motorumu yıkatmak istiyorum!!!

CBA

Yok yağmur yağdığı zaman bir problem olmaz, oto yıkamacılarda tazzikli su tutuyorlar anahtar deliğine immobiliser bozuluyor. Sonra uğraş dur.
Ama yağmurda direk oraya tazzikli şekilde su gelmediği için sorun olmuyor.

Birde yağmur dedik aklıma geldi(konuyla pek alakası yok ama), başıma geleni anlatayım sizlerde dikkatli olun.

İstinye park avm giderken anormal bir yağmura yakalandım, sırılsıklam bir vaziyette kapalı otoparka indim. Allahıma çok şükür yavaş gidiyordum park etmek için frene bastım sanki buz pateni yapıyorum, motor durmadığı gibi daha da hızlandı. Ayaklarımı yere koydum, sola dogru yattı sonunda durdu ama sola dogru devırmemek için bacağıma çok yük bindi. 1 hafta bacağım ağrıdı.

Kapalı otoparkın zeminini farklı bir maddeyle kaplamışlar, ıslakken durmanıza imkan yok. Motoru sürerek park edemedim, inip ite ite park ettim.
O günü unutamam, aman arkadaşlar dikkat

abi valla çok güzel konuya değinmişin büyük alışveriş merkezlerinin çoğu böyle galiba. İzmir darty'ninde alt otoparkı aynı dediğin şekilde. Bende biraz yalpaladım geçenlerde ama sein kadar değildi allahtan...

gerek medikçe yıkama bendede 600 rr var sık sık yıkamak çıvatalarının gevşemesine ve yağsız kapı gibi ses yapmasına neden olur küpüklü yıkamada sorun olmaz ve motor soğukken yıka tazdiyi yakın tutma fazla .yıkadıktan sonra iyice bütün cıvata ve dıjıtal aksamını hava tabancasıyla iyice kurut yadi kolay gelsin :cat:

erdem getir bizim dükkanın önüne kardesm..beraber yıkayalm motorları..
kafamz rahat,buluruz bi yolunu.. :D

kendin yıkamak varken gerek yok para vermeye ama ist güngörende kale center var biliyorsundur belki.
oranın otoparkının -4. katında motosiklet yıkıyorlar fiyetı 25tl yalnız :)
şahsen ben gidip yıkatmam ama sana bir alternatif işte...

İlk önce önemli olan motor bloğunun soğuk olmasıdır.

Buji ve kablolarının olduğu bölge,Gösterge, koltuk altındaki beyin, elektirik tesisatı, kabloları ve aktarım organlarına çok çok uzaktan nemlendirecek kadar ısalatılmalıdır.

köpükleme yapılır.

Daha sonra dediğim yerler hariç diğer yerler dip köşe bucak vazikli suyla suyla çamurluk içleri dahil(kuyruk lambasının tesisatı açıktaysa dikkat!!!) yıkanır.

Gölgede su lekesi bırakmayacak şekilde iyice kurulanır ve ardından isteğe bağlı pasta cilaya girişilir.

Ve işte sonuç.....

BU İŞLEM YILDA BİR KAÇ KEZ YAPILSA YETER.ÇÜNKÜ BASINÇLI SUYLA HER ZAMAN YIKAMAK MOTORDA VE GRENAJINDA CİDDİ SORUNLAR ÇIKARABİLİR.

geri kalan zamanlarda bi kova su yeterde artar aslında hem kendin temizleme zevkinide tatmış olursun :p

Herkese kolay gelsin....

Son düzenleme:
Arkadaşlar selam,
Ben yeni motorumu yıkatmak istiyorum amma velakin daha önce hic böyle bir olaya kalkışmadığım için korkuyorum, köpüklü ve tazikli su ile yıkayan güzel yerler biliyorum ama yıkatırken nelere dikkat etmeliyim? yıkama öncesinde neler yapmaıyım bana biraz bilgi verir misiniz?

Teşekkürler

Bak;şimdi benden sana örnek arkadaşım,resim yollayacagım;benim motor honda cbf 250 2006 model ,sennkı hemde grenajlı rahat yıkanır.

ok3
yarı köpüklü(köpükten kasıt ilaç)

tam köpüklü,

son hali ve sadece silmeside dahil 5 tl verdim tertemiz oldu.
Ben Esengül Honda servisindeki Ahmet ustama sordum bi zarar olurmu die, oda sakınca yok kullana bılırsın dedi,istediğim heryere de mi dedim evet dedi.

buji ıslanmazmı dedim gittigimde ise zatı 24000 bakımı ıdı baktım buji kundaktakı bebek gibi plastik torklu conta ile sarılı ımıs ıcıme su serpıldı.

Honda, HAyat onda...

he...;bu arada neresinden istanblun il/ilçe

Son düzenleme:
yıkadıktan sonra zinciri falan yağlamak gerekiyor değil mi? peki başka nereleri kurulamaya yada yağlamaya dikkat etmek lazım?

evet ben mobil 1 sen teteik ile mutlaka her yıkamadan snra yağlıyorum !!!

ben bir defa oto yıkamada yıkattım hemde gazlatıp yıkattım (10 liraya). birde ilaçladı neyse o artık.

şahane oldu gıcır gıcır. genellikle elimde hortum ile yıkarım.
şimdi CASTROL GREENTEC BIKE CLEANER aldım bununla yıkıyacağım. gazyağı ile yapacaktım indirim olunca bunu aldım. ama tazyikli su benide korkutuyo. gaz yağı alıp yıkamak daha iyi bence.

Son düzenleme:
geççenlerde bi arkadaş konu açmıştı motorumu yıkadaıktan sonra bir daha çalışmadı diye .üzerinde durulması gereken bir konu.

o bendim :mrgreen: ama bu konulara girmeyelim :queen: bende cbr125 vardı yıkamaya gazlayarak gidiyordum herşey sıcakken yıkanıyordu tazikli suyla ama hiç bi terslik olmadı herkese olmuyo demekki:mrgreen:

Ben motorumu alalı 6 ay oldu daha sabunla bile yıkamadım. Alıyorum elime 1 kova su süngerle yıkıyorum pırıl pırıl oluyor :) Sürekli brandada tutuyorum bu arada. Ama bir sonraki sefere sabunla yıkayıp durulamayı düşünüyorum. Sabun olarakta ucuz şampuanları kullanmayı düşünüyorum.

ben hep tazikli suyla yıkıyorum hiç bişe olmuyor motorum ybr125...
eline aldığın her ne olursa olsun kullanmasını bildikten sonra gerisi hikaye...:wiinkk:

Yok yağmur yağdığı zaman bir problem olmaz, oto yıkamacılarda tazzikli su tutuyorlar anahtar deliğine immobiliser bozuluyor. Sonra uğraş dur.
Ama yağmurda direk oraya tazzikli şekilde su gelmediği için sorun olmuyor.

Birde yağmur dedik aklıma geldi(konuyla pek alakası yok ama), başıma geleni anlatayım sizlerde dikkatli olun.

İstinye park avm giderken anormal bir yağmura yakalandım, sırılsıklam bir vaziyette kapalı otoparka indim. Allahıma çok şükür yavaş gidiyordum park etmek için frene bastım sanki buz pateni yapıyorum, motor durmadığı gibi daha da hızlandı. Ayaklarımı yere koydum, sola dogru yattı sonunda durdu ama sola dogru devırmemek için bacağıma çok yük bindi. 1 hafta bacağım ağrıdı.

Kapalı otoparkın zeminini farklı bir maddeyle kaplamışlar, ıslakken durmanıza imkan yok. Motoru sürerek park edemedim, inip ite ite park ettim.
O günü unutamam, aman arkadaşlar dikkat

senin başına gelen benimde başıma geldi gene istinyepark da malesef
adamlar zemini epoksi yapmış pahalı ve güsel bi sistemdir ama çok sakat yani ben kuru havada gitmeme rağmen ıslak zeminden geçtim lastikler kızakladı anında

Ben motoru kışında kullandığım için çok sık kirletiyorum. Koçtaştan yıkama makinası aldık ve haftada bir onunla yıkıyorum. Şu ana kadar bir sorunla karşılaşmadım...

DSC00237.JPG

ilk aldığım gün sonra çalıştırmadan iterek garaja :)
böyle motor yıkanmaz tabi bakmayın siz bana.

bu topice bilerek baktım hem fikir sahibi olayım aldığımda ne nasıl yıkayacam die hemde içimden dedim erdem abim kesin o yıkama resmini koymuştur die:mrgreen: haklı çıktım:p

Kadıköyde stadın orada motokuaför diye bir yer var. Delta bisikletin yanında...

Motorun soğumasını bekleyip tazdikli su vurmadan çok güzel yıkıyorlar. Hatta 5 ytl fazla verince grenajlara boya korumada yapıyorlar...

Ben motosikletimi orada yıkattıktan sonra tanıyamamıştım. Jantları bile parlıyordu...

Tavsiye ederim...

AYNEN ABİCİM :cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar