Telsiz kulaklık (Bilgi ihtiyacı)

gültekin ben kemal kardeşimizin tarifi üzerine yeri buldum ve kulaklıgı aldım.gırtlak mikrofonu 41 tl motosiklet için olanı ise 55 tl.ben motosiklet için olanı aldım kaskım daha yeni ve sıkı oyüzden gırtlak mikronuna baglı olan kulaklık beni biraz rahatsız etti.motosiklet için olanda yassı bir kulaklık var ped şeklinde ince rahatsızlık vermedi.eşimle birlikte yaptıgımız denemelerde ses düzeyi gayet başarılı 120 km-130 km hızlarda bile anlaşılabiliyor.yanlız bu mandallama işi banada eşimede ters geldi.daha önce aes 500 kullandıgımız için biraz garipsedik.şunuda belirteyim mikrofon kulaklık takılınca vox çalışmıyor.ptt butonuna modifiye yapılabiliyormuş.yanlız oda bir sorun yanımdan hızla geçen bir kamyonun gürültüsyle bile aktif oluyor bazende birtarafta takılı kalabiliyor.benim gibiçabuk kızan sinirli insanlara göre degil.birazda kullandıgım motorla alakalı olsa gerek sport tipli motorların zaten oturuş pozisyonu rahatsız birde trafikde mandallama işi çok dikkatimi dagıtyor.açıkçası benim söyleye bileceklerim bukadar.bu arada telsizleri kulaklık takımıyla beraber satmaya cellular line bluetooh almaya karar verdim.iki mt 975 aselsan iki kulaklık takımı masaüstü şarj cihazı ve pilleri toplamda bana 177 tl telsizler(gold bilgisayar)+kulaklık takımı(aselsan)110 tl=280 tl ye maloldu.cihaz ve kulaklıklar 2 yıl garantili olup faturalarıyla beraber verecem.bizden bir arkadaşım talip olursa 200 tl ye bırakırım.yoksa benim çocuklara eglence çıktı:queen:bu arada aselsanın abide-i hürriyetteki yerinin telofonları şöyle
232 35 93
232 24 61
219 16 86
servisden bülent beyle yada sema hanımla görüşün sonderce canayakın ve kibar insanlar :rendeer:

selam arkadaşlar,

gırtlak mikrofon ile ilgili internette yaptığım araştırmada motosikletçilerin oldukça fazla ihtiyacı olduğunu farkettim. Bu yüzden sizleri bu konuda bilgilendirmek istedim. www.dengeelektronik.com da istediğiniz tip çift jaklı aselsan marka uyumlu ve yakında motorola marka uyumlu gırtlak mikrofonlarımız da gelecektir. Buradan bakıp inceleyebilirsiniz.
Saygılar

selam arkadaşlar,

gırtlak mikrofon ile ilgili internette yaptığım araştırmada motosikletçilerin oldukça fazla ihtiyacı olduğunu farkettim. Bu yüzden sizleri bu konuda bilgilendirmek istedim. www.dengeelektronik.com da istediğiniz tip çift jaklı aselsan marka uyumlu ve yakında motorola marka uyumlu gırtlak mikrofonlarımız da gelecektir. Buradan bakıp inceleyebilirsiniz.
Saygılar

Ürün özellikleri hakkında daha detaylı bilgi verebilirseniz daha iyi olacaktır.Tşk

Arkadaşlar bende COBRA MT975L var. 2 adet almıştım.(152 TL ye Antalya dan) Ancak kulaklık vermemişlerdi. Kullanım klavuzunu incelediğim de tek bir cihaz ile 2 kişi nin birbiriyle konuşabildiği yazılı idi. Yan tarafında INT girişini gördüm.Yeni 2 tane (mikrofon-hoparlor) çıkışı var.Biri yanda diğeri üstte. Tesadüfen de METRO marketlerde buna uygun kulaklıklı mikrofon buldum (16 TL) . 2 tane aldım. Şimdi tek bir telsiz cihazına 2 tane kulaklıklı mikrofon bağladım.Artçımla rahatlıkla görüşebiliyorum. Zaten halk tipi banda sahip olduğu için bulunması da kolay. Mikrofonlu kulaklığa hiç tadilat yaptırmadım çünkü tek jak lı.Herhalde bütün metro marketlerde bulunabilir. Adana da var hala. Mandallama işi yalnız mikrofon üzerinde yanda. Kıskaç ile yakanıza tutturuyorsunuz konusurken mikrofon üzerindeki minik mandala basmanız gerekiyor. Yani kapalı kasklarda kullanması zor.Eğer mandalı devreden çıkarmak istiyorsanız VOX devreye alıyorsunuz sese duyarlı oluyor fakat motor gürültüsünden sürekli açık halde kalıyor.Gırtlak mikrofon olması daha uygun olur herhalde.

