerkes abi ,bir kaskta bu özellik var fiyatı 200Tl ben de yeni duydum.

vallahi pes bak bi konudan ne konular aciliyor demekki benim gibi bu konudan rahatsiz olanlar varmis.kaskin icindeki dikiz aynasi muthis vallahi pes dogrusu biz dusunurken herifcioglu yapmis vallahi

Kask tasarımındaki fikir mükemmel, ancak kask tam arkaındaki görüntüyü verebiliyor. benim sıkıntımda ardçım varken arkamı tam olarak görememek , bu kaskla ve ardçıyla yola çıkarsanız , sadece ardçınızı görürsünüz. sadece tekli ürüşler için ideal

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar