debriyaja basıyorum motor boşa girmio :S

arkadaşlar yamaha rx 115 kullanıcısıyım debriyaja bastıgımda motor boşa girmiyo :S sizce neden olabilir debriyaja bastıgımda sanki hiç basmamışım gibi motor yine oldugu viteste kalıyor :S bide devir ibrem calısmıyo :S o neden olabilir ya arkadaslar yardımcı olursanız sevinirimm

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Debriyaj telini ayarsızdır. Devir ibresini burada yapamam:)

arkadaşlar yamaha rx 115 kullanıcısıyım debriyaja bastıgımda motor boşa girmiyo :S sizce neden olabilir debriyaja bastıgımda sanki hiç basmamışım gibi motor yine oldugu viteste kalıyor :S bide devir ibrem calısmıyo :S o neden olabilir ya arkadaslar yardımcı olursanız sevinirimm
aynı sorun 2 yıl önce bnm 115 i alınca başıma geldi...önce debriyaj manetini değiştir,sonra şanzıman yağını değiştir.debriyaj telide değişcek.bunlardan sonra yine boşa almazsa baskı balata at..kesin çözüm.fakat manetleri mutlaka değiştir yoksa boşa almaz..bide motoru bilmeyen adama açtırma ben açtırdım :( 140 yapan makina 110 yu zor görüo baskı balatada bi yanlış olduğunda motor kasılıo..haberin olsun..

debriyaj telin kopmuş olabilir.birde devir saatinin teli kopmuş olabilir veya bozulmuş olabilir
debriyaj teli kopsa kalkış yapamaz ayrıca devir saati ile debriyajın ne ilgisi war çözemedim :)

Son düzenleme:
aynı sorun jawa da olmuştu avanstan hallettilerdi . dostum debrıyaj manetı ıle teline bak . olmadı balatalara

balataların bitmiş olablir,debriyaj telin gevşemiş olabili...devir saatin bozulmuş olabilir,devir saatinin teli çıkmış yada kopmuş olabilir vs.vs.vs.

arkadaşların cogu dogru yazmış fakat eksık,
sorun büyük ihtimal ile,
debrıyaj telınde,
ama kopmamış,
teller kopma aşamasına gelmış,
tel sarılı bıcımde oldugundan yarısından çogu kopmuş ise,
esneme yapar ve debrıyajı sıkamazsın,

sanırım olan o olmalı...

aynı sorun 2 yıl önce bnm 115 i alınca başıma geldi...önce debriyaj manetini değiştir,sonra şanzıman yağını değiştir.debriyaj telide değişcek.bunlardan sonra yine boşa almazsa baskı balata at..kesin çözüm.fakat manetleri mutlaka değiştir yoksa boşa almaz..bide motoru bilmeyen adama açtırma ben açtırdım :( 140 yapan makina 110 yu zor görüo baskı balatada bi yanlış olduğunda motor kasılıo..haberin olsun..

değiştirme mantığı ne?

arkadaslar sağolun yardımlarınız için bu gün okul çıkışında bir ustaya göstereyim bakalım neyin nesiymiiş inş cok fazla gitmez :)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
2T'lerin çoğunda bu sorun vardır...Aslında sorun demek doğru olmaz 2T'lerin özelliği gibi birşey bu...:)

usta konuştu.getir sen biz bakarız burda neyi var neyi yok.hazır gelmişken segman pistonda atar yıldırım:p

ayıp ediyon doğu yaparız alimallah :) bi el atmadığımız 2T kalmıştı zaten :D bu arada senin motorun karbüratöre yarın el atıcam haberin olaaa

Off gece gece eskileri okuyorumda abi ne saçma şeyler ya :p

aynı sorun jawa da olmuştu avanstan hallettilerdi . dostum debrıyaj manetı ıle teline bak . olmadı balatalara

Avansla debriyajın ne alakası varsa artık :p

---------- Mesaj ekleme zamanı: 04:35 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 04:34 AM ----------

2T'lerin çoğunda bu sorun vardır...Aslında sorun demek doğru olmaz 2T'lerin özelliği gibi birşey bu...:)

Birde işkembeden atılmış bir cevap daha :p
2T lerin debriyaj sistemi 4 zamanlılardan farklımı diyesim geldi birden :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar