Dylan 16 hp diyip işin içinden çıkan arkadaslar o motorun 16 hp üretmek icin kaç d/d çevirdiğini biliyormu acaba? gazı açar acmaz sana 16 hp vermiyor, sıkıştırma oranı fazla ve motorun ömrü digerlerine nazaran daha kısa. 200cc sınıfında piaggionun yeni modeli carnaby çok ideal bi motor jant ebatları 16 gücü ve torkuda bekleneni karşılıyacak kadar yeterli ve fiyatıda dylan 150 ile nerdeyse aynı. İtalyan motorun parca fiyatı pahalı olduğunu savunan veya düşünen arkadasar dylan ın parca fiyatından bi haberdar sanırım ? Ayrıca forumda çok yazılıp çizildiği üzere yabancı int sitelerinden artık çok rahat alısveris yapılıyor parca sıkıntısını ferco gibi esnaflıktan nasibini almamıs godoman insanlarla uğrasmadan halledebilirsiniz!
Kusura bakmayın polemik yapmak istemiyorum sadece bilgi için soruyorum.
Dylan 16 beygir gücü acaba hangi devirde üretiyor Söyleyebilir misiniz ?
Ayrıca Dylan'ın motor ömrünün kısa olmasını kıyaslayabileceğiniz bir örnek verir misiniz ?
İtalyan'lar kadar olmasada evet honda'nında parçaları pahalı ancak kesinlikle daha az sorun çıkarıyor hatta hiç çıkarmıyor.
örneğin honda'nın pahalı olan parçaları Amortisor takımı, Egzos, gösterge paneli vb.. Ancak bunlar her ay değişen parçalar değil hatta eğer düşmezseniz ömürlük parçalar..
Buna karçın hondanın bakım masrafları çok uygun
Örneğin Buji : 20, hava filtresi 20, yağ değişim 20,
Ben 4bin bakımlarında 50-60 liradan fazla ödemiyorum önemli olan bu
Oysa İtalyan olan Beverl250'nin 12.000 km bakımını bir sorgulayınız 450 liradan aşağı olmadığını göreceksiniz.
Youtube'dan Dylan 100.000 Diye aratırsanız motor ömrü hakkında bilgi edinebilirsiniz. Bende bizzat 13 ayda 23.000km yol yaptım ve daha karbürator suyu eksilmedi siz düşünün. Ayrıca 0-100km arası hızlanmada 250cc motorlara çok rahat kafa tutabiliyorum ( Buda 16 beygiri kaç devirde verdiğine bir örnek olabilir mi ?)
Bir motoru en iyi kullanan en iyi şekilde test edebilir.
Herkes kendi motorunu tavsiye ediyor nedense ancak ilk yazışmama bakarsanız arkadaşın ihtiyacına X-City 250 yada Majest400 cevap verebilir diye belirttim.
Hoşça-...
İşinize karışmak gibi olmasın ama..
Dylanın neden 4bin bakımı ile beverlynin 12000 bakımını karşılaştırıyosun?
Dylanın 4bin bakımında 3 şeye bakılıyor beverlynin 12000 bakımında sadece hava filtresi buji ve yağa mı bakılıyor ki?
Yada dylan kaç kmlerde bakıma gidiyor
beverly kaç kmlerde bakıma gidiyor?
Biraz mantıklı olun arkadaşlar lütfen nasıl ki dylana taktığın buji hava filtresi yağ 50-60 tutuyosa beverlyninde yağ hava filtresi buji değişimi aynı fiyata gelir..
Yada şöyle sorayım dylanın bujisi hava filtresi yağı ucuzda beverlyninkisi altından mı?![]()
Arkadaşlar seninki üstün benimki üstün tartışması yapmayalım lütfen.Konunun özünden uzaklaşmayalım.Konu başlığında da belirttiğim gibi bu motorları alırsam hem ben hem artçım iiçin artıları nelerdir?Param yok arkadaşlar.6-7 bin arası verebilirim.Benim için herşeyden öte iki kişi bincem motora artçım rahat etmeli motor(200cc likler tercihimdir) şehir dışına çıktığımızda(200-300 km) bizi zorlamamalı,yormamalı.Amacım hız yapmak değil motorsikletten zevk almak.Yeni yerler keşfetmek
Bazı arkadaşlar farklı öneriler getirdiler 250cc falan al dediler. Bu düşüncelerim 200 lükler için az kalabilir haa o zaman bir üst sınıfı düşünürüm.ale:
Amaç; biz motorseverler olarak servislerde nelerle kaşılaşıyoruz,ne kadar kazık yiyoruz.istediğimiz motor ihtiyacımıza uygun mu?Bunları paylaşalım istiyorum.bir gün herkesin ihtiyacı olur bu bilgilere.
Toraman Abi misilleme gibi olmasın,Scarbeo 200.
http://www.sahibinden.com/ada_motor_aprilia_scarabeo_200-01WQQaXQQ7578349WQQpXQQdisplayitem
Deryali kardesim kimse polemik yapmak istemiyor sonucta burası bir paylasım platformu herkez bildiğini veya doğru bildiğini paylasıyor,ben bilemediğimi senden, sen bilemediğini benden öğrenceksin paylasicaz bunları![]()
ben 1000 km kadardır yani oldukça yeni piaggio x8 200 kullanmaktayım ,
sürüşü ve rahatlığı oldukça güzel ben memnun kaldım.:cat:
Merhabalar.Aranıza yeni katıldım.
200cc bir motorsiklet almak istiyorum.Şehir içi güzel ama şehir dışı da beni yolda bırakmayacak bir model arıyorum.Birsürü model var piyasada.Piaggio carnaby 200 ile Aprilla Scarabeo 200 gidip geliyorum.Kymco ve Sym de iyidir diyorlar 4 parçaya ayrıldım![]()
Bu modelleler ile ilgili Bilgilerinizi,Tecrünelerinizi,Yolda kalışlarınızı, Servis deneyimlerinizi(Kazıklanma,iyi servis kötü servis,ilgi alaka vs.) paylaşır mısınız?
Dylan 16 hp diyip işin içinden çıkan arkadaslar o motorun 16 hp üretmek icin kaç d/d çevirdiğini biliyormu acaba? gazı açar acmaz sana 16 hp vermiyor, sıkıştırma oranı fazla ve motorun ömrü digerlerine nazaran daha kısa. 200cc sınıfında piaggionun yeni modeli carnaby çok ideal bi motor jant ebatları 16 gücü ve torkuda bekleneni karşılıyacak kadar yeterli ve fiyatıda dylan 150 ile nerdeyse aynı. İtalyan motorun parca fiyatı pahalı olduğunu savunan veya düşünen arkadasar dylan ın parca fiyatından bi haberdar sanırım ? Ayrıca forumda çok yazılıp çizildiği üzere yabancı int sitelerinden artık çok rahat alısveris yapılıyor parca sıkıntısını ferco gibi esnaflıktan nasibini almamıs godoman insanlarla uğrasmadan halledebilirsiniz!
şu bi gercekki İtalya'nın motosiklet konusunda japonlardan bir adım önde olduğudur, heleki Piaggio gibi scooter konusunda uzman olmus bi şirket.
.