Komple siyah giyinmek sakat mı?

Arkadaşlar motorun siyah olması ve üzerimizdeki giysi ve aksesuarların da siyah olması ne derece tehlikedir bizim için? Ceketin üzerindeki reflektörler kurtarır mı yoksa mutlaka ceket ya da kasktan birisinin açık renk olması mı gerekir?

Gece aydınlatmasız yollarda farkedilemeyebilirsin. İmkanın varsa montun ya da kaskın açık renk olabilir ya da motorun aydınlatmalarını güçlendirebilirsin..

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Arkadaşlar motorun siyah olması ve üzerimizdeki giysi ve aksesuarların da siyah olması ne derece tehlikedir bizim için? Ceketin üzerindeki reflektörler kurtarır mı yoksa mutlaka ceket ya da kasktan birisinin açık renk olması mı gerekir?

Siyah motor ve genellikle siyah giysiler ve kask kullanıyorum.

Hem motorun hemde siyah giysilerin rekleftif kısımları zaten var.

Ayrıca gündüz dahi uzun farlarım açık giderim.

Farları göremeyecek kadar kör sürücü, ben motora çıplak binsem beni yinede göremez.

Giysi renginin herhangi bir avantaj veya dezavantajı olduğunu sanmıyorum.

Önemli olan rekleftif kısımlara sahip olması.

Farları göremeyecek kadar kör sürücü, ben motora çıplak binsem beni yinede göremez.

:cat::cat::cat:

yansıtıcı kıafetler giydiğinde, renk önemli değil,yinede seni görmeyen, ne giyersen giy görmez:queen:

CBA

vall bende kap kara sayılırım montta biraz aralarda yeşillikler var onuda hususi öyle aldım fark edileyim diye.. :):)

yukarda da söylendiği gibi önemli olan rekleftif kısımlar olması ama kaskta açık renkler bence daha çok tercih edilmeli.

Mersin İl Temsilcisi

aynen katılıyor ve ekliyorum. o görmediğinden değil, görmezden geldiği için ne yaparsak yapalı...:pr::pr::pr:

Benım motorum kaskım montum pantolonum ve botlarım sıyah.Ufak tefek reflektorlerı var ama hava kararınca reflektor yelegımı gıyıyorum.Bence ne kadar görünür olursak o kadar iyi olur..

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Benım motorum kaskım montum pantolonum ve botlarım sıyah.Ufak tefek reflektorlerı var ama hava kararınca reflektor yelegımı gıyıyorum.Bence ne kadar görünür olursak o kadar iyi olur..

SS üzerinde pek şık durmaz gibi geliyor bana, ama diğer motorlarda ayrı da bir güzellik kattığını, görünce çok hoşuma gittiğini söylemeliyim.

Reflektör yelek 2 açıdan çok çook faydalı.

1. Gerçekten inanılmaz derecede görünür hale geliyorsunuz.

2. Aynasında veya karşısında gören refleks olarak polis sandığı için size karşı daha saygılı davranıyor, hatta bırakın sıkıştırılmayı yol sizin hakkınız değilse dahi yol alıyorsunuz.

:cat:

Giysi renginin tabiki farkı var...

Kendi bilgilerimle açıklamaya çalışayım.

Askerler neden kamuflaj giyer?
ghilliesuitsnow.jpg
27-171-336-400570.jpg

Savaştıkları doğaya uyum sağlamak , düşmanın onları görmesini engellemek için.
Bunun için savaştıkları arazinin renklerine bürünürler.
Kar askerleri , beyaz , ormanlık arazi askerleri yeşil , ninjalar siyah giyerler.

Peki biz ne istiyoruz? Görülmek... Ne yapmalıyız? Tam tersi. Yani sürdüğümüz arazinin zıt renklerini giymeliyiz ki belli olalım.

Siyah giyebiliriz , evet. Fakat karda sürüyorsak.
Gece aydınlatması iyi olmayan bir otobanda sürüyorsak , beyaz giysi tabiki siyaha göre daha görünür olacaktır.

Fakat bu değildir ki böyle giyinmemiz lazım.
clown-on-motorcycle.jpg

Bir kural vardır. Bir yerden kazanırsan diğer yerden kaybedersin.
Motosiklette dişli küçültmek gibi...

Motosikletimiz simsiyah. Güvenliğe önem veriyoruz. Fakat kötü görünmek de istemiyoruz , ne yapmalıyız?

Bir cepte güvenlik , diğer cepte görsellik var. Görsellik ve güvenliği olduğunca dengelemelisiniz.

*Siyah kask , siyah montunuz var ise , arkalarına reflektif bantlar çekin.
*Motorunuzun stopu görünür ve çalışıyor olsun.
*Motorunuzun bir iki yerine de reflektif bant çekmenizde yarar var.
*Asla ve asla farınız kapalı dolaşmayın.
*Jant şeridi yandan görülüşü arttıracaktır.

Güvenliğe görsellikten daha mı önem veriyorsunuz. Ne mutlu size. Gidin beyaz kask reklektif yelek alın. Fakat arkadaşlarınız "polis misin olum" şeklinde tepki verebilir...

Ne bozucam karizmamı. Bir kere gelmişim bu hayata mı diyorsunuz. Istediğiniz şekilde giyinin , fakat asla reflektifleri unutmayın ve geceleri gözünüz hep aynada olsun...

Motor ve üzerindekilerin görünürlüğüne dikkat edin.
2001-04-15-Andrews-Bucks-Night_02-Motorcycle-Ride.jpg

İyi sürüşler.

Mersin İl Temsilcisi
motorun yan reflektörlü sticker dahil sizce siyahlar içinde net görünüyor muyum?

one

siyah deri tulum,siyah kask,siyah eldivenler ve siyah çizmeler ;) şimdiye kadar sorun yaşamadım beni görmeyen araç süürücüsünün vakti gelmiş demektir :D şaka bir yana olacağı varsa olur

Mersin İl Temsilcisi
bence bu resim tüm farkı ve soruları aydınlatıyor. bakın bakalım reflektör kalitesi / yeri / kullanımlığı/ büyüklüğü / ışığın etkisi vs... ne kadar farkediyor ve ettiriyor?
( yarım sattir bu resim için uğraşyom bakmayanın gözüsünü patlatırım ona göre :p )

Moderatör
yürekçe baktım, göz patlatılacak listesinden çıkar beni :p

Siyah otomobillerin daha çok kazaya karıştığını duymuştum.. Ama sadece duymuştum, bilimsel bir araştırma yapmadım. Ama istenirse hayatımı buna adayabilirim:p
Siyah giyinmek, ve motorun siyah olması görünürlüğü büyük ölçüde azaltır.(Yine bilimsel bir araştırmam yok) Fakat siyah renk ve reflektörlü mont, bot, yada çizme ve kask herhangi bir renk reflektörsüz mont,bot ve kasktan daha görünür olmanızı sağlayacaktır.. Kontrol ettim cümle devrik değil, anlamadıysanız bi daha okuyun, bi daha bi daha :p

cok istediğim sıyah vede mat kasktan vazgecip beyaz olanı almıştım görünür olmak icin farımda hep acık gıderım ama görmek istemeyen görmüyor.bırak görmeyi adam yerıne koymuyorlar.aslında bu benım fıkrım arac ehlıyetlerını daha genış kademelı yapacaklar kışi önce motordan başlayıp sonra oto ehlıyeti alabılmelı kı bi ruzgarı bi asfaltı görsünler.sankı bızler et kemık değilız uzaylıyızüstüne üstüne araba sürüyorlar ınsanın yınede bız kurallara uyalım

bu cok iyi idi kirmizili yazi :queen::rendeer::rendeer:

Mersin İl Temsilcisi
yürekçe baktım, göz patlatılacak listesinden çıkar beni :p

Siyah otomobillerin daha çok kazaya karıştığını duymuştum.. Ama sadece duymuştum, bilimsel bir araştırma yapmadım. Ama istenirse hayatımı buna adayabilirim:p
Siyah giyinmek, ve motorun siyah olması görünürlüğü büyük ölçüde azaltır.(Yine bilimsel bir araştırmam yok) Fakat siyah renk ve reflektörlü mont, bot, yada çizme ve kask herhangi bir renk reflektörsüz mont,bot ve kasktan daha görünür olmanızı sağlayacaktır.. Kontrol ettim cümle devrik değil, anlamadıysanız bi daha okuyun, bi daha bi daha :p

gözüne sağlık ama ben listeyi kaybettim... rastgele girişecem :p

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
valla biz rock n rollcu olarak alışkınız zaten siyaha. bozmaz bizi :)

bence bu resim tüm farkı ve soruları aydınlatıyor. bakın bakalım reflektör kalitesi / yeri / kullanımlığı/ büyüklüğü / ışığın etkisi vs... ne kadar farkediyor ve ettiriyor?
( yarım sattir bu resim için uğraşyom bakmayanın gözüsünü patlatırım ona göre :p )

:queen: reflektörden ziyade ön taraftaki abilerimizin kel kafaları daha çok gürünüyor :mrgreen::p:rendeer:

Ben "geceleğin, ışıksız yolarda" beyaz harici diğer giysilerin rengini pek ayırd edemem, hatta beyaz bile zor seçtiğim oluyor..
Kırmızı motoru siyah sanıp peşinden gitmişliğim bile vardır.:queen:

Reflektörlü giysiler en açık renkten bile çok daha dikkat çekiyor.

Kaskınızın ense kısmının içlik tarafına kalın şerit bir reflektör diktirebilirsiniz. Ya da alt kısmına doğru yapıştırabilirsiniz.

Aye'nin kaskının arka alt kısmında bulunun bu reflektörlü kısım motoru kullanırken eğildiği için tam arkadaki sürücünün (ben:p) göz hizzasına geliyor ve dikkat çekiyor. Şiddetle tavsiye edilir.
schuberth-j1-liner.jpg

Ayrıca sadece siyaha binerim, siyah giyerim, siyah severim diyenlerdenseniz, motor üzerindeki çantaları, koruma demirlerini, lastik şeritlerini vs. reflektörlerle doldurmak yeterli olacaktır bence.

reflectors_rear_sm.jpg

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar