arkadaşlara aynenkatılıyorum ilk önce nasıl bi motosilket alacaksıb bun bağlı olarak
1 kask :10-1400 lira
2 mont: 150-1500 arası
3 eldiven: 30-300 arası
4 pantolon : 200-1000 arası
5 bot : 90-800 arası
ilk başta lazım olacak olanlar bunlar gerisi Allah'a kalmış

arkadaş öyle bir yazmış ki... sanki üç liralık motosiklete binersen 1 liralık kask alabilirsin diyor gibi olmuş.. onu kastetmek istemedi tabi ama..
şöyle söyleyeyim müsadenle..
ne tarz bir motosiklet alıyorsun yada ne kadar para harcayabilirsin bilmiyorum..
ben motosiklete verdiğim paradan daha fazlasını koruma aksesuarlarına harcadım. tek bir setin fiyatı motosikletin üzerindeydi. motosiklet yansa ne olur. ama ben bir sakat kalırsam ortada kalırım. çalışmam ve geçinmem gerek

yani hayatıma devam edebilmeliyim. kimseye muhtaç olma gibi ne bir lüksüm var ne de niyetim. allah da göstermesin..
o yüzden..
ortalama da olsa kask almak zorundasın. alacağın minimal kasklarda zeus, nolan, lazer ve muadili markalar..
giysilerde ucuza kaçamazsın, çünki yer ile aranda onlar olacak bir kaza anında..
kask : 150-250 tl arası.. iyi bir markanın tek renkli olanını alman sana fiyat avantajı sağlar. beyaz vizörlü olsun renklilere bulaşma. mümkünse buğu çözücülü bir kas alman daha sağlıklı olur.
mont: 250-400 arası.. gerçekten iyi bir mont alırsan dirseklik sırtlık almana gerek kalmayabilir. ki sırtlık yine de almanı öneririm. montun şekilli olmasından ziyade sağlam olmasına dikkat et lütfen..
eldiven: 80-120 tl (gerçekten korumalı bişi al, parmak uçlarında korunsun, asfaltı tutmaya çalışabiliyorsun bazen)
bot: 150-250 (kimse kusura bakmasın bu söylediğim için ama motobottan kendine çizgi çek. en alt sınırın motobot olsun. çok da işe yarar görünmüyor, o yüzden alt sınır o olsun. ve bot değil çizme al.. gerçekten önünde topuğunda yanlarında koruma olan bir şey yani..)
dizlik: 50-90 tl minimum zandona veya ufo.. scygo arora armode yok prosev tarzı şeylere yönelme. dizlik önemli çünki sürekli dizinin üzerine düşüyorsun.
ayrıca bellik (ki ben tam sırtlık öneririm, omurilik önemli) alman gerekli. oda 100-200 tl civarında..
lütfen bunların ucuzuna kaçma. yok armode, yok skygo, yok prosev gibi birbirinin aynı olan ama sadece üzerindeki etiketlerde farklı isimler yazan çin mallarından uzak dur.
anlamadım? çok mu dedin? kendine biçtiğin değere göre..
kaç paralık adamsın sence? ona göre al giysilerini. ona göre koru kendini..
bu kadar para ayıramam diyorsan daha ucuz motosiklet al. nasıl olsa ilerde değiştirirsin. bu keyif işi.. hepsinde de iki tane tekerlek var.