Son düzenleme:
şunuda belirteyim mikrofon kulaklık takılınca vox çalışmıyor.:

Eğer mandalı devreden çıkarmak istiyorsanız VOX devreye alıyorsunuz sese duyarlı oluyor fakat motor gürültüsünden sürekli açık halde kalıyor.Gırtlak mikrofon olması daha uygun olur herhalde.

şimdi kafam iyice karıştı
kulaklık + mikrofon takılınca VOX özelliğini kullanabileceğimiz bir telsiz var mı

bu arada eski artçım da motorlandığı için telsiz aldıktan sonra elimizde bulunan 2 adet cellular line intercom cihazını elden çıkaracağız, ihtiyacı olan varsa

ürüne ait açıklama

Cellular Line Universal Bluetooth Kulaklık
Cellular Line Cityphone Bluetooth Kulaklık
Kaskınız icin kablosuz bluetooth kulaklık
Kaskınızı ve telefonunuzu çıkarmadan telefon ile
konuşma
İster artçınızla isterseniz başka bir motorcu
ile konuşabilme özelliği
500 metre mesafeye kadar konuşabilme özelliği
Bluetooth® teknolojisi
Her türlü kaska takılabilir ve istenildiginde
çıkarılıp baska bir kaska da monte edilebilir
Bluetooth özelliği olan her telefonda
kullanılabilir
180 km/h hıza kadar mükemmel performans
Su geçirmez
9 saate kadar konuşma süresi
700 saate kadar bekleme süresi
Gelen çağrıları ister tek bir tuş ile isterseniz
ses ile cevaplandırabilme özelliği
Hıza ve gürültüye bağlı olarak kulaklık sesini
otomatik olarak artırıp/azaltma
Yüksek hızlarda da maxiumum ses seviyesi
GPS bağlantısı
110/220 V şarj adaptörü
Lityum pil
Cellular Italia
Paket içeriği: 1 adet bluetooth kulaklık + 1
adet mikrofon

kendi tecrübelerimiz ise
benzinlikte, fotoğraf çekimi için durduğumuzda, herhangi bir sebepten durduğumuzda, hareket halinde iken (160 km hıza kadar sorun yok daha üst hızlarda yusuf parazit yapıyor ) kısaca konuşmak istediğimiz her zaman sorunsuz bir şekilde konuşulabiliyor

cep telefonu da bağlanabiliyor ama ben sürüş esnasında tel ile konuşmak istemediğim için hiç bağlamadım ama bağlantısı mümkün
cepten mp3 dinlemek için de kullanılabilir

özetle oldukça kullanışlı

iki adet verilecektir
sahibinden de ve feyizoğlunda sıfırının tek fiyatı 350 YTL dir
bizde kine ağustos 2008 den buyana türkçe konuşmayı öğrettiğimiz için çiftini 555 e vereceğiz

oldukça kullanışlı
eksikliğini hissetmeyecek değiliz ama artık kısmetse ayrı motorlarda olup telsizle iletişime geçeceğimiz için ihtiyacımız kalmadı

arkadaşlar bahsi geçen zımbırtı ise aşağıdaki gibi gözüküyor

şimdi kafam iyice karıştı
kulaklık + mikrofon takılınca VOX özelliğini kullanabileceğimiz bir telsiz var mı

var işte COBRA 975 ben takıyorum.ancak benim motorum gürültülü çalıştığı için VOX devredeyken sese duyarlı olduğundan egzost tan dolayı mikrofon sürekli açık oluyor.ama durduğun yerde kullanabiliyorsun.

Son düzenleme:
sağolasın Tüzemen
o zaman COBRA 975 e gırtlak mikrofonu bakıyorum, uyarsa tam süper olacak :)

kullanmadım ama kullananlardan da olumlu yorum alamadım. ben artçımla işaret diliyle anlaşıyoruz. tavsiye ederim hemde zevkli oluyor

Bu kadar saçma bir bahane okumadım daha önce...çok yaratıcı fakat yol götermekten de çok uzaksın:cat:

Ben ve artçım kullanıyoruz.İnsan gibi muhabbet ediyor, FM ya da MP3 dinliyor,
Telefon görüsmesi yapmanın yanı sıra telsiz de bağlaya bilriyoruz:cat:
İnsan gibi teknoılojiyi kullanmak ve motosikletin keyfine varmak varken ne için tehlikeli hareketler yapayım ki....

Son düzenleme:
sağolasın Tüzemen
o zaman COBRA 975 e gırtlak mikrofonu bakıyorum, uyarsa tam süper olacak :)
ozan bu adı geçen cobra bendeki aselsan mt 975 ile aynı cihaz.kulaklık takılınca vox çalışmıyor bizzat denedim biliyorum.ancak ptt butonuna küçük bir müdahale ile bu sorun ortadan kalkıyor.daha önce bu forumda verilimişti hemde bu konuda uzman bir arkadaşdı.zaten tüzemen arkadaşımızın bahsettigi gırtlak mikrofonu yada motosiklet kulaklıgı degil .bambaşka bir kulaklık o,kendiside söylemiş zaten mandalı yakana takıyorsun diye mandallama yapmak için ellerinden birini gidondan ayırman gerekecek.bak sana linkide buldum burada en ince detayına kadar var http://www.motosiklet.net/forum/fay...-mikrofonu-vox-ve-telsiz-iletisim-cozumu.html :cat:

