Okyanusun derinliklerindeki tuhaf canlılar

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.

Kaynak: Milliyet resim arşivi.

Kimisi çok güzel kimiside korkunç canlılar ama derinliklerde böyleleri var.
Emeğine sağlık motorhocası.:)

asm

Birçoğunu ilk defa görüyorum.

Paylaşım için teşekkürler.

Özellikle okyanuslardaki mahlukatların çoğunun kendine has ve çok ilginç özellikle var. Korkunç göründükleri kadar da var.

Ama dikkat ederseniz bize yaratıcı tarafından sunulan (yenilebilen) balıkların görüntülerinde genelde bir ürkütücülük yok.

Bu korkunç görünümlü hayvanlar barındırdıkları zehirlerden,zırhlarından vb. şeylerden ötürü zaten yenemiyor.Yenilemez oldukları görünüşleri ile de destekleniyor bir bakıma.

Gerçi istisnalar var. Görünümü korkunç olmayıp da zararı olan balıklar var.

Denizden çok anlamam ama trakonya diye bir balık varmış.

s32132134xq1.jpg

Trankonya'ya bizim denizlerde rastlanıyormuş galiba.

Bu balığa dokunur dokunmaz(balık ölü olsa bile) sizi çarpıyormuş ve inanılmaz acılar yaşatıyormuş çarpılan kişiye. (vücutta şişmeler,mide bulantısı vs.)

Bu balık yenebiliyormuş galiba. Vücudunun belli bölgeleri ayrılırsa veya belli bir süre sonra temizlenmeye başlanırsa yeniliyormuş. Üstelik eti de lezzetliymiş. (bir ara nette bu balıkla ilgili birşeyler araştırmıştım,belki bazı hususlarda yanılıyor olabilirim)

Birçoğunu ilk defa görüyorum.

Paylaşım için teşekkürler.

Özellikle okyanuslardaki mahlukatların çoğunun kendine has ve çok ilginç özellikle var. Korkunç göründükleri kadar da var.

Ama dikkat ederseniz bize yaratıcı tarafından sunulan (yenilebilen) balıkların görüntülerinde genelde bir ürkütücülük yok.

Bu korkunç görünümlü hayvanlar barındırdıkları zehirlerden,zırhlarından vb. şeylerden ötürü zaten yenemiyor.Yenilemez oldukları görünüşleri ile de destekleniyor bir bakıma.

Gerçi istisnalar var. Görünümü korkunç olmayıp da zararı olan balıklar var.

Denizden çok anlamam ama trakonya diye bir balık varmış.

s32132134xq1.jpg

Trankonya'ya bizim denizlerde rastlanıyormuş galiba.

Bu balığa dokunur dokunmaz(balık ölü olsa bile) sizi çarpıyormuş ve inanılmaz acılar yaşatıyormuş çarpılan kişiye. (vücutta şişmeler,mide bulantısı vs.)

Bu balık yenebiliyormuş galiba. Vücudunun belli bölgeleri ayrılırsa veya belli bir süre sonra temizlenmeye başlanırsa yeniliyormuş. Üstelik eti de lezzetliymiş. (bir ara nette bu balıkla ilgili birşeyler araştırmıştım,belki bazı hususlarda yanılıyor olabilirim)

Teşekkürler Asm,
Bu balık iskorpit familyasından kayabalığı türevi bir balık sanırım. Üst yüzgeçlerindeki dikenler adamın ayağına battı mı zehirini de boşaltıverir.

Arkadaşlar balık ismi sormayın ben bilmiyorum - Oceanoloist falan değilim:queen:

Biraz Beta balık atalım da yaşasınlar üstteki canavarlarla:queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar