tecrübelerime dayanarak diyorum ki; kesinlikle asfalt değişim zamanında kazılmış asfalttan, normal asfalta çıkarken bir çizgi vardır. genelde orayı meyilli yapmaları lazım. sanırım o gün tam sizin geçtiğiniz yerde o meyil verilmemişti.
Hocam çok mantikli yaklasim fakat eger boyle olduysa yuhhh olsun o BMW denilen firmaya.:silent:
çok daha kotulerine çok daha yuksek hizlarla çarptik.
Uzerime çikmayi delice arzulayan bir arabaya vurmamak için, once kaldirim kenarina sonra da duvara vurdum.
On takim yamuldu, ben yamuldum ama cantlara bisey olmadi.

Yani kisacasi o çizgi motoru dusurebilir ama canti yamultmamasi lazim.
Biraz once yeni koyulan resimlere baktim.
Arkadasimiz yaklasik bir kilometre gittigini ve sonra motoru yatirdigini soyluyor.
Resimlere gore bu cantlarla bir kilometre gidebilmis olmasi pek mumkun gorunmuyor.
Yani cantlarin bu hale, motoru yatirdiktan sonra gelmis olmasi da muhtemel.
Ne olup bittigini arkadasimizin kendisi bile anlamamis.
Bizim yorumumuzda haliyle iskembeden oluyor.
Fakat olu ve yerde yatan bir kopege çarpmakla canli bir kopege çarpmak arasinda bir dolu fark olacagi kesindir.
Polisler kopek olusu demisler ama kopek onceden mi olmus? yoksa arkadasimiz çarpincami olmus bu konu muallakta!
Cantlar resimlerde temiz duruyor.
Yani bir kopege çarpsalar en azindan birkaç tuy, kan gibi seylerin bulasmasi gerekmezmi?
Olay gerçekten çok enteresan.
Yerde suruklenip bariyerlere vurdu desem, motorda suruklenme izi de gorunmuyor.:silent:
Yol uzerinde sabit olmayan herhangi bir cisme çarpip iki canti birden kirabilmekte kolay is degil.
Fakat bir konu daha var.
Bir arkadasimiz yazmis.
Kesinlikle sivri ya da koseli bir seye çarpmissin seklinde bir yorum var.
Olabilir.
Ama olmayabilir de.
Metal, neye çarparsaniz çarpin, eger kirilacaksa bu uçgen formu alir.
Zaten kirilganligi saglayan bu form olur.
Yani yuvarlak biseye de çarpsaniz, eger kirilacak kadar sert çarptiysaniz, yine bu sekilde yani uçgen biçiminde kirilacaktir.
Baska turlu bir kirilma metalin dogasina aykiri.
Ancak bombe yapma ya da parça kopma seklinde sonuç veren olaylarda bundan soz etmek mumkun olabilir.
Enteresan bir olay gerçekten.
Dostumuz olay yeri inceleme kismini tamamlayabilmis olsaydi bu kadar soru isareti dolu bir topic olmayacakti.
Simdi aklima geldi.
Farkli bir yorum daha var.
Birçok arkadasimiz yazmis.
Kesinlikle kopek olusu degil, karayollari tazminat odemesin diye polis uydurdu anlamina gelen yorumlar var.
Yahu bu ulkede karayollari kime tazminat odemis simdiye kadar.
Kaldi ki odemis olsun.
Yoldaki herhangi bir cisim olsa ne olur,kopek olsa ne olur?
yani karayollari, cisim olunca tazminat oduyor, kopek olunca odemiyor mu?
Ustelik polisle karayollarinin ne alakasi var?
Kaldi ki karayoluna herhangi bir cismin dusmesi karayollarini ne olçude baglar?
Karayollari yolu temizlemekle mukellef olabilir.
Ama cisim sizin hemen onunuzde giden bir araçtan da dusebilir.
ayni anda siz o cisme çarparak kaza da yapabilirsiniz.
bunun suçlusu karayollari mi?
Yillarca once Bursa-Balikesir çikisinda onumde giden kamyonetten onlarca koyun yola atlamaya basladi.
Ben tarlada durdum.
Bir çok araç duramadi.
Ortalik kan golune dondu.
Koyun bu!
Nereye atlayacagini bilemezsin.
Onu engelleyecek olan ise kamyoneti kullanan sahis.
Karayollari degil.
Polis hiç degil.
Her yuz metrede bir yol temizleyen karayolu gorevlisi dunyanin hiçbir yerinde yoktur.
Ha!!!,
o kanlar ne zaman temizlendi sorusunu ise hiç sormayin.
Fakat o cisim bir kopek ise hem karayollari, hem de belediye ve hatta kopek sahipli ise sahibi suçlanmalidir.
Hayt huyt ile yonetilen ulkemizde bir sonuç alinabilmesi mumkun olmasa da çagdas olmanin geregi budur.
Keske dostumuz olay mahallinde yakindan inceleme firsati bulabilseydi.
Ama o zamanda boyle tatli tatli fikir yurutulecek bir topic açmazdi.
Konuyu biliyor olurdu.