Son düzenleme:
Selam arkadaşlar. Bır cıhaz aldım ve kullanma kıtapcıgını kaybettım..:( Cıhaz ıle telefonum arasındakı bagı kurdum fakat ıkı kask arası ıletısımı kurmamda bana yardım edebılecek kımse varmı.. Cıhazın markası Calluler Line... Şimdiden teşekkur ederım.

yAKINLARDAYSAN kitapçığın fotokopisini sana verebilirim. Bulunduğun yer neresi?

resimli anlatım

bu arada bende resimli olarak göstereyim.Kulaklık tabi tercih meselesi her tür kulaklık alınabilir.Tabi tek jack lı olmak kaydıyla. Burada tek telsizle artçın ile de konuşabiliyorsun. Arkadaşımız doğru soyluyor kulaklığı takınca VOX ozelliği çalışmıyor zaten gürültü de kulaklık olmasa da VOX sürekli devreye giriyor.Ama sanırım hassasiyetini de ayarlayabiliyorsun.

Bana maliyeti:
152 TL telsizler
34 TL çift kulaklık

[

[URL=http://imageshack.us]

Son düzenleme:
Yücel bey, hışırtı ve parazit meselesini nasıl hallettiniz? Bende gg'den aldığım bir interkom var. Ama sürat 70 km'yi geçince ses anlaşılamayacak kadar rüzgar uğultusu ve hışırtısı oluyor. O sorunu çözebilirsem (sanırım mikrofonla ilgili) interkom güzel çalışacak.

Hocam. Kapalı kaskta sorun olmuyor ama açık kaskta elbette rüzgarın sürtünme kuvveti sesi bastırıyor.

Ben scala rider kullanıyorum çok kullanışlı çokta memnunum telefonla eşleştirdiğinizde telefonunuzdan mp3 dinleyebiliyor gelen aramalara cevap verebiliyor son aradığınız kişiyi arayabiliyorsunuz ayrıca telefonla konuşurken istediğinizde konuşmaya artçıyıda dahil edebiliyorsunuz. bu yıl fiyatı hayli arttı bu cihazın ayrıca birde radyolu modeli var ki dayanamadım onuda aldım mükemmel keyifli oluyo. midlant bt telsizi bu cihaza eşleştirdiğinizde diğer telsizlerle irtibat sağlayabiliyorsunuz. tek dez avantajı sadece bir cihazla eşleşiyo olması. ya telsiz yada telefonu tercih etmek durumundasınız.kaskın kalitesine göre ses kalitesi değişiyor. ben 130 ila 160 larda telefonda konuşabiliyorum 100 ile giderken kasktan konuştuğuma kimseyi inandıramamıştım ilk zamanlar. baktığınızda pahalı gibi gözüken bu cihaz kullanmaya başladığınız andan itibaren verdiğiniz paranın hakkını fazlasıyla veriyor. bende ozan beyden almıştım.geçen sene çiftini 320liraya

Son düzenleme:
Telsiz ve Kulaklıklar hakkında

Merhaba,
Ben İstanbul Telsiz Merkezi Yöneticisiyim

Telsiz ve kulaklık ie ilgili konularda sizlere yardımcı olabilirim

Özellikle Transalp kullananlar ( bizim gibi ) için gidon mandalı daha rahattır

İstediğiniz konuda bilgi almak için web sitemize ( bilgi paylaşım )
not bırakabilirsiniz

İstanbul içinde sürekli olduğumuzdan
PMR Telsizlerle ilgili çalışma yaptığımızdan ancak akşamları cevap yazabiliriz

Saygılarımla
Aziz
İstanbul Telsiz Merkezi
www.istanbulda.com

Yücel bey, hışırtı ve parazit meselesini nasıl hallettiniz? Bende gg'den aldığım bir interkom var. Ama sürat 70 km'yi geçince ses anlaşılamayacak kadar rüzgar uğultusu ve hışırtısı oluyor. O sorunu çözebilirsem (sanırım mikrofonla ilgili) interkom güzel çalışacak.

Merhaba,
Ben İstanbul Telsiz Merkezi Yöneticisiyim

Telsiz ve kulaklık ile ilgili konularda sizlere yardımcı olabilirim

DİKKAT : Mikrofonunuz kesinlikle Rüzgara açık olmasın

Özellikle Transalp kullananlar ( bizim gibi ) için gidon mandalı daha rahattır

İstediğiniz konuda bilgi almak için web sitemize ( bilgi paylaşım )
not bırakabilirsiniz

İstanbul içinde sürekli olduğumuzdan
PMR Telsizlerle ilgili çalışma yaptığımızdan ancak akşamları cevap yazabiliriz

Saygılarımla
Aziz
İstanbul Telsiz Merkezi
www.istanbulda.com

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar