Bunu yapan babaya hapis

Bunu yapan babaya hapis

Saatte 196 kilometre hız yapan motosikleti görnler, çocuğu fark edince şaştı kaldı.

İngiltere'de arkasında 14 yaşındaki oğlu olduğu halde saatte 196 kilometre hızla radara yakalanan motosiklet sürücüsü 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İngiltere'nin güneybatısındaki Exeter'de görülen davanın ilk duruşmasında tehlikeli araç kullanma suçunu kabul eden 47 yaşındaki Robert Bennett'in ehliyetine de 18 ay süreyle el kondu.

Sorumsuz babanın arkasında oturan oğlunun üzerinde herhangi bir koruyucu kıyafet bulunmadığını da belirten mahkeme yargıcı, "Eğer motorunuzun kontrolünü kaybetseydiniz, tam bir füze gibi olur, büyük olasılıkla bir başkasının da ölümüne yol açabilecek bir kazaya neden olabilirdiniz. 14 yaşındaki oğlunuzun da arkanızda bulunduğunu düşününce bu inanılmaz bir sorumsuzluk" diye konuştu.

Suzuki 1300 marka motosikletiyle saatte 196 kilometre hızla radara yakalanan sürücü ise bu kadar hızlı gitmesinin gerekçesini yağmurun başlaması olarak gösterdi. Olayın meydana geldiği yerde hız sınırı saatte 95 kilometre.

Kaynak:Hürriyet

vay be o zman bu motorları üretmesinler kimse 200 yapamaz işin orasını düşünmüyorlar bu motor lar la eger hızlı gitmek sakıncalı ise üretümden kaldırsınlar

6 ay hapis bence normal.İngiltere'De bizdeki gibide değildir,6 aysa 6 ay yatar çıkar.Bi daha oğlunu korumasız bindirip hız sınırını aşmakmı? Bence hapisten sonra scooter'e devam edecektir.

18 Ay... Dile kolay...
Ama iyi olmuş ki gelişmiş avrupa ülkelerinde başkalarını tehlikeye sokmanın da cezası veriliyor..

Hızlı gitmesinin yanında, bir de can taşırken yanında korumasız çocuğu...

Bi de bilginize.. Sanırsam mesela Almanya da hız sınırlarının gayet yüksek olduğu otobanlar var diye duymuştum....

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
vay be o zman bu motorları üretmesinler kimse 200 yapamaz işin orasını düşünmüyorlar bu motor lar la eger hızlı gitmek sakıncalı ise üretümden kaldırsınlar
heriflerde böyle kanunlar varki ölümlü motor kazalarını pek duymuyoruz,ama ülkemizde ölemi kanunlarımız nerdeyse kasksız ve korumasız sürücülerine ödül veriyo,adamın kaskı plakası yok birde trafik polisine selam veriyo öle geçiyo poliste uğurlar olsun diyo,ee böle oluncada adamların uyguladığı yasalar bize komik ve abes geliyo. sonuçtada yukardaki yorumu yapabiliyoruz haklıymışık gibi:pr:

Çocugu varken niye bir insan o kadar hız yapar ki ?.

İyi olmuş.Umarım cezasından sonrada yüksek cc'li motosiklet kullanamaz.

18 Ay... Dile kolay...
Ama iyi olmuş ki gelişmiş avrupa ülkelerinde başkalarını tehlikeye sokmanın da cezası veriliyor..

Bi de bilginize.. Sanırsam mesela Almanya da hız sınırlarının gayet yüksek olduğu otobanlar var diye duymuştum....

hatta hız sınırının olmadığı otobanlar bile var...

çok yerinde bir ceza aslında. keşke bizdede böyle olsa..

kutlamak lazım bravo. iyi bir ceza.
sorumsuzluk olmamalı sonuçta çocuğunu dikkatsiz bir şekilde motora bindiriyorsun ve hız limitini aşıyorsun.

m.s

büyük sorumsuzluk kendini düşünmüyorsa evladını düşünmek zorunda...

18 Ay... Dile kolay...

Almanya'da Autobahn'da hiz limiti yok. Youtube'ta bir suru Alman otoban videolari var, izlemesi zevkli oluyor. Tavsiye ederim...

Benim birader kaza yapmisti arabasi ile, 12 ay trafikten men cezasi aldi diye hatirliyorum. 18 ay bence cok normal. Turkiye'de bile 12 ay ceza veriliyor.

6 ay hapis bence normal.İngiltere'De bizdeki gibide değildir,6 aysa 6 ay yatar çıkar.Bi daha oğlunu korumasız bindirip hız sınırını aşmakmı? Bence hapisten sonra scooter'e devam edecektir.

ilk cezasi ise 1-2 haftada cikar. Genelde ilk cezalarda buyuk indirimler olur, bu sadece Turkiye icin gecerli bir kural degil.

ali777,dediğin gibi infaz yasasının bazı özel durumlarda suçluya verilenden daha az cezayı uyguladığını biliyorum.Fakat Avrupa'daki kanun koyucuların trafik suçlarında vede özellikle başkalarının hayatını tehlikeye atanların cezalarında hiçbir indirime gitmediğini duymuştum.Yanılıyorda olabilirim.

Ulen dümbük diyesim geldi,yağmur başladı diye hızlı gitmişmiş :)

iyi olmuş ama bbızde ne uygunsuz arac yada motor kullananlar var oradakı uygulamalar burda olsa trafıkte araç kalmaz:) ceza evlerındede yer kalmaz

kullandığı motor hayabusa motor zaten rolantide 180 yapar ama daha düşük hızlarda hararet yapmaması içten bile değil ama cocugu ve korumasız kullanması da ayrı bir suç

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar